Helpbook: Домът ни се разрушава от ниско прелитащи самолети

Получихме сигнали за развалена храна и за депо от пръст от изкопни дейности
29 дек 2023 19:45, Анисия Иванова
7
Helpbook: Домът ни се разрушава от ниско прелитащи самолети
Снимка: Helpbook

В последния за тази година обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с няколко от последните дни.

Наш потребител се оплака чрез нас към отговорните органи, заради разрушаване на домашното му имущество от ниско прелитащи самолети: „Живеем в бл 36, ж.к "Сухата река", гр. София. Апартаментът ни е на последен четвърти етаж и вследствие от ниско прелитащите самолети неколкократно ни пада мазилката на тавана, имаме и напукани стъкла на прозорците. Не знам кой може да реши този проблем, но решение трябва да има, защото не само моето семейство не може да обитава нормално собственото си жилище. И докога ремонтите от вибрациите от самолетите ще бъдат за сметка на моето семейство? За шума и нарушения нощен сън - не коментирам. Прилагам снимки от пораженията, които са нанесени на имота ни от вибрациите на преминаващите самолети. Моля да се вземат някакви мерки! Моля да се назначи проверка за безопасността на жилищата, които обитаваме! Моля да се направи оценка и да бъдем обезщетени за нанесените вреди не по наша вина!“

Друг наш потребител изрази възмущението си от известна търговска верига, от която закупил развалена храна от топлата витрина: "Няколко пъти закупуваме вкиснали супи и зеленчуци. Последната супа, която закупихме имаше пяна и вонеше непоносимо на развалени яйца. Тъй като обикновено храната се купува за вкъщи, проблемът се установява едва, когато човек се прибере“, пише той.

Сигнализираха ни от район „Приморски“ във Варна, квартал „Виница“ за образувано депо от пръст от изкопни дейности: „Всички празнични дни големи машини носят и изсипват пръст на поляната срещу гробищата. Мястото дълги години се използва за изграждане на цирк или фестивали. Моля за незабавна проверка за случващото се. Доколкото ми е известно, освен частни парцели,през терена минава и общински парцел, който видимо се заобикаля. Днес изсипването на пръст продължава от ранни часове.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Господинът какво иска? Да затворим летището? Няма как да стане.Когато си е купувал апартамента,летището е било там.Да е мислил тогава.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как живеете в това гето не ви знам?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
София е г а д но място бягаитеноттам
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А пък аз живях в блок, над който прелиташе космическата совалка
2
17
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 месеца
Ами ако си бяхте правили ремонти на 5 години, както е редно.. нямаше да е така :) И не са ви виновни самолетите :) Живяла съм в блок, над който прелитаха самолети изключително ниско :) И твърдя най-отговорно, че не е от тях. Нашият блок си беше много ОК. Дори обожавах рева на двигателите на ТУ 157 и ТУ 134 :) Сегашните са слаба ракия :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Както преди 3 месеца
Са гласували патрициите в Древния Рим: "Да го ... бедните!"