Освободиха четирима от задържаните на "Верила"

Към тях няма обвинения
Обновена: 24 дек 2023 20:20 | 24 дек 2023 19:47, Стела Стоянова
9
Освободиха четирима от задържаните на "Верила"
Снимка БГНЕС

Четирима от задържаните моряци във връзка с кокаина, намерен на кораба "Верила" днес бяха освободени и са върнати обратно на борда, съобщи БНТ. Към тях няма повдигнати обвинения.

Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.

Двамата, които остават ареста, са на 32 и 35 години и застават пред съда по случая със задържания кораб "Верила", съобщава ирландският Irish Times. Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание - Irish Sun - цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

По информация на източник на БНТ освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба. Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

По-рано днес от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
А няма ли ирландците да поискат европейска заповед за задържане на Киро гела като собственик на кораба, търговец и превозвач на дрога.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 7 Какви са тези моряци осъждани били а после моряци ? Хвърлете ги зад борда.)))) Къде прочете, че са осъждани, даже напротив пише, че не са осъждани..
6
1
 
3
 
! Отговори
Чингис Хан преди 4 месеца
Какви са тези моряци осъждани били а после моряци ? Хвърлете ги зад борда.
5
0
 
10
 
! Отговори
Оиолл преди 4 месеца
Проверка на всички кораби на Киро гела
4
1
 
6
 
! Отговори
До МВР то преди 4 месеца
Алоооо кво се прайте на *** Матей Боев и соларния парк до Варна айде един път да си свършите работата то бива цирк то може но това вашето граничи със наглост!! И тези двамата задържани не са работили във изграждането на парка нали?? Ирландците са изпратили цялата разкрита схема от тях на нашите корумпирани мишки и всичко се покрива!! Това не е срам и позор а трагедия
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО. Такъв е бил чартера , такива товари е имало. Чартьор дава кораба с екипажа под наем и той превозва за определено време стока от т. А до т. В. Няма нищо общо с корабособственика. Това са двама дрисльовци от палубна команда, които са се направили на големи играчи. Хващат 300 кг и медиите там, сигурно минаха 30 тона. Двамата *** ще полежат десятка да им дойде акъла ***. Ще се разбере кои са. Но само от палубата могат да качат стока без екипажа да разбере.
2
3
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Постоянното движение между Канада и Южна Америка означава, че собствениците на кораба са в играта.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как да са осъждани след като само се регистрират ? У нас само се води регистрация на подвизите на "криминалнопроявени" и се води яростна борба с "домашни насилници" и то само проявяващи насилие към жени.

Спонсорирани публикации