МВР ще използва ленти с шипове при преследване на престъпници

Закупени са 1300, които се пращат към РДВР
22 дек 2023 14:19, Петър Бойчев
21
МВР ще използва ленти с шипове при преследване на престъпници
Снимка: МВР

МВР ще използва ленти с шипове при преследване по пътя, както и при предотвраятване и разкриване на тежки престъпления. Закупени са нови 1 300 помощни средства за принудително спиране на моторни превозни средства. Те ще бъдат изпратени към всички областни дирекции и СДВР, обяви инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“, ГДНП, цитиран от пресцентъра на МВР. 

"Помощните средства са тип ножично устройство, което позволява да се разстилат като лента, дълга 6 метра. Всяко от тях е снабдено със 165 шипа и при преминаване на лек или товарен автомобил през лентата, те се забиват в гумата, тя започва постепенно да изпуска налягането, като не се пръска или нарязва“, обясни Йорданов.

Устройствата са  проектирани така, че с тях да се борави безопасно и да бъдат използвани ефективно  за принудително спиране на МПС само при крайна необходимост“, обясни още полицаят по време на демонстрация на устройствата.

МВР обяви през февруари т.г. обществена поръчка за доставка на ленти с шипове за принудително спиране на автомобили. 780 000 лв бяха предвидени за закупуване на 1300 ленти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 месеца
Сетиха се най-сетне ! По-добре късно,отколкото ... никога :))) Сега остава и да го изпъл нят...
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да не вземат да се заколят с тия шипове МВР, че са пословично интелигентни служителите им. С конкурс избирани.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано им светне на полицаите, като загиналите в Бургас, че с голи гърди бусове с мигранти няма как да спрат без да станат посмъртно герои. Слага им се засада и до там с гонките с разните сирийски и т.н. шофьори, дошли от май на си Райна и решени да ни газят в собствената ни държава!
14
1
 
10
 
! Отговори
Граждани преди 8 месеца
Бъдете подозрителни щом ви спрът накарайте ги да докажат че не са мутри преоблечени в униформи и като ви правят тест за наркотици им гледайте в ръцете да няма изненади.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ауу, нови лентички с шипове. А ще им раздадат ли от пистолетчетата с пластмасови топчета, че с макаровите се изпозастреляха завалиите.
12
1
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 8 месеца
10 И не забраняй да им кажеш Алах Акбар
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Смях, закривай!
10
3
 
2
 
! Отговори
Отново преди 8 месеца
Си пролича. Веднага взеха думата ония, на които не им е изгодно. Хората откога ползват подобни средства. Вдигат палка-спираш. Продължението е на твоя отговорност. Адвокатчета бол. Започнаха отново да ровят..., но иначе в Парламента нищо свястно не измъдриха до сега, освен юридически уловки в полза на престъпници.
9
3
 
3
 
! Отговори
Пътешественик преди 8 месеца
А пък в Дания, с тези ленти ловят неваксинирани. Щом Специалните разузнавателни служби засекат подозряем неваксиниран, данните се обработват от Изкуствен Интелект, разположен в подземие в Копенхаген. Прогнозират се различните маршрути за пътуване на неваксинирания и се застилат с такива ленти. Само че не съвсем такива, ами едни двойни - първите шипове пукат гумата, а в последствие изскачат втори ред шипове, които всъщност са ваксини и се забиват в неваксинирания
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така могат да причинят щети и на невинни хора. Ако ми го сторят, излизам от колата с ножа и не ме интересува!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сложете един полицай с шипове в храстите до бус лентата - там редовно минават престъпници и никой не ги преследва тях.
6
1
 
14
 
! Отговори
И почвам да бегам ба преди 8 месеца
Те истинските душмани не бягат от полицията. Тези шипове са за да пукат гумите на бедните граждани. Защото полицията е злобна и обича да се гаври с беззащитните граждани които отиват на работа или си вършат някаква важна работа, да ги спира да им прави тестове за наркотици, да им пука гумите, да ги арестува. Иначе престъпника спира до патрулката, подхвърля му 200 лева и си заминава.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лол , те в Африка ги ползват от преди 15 години, напредваме
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
4, ако има сигнал спирам и се оказва, че са ме спряли проблечени бандити. Ако ме ограбят и убият на пътя, МВР ли ще плати компенсация на моите близки?
3
3
 
2
 
! Отговори
БРаво преди 8 месеца
Дойде академик Нико и полицията започва да се модернизира, след 30 години застой.
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще преследва престъпници като мята по тях ленти с шипове. Само не разбрах кой съд съобщи на МВР, че преследваните са престъпници? Отменихте ли презумпцията за невиновност?
1
14
 
4
 
! Отговори
G-CLASS BRABUS преди 8 месеца
И после те ли ще ми платят гумите, които струват едната колкото две патрулки?