Доклад за нарушения от 134 страници взел главата на шефа на "Пирогов"

Друга причина са конкурсите за шефове на клиники
5 дек 2023 15:24, Стела Стоянова
3
Доклад за нарушения от 134 страници взел главата на шефа на "Пирогов"
Снимка БГНЕС

Директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД д-р Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите, съобщиха официално от здравното министерство. Информация за неговото освобождаване се появи по-рано днес.

Мотивите за това са констатираните нарушения в доклад от проверка на звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.
 
По време на проверката са установени нарушения, включително и на Закона за обществените поръчки. Съставеният одитен доклад, съдържащ резултатите от извършения одитен ангажимент на „Пирогов“ е представен на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова инспекция от Агенцията за държавна финансова инспекция. Във връзка с това е образувана прокурорска преписка и в МЗ е постъпило писмо от АДФИ (компетентен орган за извършване на последващ външен контрол по изпълнението на Закона за обществените поръчки и Правилника за прилагането му), с което се предоставя информация, че ще бъде възложена финансова инспекция на лечебното заведение.

Още по темата

 
Друг мотив за взетото решение е и създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники.
 
За изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД е назначен д-р Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
1262 преди 4 месеца
Ами ходете в изброените болници, щом не сте доволни от Пирогов. как може някой на когото е спасен животът да е недоволен.
2
0
 
4
 
! Отговори
456 преди 4 месеца
Вярно,че при спешност тичаме в Пирогов,но такъв е статута на болницата-СПЕШНА.Малко хора са доволни от отношението и обслужването.Във ВМА е класи над Пирогов спешния прием.Спешно звено има и в Софиямед,което също е на добро ниво,в Токуда също.
1
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
не можеш да подкрепяш пирогов докато не извървиш клиничната пътека отприемането до изписването така че не се обаждаи от обора