Срещу ПТП-та: Безкомпромисно обучение, труден изпит и контрол

Създадоха фондация "Стефан Стефанов" в памет на загинало момче
20 дек 2023 14:18, Анисия Иванова
22

Създадоха фондация "Стефан Стефанов" в памет на загиналото в катастрофа 17-годишно момче. Фокусът е насочен към подкрепа на децата в сферата на младежта и спорта.

"Фондацията беше учредена снощи, за да се направи опит да се осъществи една детска мечта на Стефчо - да направи спортен център, в който да спортуват деца. С помощта на всички нас се надяваме, че тази мечта ще бъде осъществена", заяви председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев в студиото на "България сутрин".

По думите му основната мисия на фондацията е да се направи център, за да спортуват младите хора и да се развиват хармонично извън дискотеките. Ще продължат честванията и събиранията, за да се намери правилното място. Търсят се и проектанти, които да проектират центъра, за да се стигне и до последната стъпка - неговото изграждане.

"Спортът развива не само тялото, развива и умствените способности, качествените характеристики на характера на човека. Младите хора бяха научени, че всичко се постига с много труд. Единствено в България съществува една сентенция сред родителите - "да вземеш шофьорска книжка, пък после ще се учиш". Когато се седне зад волана, какво се случва? На тази свята вечер столът на Стефчо ще бъде празен", сподели Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Майката на Стефчо се задъхваше от ридания и не можеше да довърши изказа си. Ние се борим сигурно вече 10 години рязко да се подобри подготовката на младите водачи. Изключително е ниска. Няма никакъв контрол. Нищо не се прави. Идеята беше на тези изпити да се изолира субективният фактор", коментира председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

На въпрос как може да намалим броя на загиналите на пътя, той отговори, че трябва безкомпромисно обучение, обективен и труден изпит и добър контрол.

"В КАТ има огромна армия от чиновници и в следващия момент чуваме, че за двумилионна София има няколко екипа. Просто е смешно. Изключително слаба и некомпетентна организация на движението. Свидетели сме на бум на катастрофи, без някой да поеме отговорност", посочи Георгиев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 4 месеца
Не трябва труден изпит. Просто трябва да се върне психотеста и слабите духом ще окапят естествено.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не се ли промени съзнанието от мутренско на човешко и не започнат ли да се спазват законите еднакво за всички - каквито и други мерки да се вземат - файда йок
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що да одим на безкомпромисно обучение и на труден изпит, като моем да си купим книжка?
15
1
 
2
 
! Отговори
СВЕТНАТ преди 4 месеца
Една женица на спирката на тролея, разказваше на друга женица, че психо-изпита във Варна за ''професионални'' водачи се взимал много ''трудно'' - изпиващия заедно с листа с въпросите, ти давал и листа с отговорите.
14
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 4 месеца
До 25 годишните льолинофрени да имат право да шофират, само в присъствието на над 40 г. спътник, с активна шофьорска книжка в автомобила. Преди два дни един от тия горните уби 20 г. момиче в катастрофа, в град Ямбол, а на него самията НИЩО му няма. Докога убийства на пътя? И сега ще се оттърве с 4-5 години условно, щото условията на пътя били лоши, пътя бил мокър и експертизата някак си ще докаже, че скоростта е била не над 130, максимум 45 км. в час.
13
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Качеството на обучение основно е отговорност на инструкторите.Красимир Георгиев гледа в чуждата градина ,а забравя за своята.Инструкторите,които се стараят да научат кандидат-шофьора,са малко.Повечето се интересуват само от парите.Господинът трябва да обърне внимание на този факт.
12
0
 
4
 
! Отговори
силно замислЕна преди 4 месеца
Аааааа.......вЕрвате ли си?!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кой им каза, че някои хора няма да кормуват без дори да са стъпвали на шофьорски курс?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Контрол няма, но последните 3 години и хората са доста откачени и безобразно нагли, време е да започнат да приемат запис от видеорегистраторите за нарушение по бързата процедура.
9
0
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 4 месеца
Камери, да! Обаче наказания за ВСЕКИ нарушител. Не както за шуменското шоферче, дето уби жена, ама бил роднина на ФИКОСОТАджийте. Или оня кафяв, дето уби Ф.Спасов, или Г.Семерджиев, дето уби две жени. На тях ще им се размине, нали?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеизвестна истина е, че млади мъже до към 27 години искат да карат "супер спортно" и момичетата да се възхищават... Това е добре само на условията на писти за шофиране и инструктори, как се шофира "спортно". Защото това ще намали риска и за човека за волана, и за останалите. Държавата строи писти, за които се плаща, поставя там инструктори и след това, който кара спортно между гражданите, се постъпва както е закона. Обаче само рестрикции се превръща в тормоз на всички шофьори.
7
3
 
5
 
! Отговори
Име преди 4 месеца
Камери, камери и пак камери! Това е решението за намаляване на ПТП.
6
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
Статистиката показва че ПТП в 95% от случаните е правят от шофьори с дълъг стаж зад волана и често професионални книжки.
5
0
 
0
 
! Отговори
убитите на пътя не преди 4 месеца
се връщат . листовки от мон има на шофьор.ком - на латински . Нека като искат да ходят да обясняват на хората как да се пазят . изпита и книжката не пази и не кара колата . има едно ниво над което шофьорите да са е необходимо . който не става , ами не става .
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БЕЗКОМПРОМИСНА КОРУПЦИЯ, ТРУДНИ РУШВЕТИ И КОНТРОЛ ПО ВЗЯТКИТЕ В КАТ.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отделно, при инциденти със загинали и ранени, и милиция, и прокурор, и съд, гледат всячески да оттърват виновника, ако той е "наш" човек. Така са написани и законите - нарочно са оставени вратички за такива случаи.
2
0
 
8
 
! Отговори
Без думи преди 4 месеца
Поредната врата у полето. И накрая за 1000 лв си купуваш книжка без да си се гърчил на курсове и изпити. Докато има корупция няма да се оправят нещата.
1
0
 
6
 
! Отговори
Варналиев преди 4 месеца
Синът ми изкара курс за шофьор, категория В. Половин година мотане, нито полигон, нито извънградско каране, каране най-много с 40км/ч на 2ра, най-много на 3та. Нарочно не го обучавах преди това, нали инструктурите са The Best. Тръгнахме от 700 и завършихме на 1600лв.. Какви курсове, какви обучения, какви 700лв??? На нищо не ги учат тези мошеници, всичко е за пари, да скъсат поне половината курсисти от първо явяване, че да вземат по-вече пари инструктурите и КАТаджиите. Лъжа ли е? Мошенгии !!!

Спонсорирани публикации