Развръзка: Двама от моряците са обвинени за кокаина, другите четирима освободени

Мъжете са на възраст 32 и 35 години
Обновена: 24 дек 2023 13:12 | 24 дек 2023 13:11, Петър Бойчев
27
Развръзка: Двама от моряците са обвинени за кокаина, другите четирима освободени
Снимка БМФ

Двама наши моряци ще бъдат изправени пред съда днес следобед във връзка с конфискуването на кокаин на стойност 21 милиона евро в пристанището в Лимерик във вторник, 19 декември, съобщи ekspresso.bg, като се позовава на irishtimes.com.

Мъжете, на възраст 32 и 35 години, са обвинени във връзка с находката на товарния кораб „Верила“, собственост на Параходство Български морски флот, и се очаква да се явят на специално заседание на окръжния съд в Лимерик в 15:30 часа.

Четиримата други българи, арестувани като част от разследването на полицията, са освободени без обвинение. Разследванията по случая продължават.

Българските моряци бяха арестувани от полицията в петък след ареста на „Верила“, на борда на който бяха открити 500 кг кокаин.

По-рано днес главният секретар на МВР Живко Коцев, съобщи че трима от задържаните са криминално проявени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 4 месеца
НЯМА начин 500 кила дрога да бъдат натоварени без знанието на капитана и съответно собственика . Още повече че *** моряк дето прекарва повечето си дни на кораба би успял да договори купуването и товаренето на толкова наркотик . Такова количество не се намира на улицата , нужно е пряко договаряне с производителите или наркокартела. Двамата "обвинени" са тия дето ще прикрият истинските виновници. СЪДЪТ ГО ЗНАЕ ТОВА АМА НЕ МУ СЕ ЗАНИМАВА ДА РОВИ. Твърде богати и твърде опасни хора са замесени.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова кг кокаин двама моряци никога не могат да натоварят, нито пък 6 човека. В тази акция са участвали всички от екипажа, включително капитанът и двамата му заместници. Разбрали са се двама да оберат пешкира, а другите от екипажа да позлатят семействата им. Интересно защо съдът е приел тази плитка лъжа за истина.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Планът беше бързо и лесно забогатяване. Не сработи. Друг път, като излезнат след десетина години пак да пробват.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Двама са товарели ,а другите да гледали )
20
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Двамата моряци са пренесли тайно и без никой да разбере 500 КИЛОГРАМА наркотик на борда на кораба скрит в джобовете на гащите си. Никой, ама съвсем никой нищо не знаел за тази контрабанда.... Благодарния собственик обещал да изплати солидни премии на семействата им докато двамата са в затвора впечатлен от това че са си признали сами без някой да ги пита за лошото деяние .
19
0
 
5
 
! Отговори
Авантаж преди 4 месеца
Пълни измислици, какви криминални досиета какво правят там такива престъпници или всичко е лъжа, корабната компания в която работя изискват свидетелство за съдимост всяка година или пък в БМФ има доста криминални типове,,,
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До иво15, какви връзки..?.. при Путин и БКП - нямаше връзки... колко жалки са копейките..
17
1
 
19
 
! Отговори
Bungar преди 4 месеца
Нека ги предадат на българския съд.Ще има делото да се влачи десетина години и на края пуснати под гаранция поради липса на доказателства.Велики сме.....
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора с връзки!
15
1
 
16
 
! Отговори
иво преди 4 месеца
На времето за да се качиш на кораб трябваха солидни връзки. Сега гледам сулю и пулю наемат,че даже и пандизчии. Явно колко плащат братятя.
14
4
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 4 месеца
До 8Абсолютно същото си е като в Бг...виновен си до доказване на противното...ей гледай като обвинят някого за изнасилване....айде стига плю...това в Бг си е дошло от Запада
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой е собственик на БМФ?
12
0
 
34
 
! Отговори
M.I.C. преди 4 месеца
Някой изобщо вярва ли на тези неща. Пренасянето на 500кг кока (и това явно е минимума, който е открит) е организиран от 2-3ма на кораба с криминални досиета. Какви ще са тези хора, които имат достъп и връзките, за да отговарят за логистиката на пренасянето на половин тон кока? Какви са им криминалните досиета? Влезли са със взлом в апартаменти, били са жена си, заловени с наркотици, но по случайност наети на кораб на Домусите? И 500 кг чиста кока не са 30 мил, а доста повече.
11
1
 
23
 
! Отговори
Луноходец преди 4 месеца
Ще продават стадиона
10
6
 
26
 
! Отговори
Патриоти преди 4 месеца
Набедените за кокаина наши моряци скандирали по пътя към съда : " Искаме в Шенген!"
9
4
 
48
 
! Отговори
sev преди 4 месеца
А Димусчиев чист ли е, че за него нито дума, а кораба е негов.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А нашенските служби веднага изкараха стари прегрешения и на останалите, били с криминални регистрации преди 25 години и какво ли още не, но в нормалните държави първо се установява вината и чак тогава се наказват, не като у нас
7
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А баш тарторите - Тиквата и Домиза, обвинени ли са?
6
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе те нагръб са влачили и качили кокаина, а капитана нищо не знае.
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С една дума,главния боцман,на кораба Свинаров / Домусчиев / пак се измъкна.

Спонсорирани публикации