Митрополит Антоний замести патриарха на празничното богослужение

Сред миряните бе и премиерът
24 дек 2023 21:20, Стела Стоянова
44
Митрополит Антоний замести патриарха на празничното богослужение
Снимка БГНЕС, архив

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний оглави празничните богослужения за Рождество Христово в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в столицата, предаде БГНЕС.

Най-младият владика – митрополит Антоний, застана начело на празничната служба на Бъдни вечер точно в 18 ч., замествайки Българския патриарх Неофит, който се лекува във Военномедицинска академия (ВМА).

Много миряни присъстваха на богослужението за Бъдни вечер. Сред тях беше и премиерът акад. Николай Денков, придружаван от съпругата си. Други представители на кабинета нямаше. Президентът също не дойде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 месеца
Това ще е новия патриарх на България , ака Борисов не се кандидатира.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДВАМА ИЗМАМНИКА
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Селяците от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС снощи са били на сатанинска разпивка и десрт торта с останки от ПСА, включително детска главичка и главата на майка му. Тодева е наливала виното, а Тр.Трайков е рязал тортата. Мястото на сатанинския ритуал е секретно, а полицаи са охранявали разпивката. На истинските християни: Честито Рождество Христово! Всичко добро да ви се сбъдва и никоя клетва да ви не стига!
32
0
 
3
 
! Отговори
По-точно е да се преди 4 месеца
каже, че сред миряните се бе наместил и представител на преизподнята в Лицето на съсела Денков.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Честито Рождество Христово!Понеже много превъзнасяте Нвпр Антоний, а доколкото знам и епископите са МОНАСИ, интересно ми е дали сте виждали монах с шарени костюмчета да денси по баровете и монах с профилна снимка във фитнес зала на лежанка по къси *** и потник ,а на стената отзад неговият личен ,,свят"" и непорочен портрет , и то с жезъл и черно було.Ако не сте виждали чудеса и то не само по ,, Коледа "" запознайте се с г- н Антоний, определено ще ви е интересно какъв "" свят и духовен" човек
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз помислих, че денков е заместил патриарха с глуповатата си полуусмивка.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Влади , к.23 Честито Рождество Христово! Пожелавам си НВпр Николай да ни бъде НСв пред НВпр Антоний, но да не бързаме, имаме си патриарх, дано Господ му даде още дълги години живот! И дано сегашните управляващи не ги запомним със събарянето на паметници при встъпване в управление, а с подобряване благосъстояниео на хората! Снощи на тържествената служба в 'Александър Невски' видях само премиера Денков, нито ББ, нито Пеевски, Ат.Атанасов, Хр.Иванов и познати депутати бяха в храм-паметника...
28
2
 
4
 
! Отговори
Честото Рождество преди 4 месеца
Бог понякога допуска онези, които са се отдалечили от Него, да пострадат от магьосници, клетви или уроки, за да осъзнаят, че Той съществува и така да им даде шанс да поправят живота си, като се върнат при Него. Но ако искрено вярвате в Бог и ходите в Неговите пътища, НИКАКВА нечиста сила с НИЩО не може да ви навреди, ни най-малко, заклевам Ви се в това!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Честито Рождество Христово на колегите участници в коментарите и на техните семейства! С пожелание всичко добро, което си пожелаете , да се случва и клетви да не ни стигат!
26
3
 
4
 
! Отговори
до Анонимен 14 преди 4 месеца
Не се притеснявай, Н. Впр. Антоний си е наш български митрополит, редовно избран от Светия синод на БПЦ. Имаме 12 митрополити, които управляват 12 епархии (църковни области) в България. Освен тях, имаме още 2 митрополити, които ръководят двете епархии на българските църкви зад граница, това са Н. Впр. Антоний Западно- и Средноевропейски и Н. Впр. Йосиф Американски, Канадски и Австралийски. Титлите им показват къде са им пълномощията, а не че са назначени отвън.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Палячото Антоний- кифла! Позор за Църквата!
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хехе два плужека се подкрепят нищо ново.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ръкоположен е благодарение на Ники Ролекса, чиято охрана съперничи на мутренските. Все с хубави хора се събира псевдоакадемика.
22
8
 
9
 
! Отговори
Рус0роби преди 4 месеца
Нещо сте видимо изнервени от християнската вяра и празниците можеби защото се кланяте на сатаната от Кремъл
21
7
 
7
 
! Отговори
Денку Вашингтонски преди 4 месеца
трябваше Първо Премиер да Стане, за да Посети Църква на Бъдни Вечер и Коледа, така ли?!
20
9
 
7
 
! Отговори
Влади преди 4 месеца
По-добре Антоний да наследи след време патриарх Неофит, отколкото Лудия Кольо от Пловдив.
19
9
 
8
 
! Отговори
леле преди 4 месеца
сега на запада архимандрита ще прави служба за Бъдни вечер , знак че БПЦ е със запада. Да ви е ...ба и агентите на ДС повратливи, но всичко тече всичко се променя
18
9
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 4 месеца
До Анонимен::Че,Антоний,да не е папуас бе?Чистокръвен български митрополит.Високоерудиран млад мъж.Ти кой желаеш да служи,Николайчо ли?Който като чу новината,че патриарха е болен,и дофтаса веднага в София потривайки доволно ръчички.
17
12
 
21
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
Опитвам да се смиря точно днес, но не мога да се отърся от омерзението, което Дянков причини на нацията ни!!!Кадърът с черпещите се с канибалската торта, розови неофашисти, нараняват емоциите на милиони българи в навечерието на светлия християнски празник.
16
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички бивши комунисти , станаха вярващи, Денков , абсолютен фалш.Плъха да отива в канала.

Спонсорирани публикации