Почитаме Света мъченица Юлиания

Имен ден празнуват: Юлиана, Юлиан, Юли, Юлия, Юлиян, Юлияна и Юлка
21 дек 2023 08:05, Красимир Ангелов
20
Почитаме Света мъченица Юлиания
Снимка: БГНЕС

Българската православна църква почита на 21 декември Света мъченица Юлиания и пострадалите с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия. Тя е християнска мъченица, живяла през III век във Витиния (Мала Азия).

Според нейно житие тя била дъщеря на знатни и богати родители езичници и била сгодена за момък на име Елевсий, който също бил езичник от знатен род. Отказала обаче да се омъжи за него, тъй като била християнка и не искала да свърже живота си с идолопоклонник. Елевсий се опитал да я убеди да се отрече от вярата си, но молбите му били безуспешни.

Когато научил за случилото се, бащата на Юлиания се отнесъл към нея с голяма жестокост и я дал да я съди Елевсий, който по онова време бил управител. По негово нареждане Юлиания била подложена на многобройни мъчения, но не се отрекла от вярата си.

Мнозина (според житието – 630 души) от свидетелите на изтезанията също приели християнството, впечатлени от духовната сила на Юлиания, която оставала непреклонна пред своите мъчители. Всички те били посечени с меч. Накрая самата Юлиания също била обезглавена. Това станало около 290 г.

Имен ден днес празнуват Юлиана, Юлиан, Юли, Юлия, Юлиян, Юлияна, Юлка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: празникимен ден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
стъкмистика преди 4 месеца
МДЕааа и на Сатанистите Ще ви унщожа;;;;Кво;;;!? Забавлявам се , Сър! И тепърва ще е забавата ДПМ!
14
0
 
0
 
! Отговори
Ма...ДеееА преди 4 месеца
и на Сатанистите, ке ви го нурна у задниу двор....тепърва е вашта МД.....
13
0
 
0
 
! Отговори
хе хе до 11 преди 4 месеца
Фамилията, ке Ви разкатаем Сатанисчета, помнете го и ме бълнувайте....хи хи хи хи
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
3.жeлеф плати добра цена за тия "коментари" да видим кой ще плати сега
11
8
 
5
 
! Отговори
Йоана преди 4 месеца
За да бъде омилостивен православния Бог, днес се яде само варен щъркел и се пие единствено фреш от праз. Ходи се по голяма нужда пред вратата на съседите, за да се изгони каръка. Не се простира женско долно бельо, за да се пази имането от черни магии. Пъpди се звучно по изгрев слънце пред икона, за да се подплаши Сатана. Гадае се бъдещето по жълтото на бабините кюлoти. Момите играят голо хоро на площада, хванати за пyбисните си храсти. Триче се кьораво куче в името на Отца.
10
3
 
7
 
! Отговори
трезвеник окултист преди 4 месеца
До пияница мистик Бе ти освен другото и обратен ли си? Как го постигаш?
9
7
 
4
 
! Отговори
Християнка преди 4 месеца
Знае се, че Света мъченица Юлиания е била благословена от Бог с xeмopoид с образа на Богородица. Тя с охота го показвала на православните миряни, за да мoгат те да се любуват на святото чудо, галейки го и целувайки го. Xeмopoидът бил лeчебен и лeкувал вярвaщите от кoварни бoлести в името на Отца.
8
9
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
До Фифо === Значи да разбираме, че самият Господ-Бог няма нищо против хомосексуалните хора, дори е пратил специално мъченица и светица да ги пази. Ами вие, православните християни и носители на хетеросексуални ценности, също така и върли поддръжници на всякакви тирани и диктатори, защо сте против божията воля и мразите хомосексуалистите, м? Господ ги приема и пази, а вие не...смешници :)))))
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Васко ДС-то родата е мразила църквата, така че не очаквайте добро отношение от трето поколение комунист.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 5 Спокойно! За богохулство всеки ВИНАГИ си го получава! За тия по-долу...ми просто не искам да съм на тяхно място!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Развилите психични заболявания в следствие на дрогата бързат в коментарите да осквернат празника,защото си въобразяват,че са сатанисти.Защо не им триете коментарите на тези наркомани?!Никакви сатанисти не са,а дребни нещастни душички,които ще горят в ада за подигравка с Бога.Сатаната е шефа на затвора и е длъжен да се подчинява на Бога.
4
11
 
3
 
! Отговори
Православна преди 4 месеца
На днешния празничен ден е редно младите православни първескини да се подмият отдолу със светена вода за полово дълголетие и вагинална свежест в прослава на Господа Бога Вседържател.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
като ома съмнение и подозира че са я мъчили, да подаде жалба за домашно насилие
2
5
 
6
 
! Отговори
Васко Терзиев преди 4 месеца
Фифи така е
1
12
 
3
 
! Отговори
Фифо преди 4 месеца
Учили са ни, че Света мъченица Юлияния е покровител и пазител на хомосексуалните хора. Пратена от Господа, за да ги брани.

Спонсорирани публикации