Водолази откриха стари пищови в морето, предадоха ги на МВР

Чака се балистична експертиза
24 дек 2023 21:00, Стела Стоянова
17
Водолази откриха стари пищови в морето, предадоха ги на МВР
Снимка БГНЕС, архив

Водолази от клуб "Приятели на морето" в Бургас предадоха на МВР откритите по време на традиционно коледно гмуркане три пистолета, предаде БГНЕС. Оръжията са силно корозирали и ще бъдат изпратени за изследване в Националния институт по криминалистика към МВР в София. Балистична експертиза трябва да датира оръжията, както и да се установи колко време са престояли в морето.

„Най-вероятно се касае за два газови пистолета, другият видно е револвер може би с датировка вероятно от Руско-турската освободителна война. Дали се касае за изхвърлени от собственик в един и същи пакет и дали са с незаконен произход ще стане ясно след назначаване на балистична експертиза", заяви за БГНЕС Цветелина Рандева, говорител на МВР Бургас.

„Случайно беше на това място, където обикновено се гмуркаме за Коледа и Нова година. Бяха на площадка под самия мост, почти едни до друг . Според мен са газови пистолетите и доста време са стояли под вода. Обрасли ли са, на единият даже имаше мидичка", сподели водолазът Павел Самарин, който предаде оръжията на МВР Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: оръжияводолазиБГНЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Прост народ преди 4 месеца
Мобилизирайте се,че след време без автомат си никой предали ги на полицията,те после ще ги продадът на някой и ако са с историческа стойност още по-добре за тях.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Пищови" сигур е нящо кат "пищоли" или "пищаци".
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
като не са написали "къде са намерени" колко ли мутри треперят сега по празниците .. другата година пак да намерите поне 1 ...
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Покрай махането на паметниците сте разбудили духовете и са се хванали на оръжие.Покрай некадърните промени в Конституцията с двойно гражданство без никакви изисквания с ала бала да стават директно министри пак ще паднем под нечие робство.
5
4
 
10
 
! Отговори
Шменков преди 4 месеца
На Украйна веднага
4
7
 
5
 
! Отговори
преди 4 месеца
Най вероятно е извършено престъпление с тях. Двамата "откриватели" да си ги ползват за секс играчки особено с мидичката. Не е рибка плувай плувай
3
6
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Балъци. Ша ги предават.
2
7
 
6
 
! Отговори
Наталия преди 4 месеца
Голяма работа, само се надуват. В Русия всеки ден откриват не само пищови, но цели танкове и ракети и то из всички морета и океани. Но всички така са свикнали, че изобщо не обръщат внимание, камо ли да се надуват като тука.
1
6
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 месеца
Сега ще им снемат ДНК

Спонсорирани публикации