Румен Радев: Режат историята парче по парче

Някои се готвят да похитят Конституцията
13 дек 2023 20:45, Стела Стоянова
556
Румен Радев: Режат историята парче по парче
Снимка БГНЕС, архив

Тези, които посегнаха на символите на държавността – националния празник, българския флаг и които се готвят да „похитят" Конституцията, днес режат историята ни парче по парче. Това заяви пред медии президентът Румен Радев относно демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото. Варварското унищожаване на паметници изостря силно общественото противопоставяне", каза още Радев.

„Нека никой не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу нашата история. Което е реално и посегателство срещу нашето бъдеще като народ", добави президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още по темата: КонтитуцияРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Режат от историята ни , но и много българи са загинали през ВСВ !!!
298
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Режат плът от плътта ни и кръв от кръвта ни.
297
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слава Сребрюкова: Българка че му откине ръката
296
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом историята не може да се манипулира и краде, кажи на господарите си да ни върнат архива.
295
4
 
8
 
! Отговори
РУСКОТО ПРОКСИ преди 5 месеца
КОЙ МУ ДАВА ПРАВО ДА ГОВОРИ
294
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
313 Американците добре са ги преценили. И ако са деца на доносници и крадливи комунисти, от всичко най-много обичат парите. За пари са способни да изпълнят всяко желание на Козяк. Затова ги оставят да крадат и прибират комисионни. Да си уреждат бизнес делата на свои и близки фирми по света, ползвайки политическите си връзки. Това са ПП, факт.
293
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
312 Руският слуга Радев бе само маскиран като натовски генерал с три месечен курс в САЩ, но е учил и обучен да бъде руски послушник в България и Русия.
292
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не е рязал и взривявал, фалшифицирал и изтривал българската история така брутално, както комунистите след 9 септември 1944, по заповед на Москва. Винаги са го правили, опитват се и днес, ако им разрешим.
291
9
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 5 месеца
Е, Синергисте, ти доведе и настани тези недоучени американски агенти във реалната, висока власт! Нито партия ще направиш и за винаги ще носиш този грях за постъпателното унищожаване на българската нация! Натовски генерал!
290
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президента ако е мъжкар да обяви военно временно положение и цялата софиискаИзмет да бъде ликвидирана
289
10
 
25
 
! Отговори
Президент ли? преди 5 месеца
Обединител ли? Грънци! Такъв индивид не може да бъде изобщо политик, камо ли Президент, защото за да си истински такъв трябва да знаеш истинската си история, да имаш харизма, да можеш да общуваш с хората, да си диалогичен и справедлив, да нямаш пристрастия, а не да стоиш като камък в поза "Мирно" и да говориш неща, които всъщност не казват нищо! Това не е нашият Президент! някой ни го е инсталирал!
288
16
 
26
 
! Отговори
Изнервен преди 5 месеца
Това не е нашата история бе, съветски калмук! Баси противната прокремълска кратуна е този хасковски олигоффрен.
287
7
 
26
 
! Отговори
Майко Мила! преди 5 месеца
Този не е президент на България, а президент на Комунизма! При толкова много свидетелства за жестокостите и престъпленията на този кървав режим, при избитите без съд и присъда десетки хиляди след 09.09.1944, за безпринципните присъди на "Народния съд", масовото убийство на министри и депутати, заради което Белгийския парламент става в едноминутно мълчание този агент на ген.Решетников пак ни облъчва със воя червен рупор! Срамота!
286
7
 
17
 
! Отговори
И радеф да нарежат преди 5 месеца
Така и така сме почнали ...Що трябва да търпим явни руски протежета
285
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам дали помните.Но през комунизма трябваше да попълваш молба за да кандидатстваш за гражданин на Бургас , ако си гражданин на София...Това е само един пример за ,,свободата " която ни донесе ,,Алюша" с вдигнатата ръка.А за да излезеш в чужбина ,се преминава през сложно и голямо сито за да бъдеш одобрен.
284
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Комуниста е вълк в овча кожа.Комунизма е секта .От вън се вижда едно.От вътре друго.Такива паметници на фалшива пропаганда България е накичена много На не знаещите българската история , им трябва да бъде обяснено за да не се подведът.На всеки паметник да пише...,,Това е грозен кич на комунистическия строй у нас през периода 1944 г- 1989 г."
283
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като истински продукт на комунистическите изверги руския чорап демонстрира цинизъм и безродие каквото само те могат.
282
19
 
5
 
! Отговори
Чедата на репресира преди 5 месеца
Гледам, развихрят си злобата и комплексите тука единствено децата на репресираните от миналия век джундъри:))) Ние нормалните етнически чисти българи, какво сме ви виновни за сбърканите гени, бре? Това, че дядо ви е бил мек и са го гонили мъжкарите? Сега импотентно (както си го можете) извадихте чукчето от гащите и нападнахте статуя. Мизирабъли:)
281
5
 
25
 
! Отговори
red преди 5 месеца
Интересно каква история знае президента, защото ако помни тази написана от комунистическите професори по история е прав, но всъщност фактите са други
280
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 409 "Паметниците са за да помним и доброто и лошото." Ти с този монумент какво "помниш"?