КНСБ излиза на протест за по-високи заплати

Автошествие ще блокира част от столицата
18 дек 2023 07:02, Александър Попов
5
КНСБ излиза на протест за по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

КНСБ излиза на протест и автошествие в София под надслов "За по-високи възнаграждения с Бюджет 2024 и ясно и сигурно енергийно бъдеще на България".

Те ще започнат в 10 часа до сградата на Народното събрание от страната на площад "Княз Александър I", след което колите ще преминат по централни столични булеварди и улици.

Още по темата
Готови сме за ефективни стачни действия в София и по Коледа може да няма столичен градски транспорт, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на сектора са за по-високи заплати.

Подобни искания имат и заети в сферата на здравеопазването, служители на Агенция „Пътна инфраструктура” и на тази за борба с градушките.

„Тези 450-500 милиона, които са ни необходими за всички тези системи, са възможни на фона на 81-милиардния бюджет”, смята синдикалистът. Протестът е знак за това, че не сме съгласни със случващото се – не са заложени пари в план-сметката за тези сектори", посочи Димитров.

Той увери, че целта не е да бъде свалено правителството, а да се договорят увеличения на възнагражденията в засегнатите сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: протестКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
3
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 4 месеца
Да протестираш за по-високи заплати, вместо да си ги заработиш!Има нещо сбъркано у 34 годишната ни демокрация.....
3
1
 
4
 
! Отговори
Асена Василевская преди 4 месеца
А парички за тези висоти, откъде?!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-високи заплати на кого? Парите за тези заплати от къде и/или от кого ще се вземат? Тоя бюджет вече на пробита каца го обърнаха. Всеки гледа да източи нещо, а за пълненето някой друг да мисли. Спрете левия мигач драги политици, защото сме се запътили с пълна сила към гръцкия сценарий. Само дето на тях германците им платиха масрафа, а на нас, както винаги, ще ни покажат дебелото среднопръстие.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Срещу кого протестурва :)))