ЧНГ! По-скъпи ученически и студентски карти за пътуване от 1 януари

Повишението засяга над 60 000 души
15 дек 2023 13:55, Петър Бойчев
30
ЧНГ! По-скъпи ученически и студентски карти за пътуване от 1 януари
Снимка: БГНЕС

Над 60 000 ученици и студенти в София ще плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от 1 януари, защото е блокирана напълно работата на общината. 40 000 ученици и над 22 000 студенти ще плащат такса „спасение" от 5 лева месечно, т.е. картите им ще са с 5 лв. по-скъпи от сегашните. Това написа във  Фейсбук общинският съветник от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

"В началото на 2023 г., когато в София имаше работещ общински съвет, приложихме мерките за подкрепа на гражданите заради увеличените цени на горивата и инфлацията. Намалихме цените на картите за ученици и студенти след решението на Министерски съвет за съфинансирането им от държавата в периода 1 февруари – 31 декември 2023 г. Този срок изтича след 17 дни.
 

Намалението, което гласувахме беше на месечните карти от 20 лв. на 15, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват, пише още общинският съветник от ГЕРБ в СОС.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за продължаване на мерките за подпомагане на ученици и студенти и през следващата година, с компенсация от общинския бюджет, пише Георгиев. Това решение обаче не може да бъде нито обсъдено, нито прието заради липсата на общински съвет на столицата ни. Безумство, което продължава вече втори месец, допълва още Георгиев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво браво бравоооо за празноглавите софиянци. Така ви са падааа
26
1
 
2
 
! Отговори
Иде лош живот... преди 4 месеца
Ми че Дания въвежда екологичен данък върху въздушните полети от 2025г. ...сметайте кво се задава!
25
6
 
5
 
! Отговори
Черноризец Славен преди 4 месеца
ГЕРБ дори нямат достойнството да предложат председател на СОС. Там са само, за да всяват смут и да правят шантажи!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ема пък ще има повече пара за Прайда!Човека дойде с решенията
23
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Промяната дойде!
22
2
 
16
 
! Отговори
............ преди 4 месеца
А преди изборите говорерха че ще стане безплатен за учениците - ХАХАХАХа поредните празнодумци! После защо хората не гласували, ами защото ги лъжат непрекъснато - години на ред!
21
5
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 месеца
Голяма работа,че ще се вдигнат с 5 лв.Стига с това намаление и безплатно.Аз ще бачкам по 14 часа,за да може друг да пътува без пари.Хайде стига!Като студент през 80-те години по соца,уж безплатно,уж в полза на народа,си плащах автобуса,купувах си книги и пр.-нямаше никакво намаление.И какво иска да каже с тази си изява?-колко добре си живеехме при Фъндъцата.Този юрист как съвместява хем всеки ден на работа в СОС хем в СУ.На какво ли учи студентите?
20
2
 
8
 
! Отговори
Пари преди 4 месеца
За покраина!
19
2
 
4
 
! Отговори
маркетинг преди 4 месеца
Нишо не разбирате вие! Глейте ся: нали знаете нашенския манталитет, новогражданинът да си мисли, че щом нещо е скъпо, значи е хубаво? А всички се оплакваме от качеството на транспорта, нали? Е, решението е да увеличат цената и така новогражданинът ще си каже "аа, щом е скъпо, значи вече качеството е добро, представяте ли си по-евтиния транспорт колко е зле в сравнение с това". И така новогражданинът ще бъде задоволен и няма да има нужда реално да се подобрява качеството на градския транспорт!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да плащаме за Украйна
17
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
Вместо да увеличават цената, направете картите им за определен брой пътувания безплатно. На пенсионерите също. Който иска да пътува повече обаче, да плаща на редовни цени. Така ще спре непрекъснатото безцелно пътуване на определените групи. И ще могат данъкоплатците да пътуват в по-нормални условия.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами сурвакат хората, традиция е.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ги купувайте, СКГТ не е нужно да са на печалба разберете това е обществен транспорт, не е корпорация която трябва да вади дивиденти.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде стига сте ревали за намаления. Всеки ис ка намаление, но разликата се плаща от някой, в случая от общината, а общината е свикнала да реве на държавата. Т.е. данъкоплатците. В същото време софийски транспорт е задлъжнял за десетки милиони. Не може всички да пътуват без пари. Да не говорим, че и заплатите на работниците там са мижави и няма пари за увеличение. Всички трябва да си плащат с реалната цена, който не иска, да върви пеш!
13
1
 
15
 
! Отговори
Йордан преди 4 месеца
Софиянци сами си избраха кмета и съветниците му. Да им е честито!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига демагогия! Не са проблем 5 лева в повече, а качеството на услугата. Освен метрото и няколко линии на трамваите, всичко друго е много зле. Спирките са направени така, че да те вали дъжд и сняг, има големи закъснения, не се подържа чисто и тнт. Общината да не са решили, че всички трябва да яснем тротинетки?
11
13
 
3
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Мутрите умишлено сабутират новият кмет.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, ше дават 5 лева повече, ама пък ще се чувстват спасени от Бонев-спасителката! Даже дълбоко спасени!
9
1
 
7
 
! Отговори
Ааа, не бате, не! преди 4 месеца
До Public enemies - Гуспуджата Маковой предложи преди време сичкуту ром да плучи право да пътува беСплатну! Нема само да викате по нас, че сме гратисчии! Къту приемити най-напред предложението на Маковой, после шЪ мислитИ за увеличение на заплати или за намаляване на цената на картите на онез дет учат. На тез дет работят да им ги увеличитИ още, те имат пари, нека плащат! Пенсионерите да си седЪт дома.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми що не отблокирате съвета, все не гласувате герберите?

Спонсорирани публикации