Детето, живяло в барака, било в изключителен риск

Психическата травма е по-голяма от физическата
13
Детето, живяло в барака, било в изключителен риск
Снимка: БГНЕС

Детето, живяло в селскостопанска постройка във Врачанско, е било в изключителен риск - не само физически, но и психически.

Това заяви пред БНР директорът на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева.

Според нея психическата травма, която остава у детето, е много по-жестока и предстои много работа за преодоляването ѝ.

Още по темата

"Агенцията за социално подпомагане ще направи всичко възможно да подкрепи детето, близкия семеен кръг, училището, за да може адекватно да преодолее тези травми. Ще се работи също и с биологичната майка и пастрока на детето, за да проверим, надградим техния родителски капацитет, да се разбере защо и каква е причината да се стигне до това положение. Предстоят и проверки от инспектората на агенцията, за да се проверки за действията и бездействията на социалните работници и ако се докаже, че има бездействие, разбира се ще има санкционирани социални работници, защото това е недопустимо - дете на тази възраст да бъде травмирано, малтретирано по този начин от собствената си майка", коментира Танева.

Имало е два сигнала от бабата по майчина линия, че не е имала възможност да се вижда с внучето си. Това е било желанието на втория съпруг на майката на детето, обясни тя. По думите й тогава социалните работници са направили проверка в дома, където са установени нормални условия и грижа за детето. Тогава не е имало никакви съмнения, подчерта Танева.

"Колеги ще наблюдават оттук насетне много внимателно и с внезапни посещения каква грижа се полага и за бебето, за да не се повтори тази ситуация. И да проверим дали родителският капацитет на майката е занижен по някакъв повод и да я подкрепим при отглеждането на малкото дете", добави тя.

Към момента не може да се даде отговор дали детето би могло и кога да се върне в семейна среда, посочи още Танева. По думите й това е един много дълъг процес, който иска много внимателно проучване - поне 6 месеца ще е този период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: детеВрачанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако върнат детето при майка му и партньора й после ще четем за поредното убийство на дете .
8
0
 
0
 
! Отговори
злодейте от преди 4 месеца
с. Крушовица Врачанско не е ли съселяката на К Нинова от с. Крушовица до гр. МИЗИЯ.
7
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Защо министъра от София,ще върши работата на други,кмет,полиция,прокуратура ТЕ за какво са,да получават само заплати,осигоровки,при положение,че е имало сигнали от близко лице от семейната среда
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 33 г, с вишу, безраб - язък! трябвало е да се родиш преди 90 -та г. за да закачиш и от по-доброто време, както за щастие се случи с мен.
5
0
 
17
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
С пастрока трябва да се работи в затвора.
4
2
 
7
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 4 месеца
то и аз съм в риск от 33 г грабене, но някой пита ли ме ?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде сега едни уволнения в агенцията, получавала сигналите.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бабата пускала сигнали по полиция, до агенция закрила на детето, тия нищо не правили по въпроса. Националните медии показаха случая, безполезните чиновници се впуснаха да пишат и правят на интересни. Махаите тая безполезна ***
1
0
 
23
 
! Отговори
Rеее преди 4 месеца
Ще се работи също и с биологичната майка и пастрока на детето, за да проверим, надградим техния родителски капацитет - тия *** ли са, как ще надградиш нещо дето го няма

Спонсорирани публикации