Къде сме на НГ? 1600 лв. къща за гости, Сърбия - 680 лв., Дубай - 2000 лв.

Круизите са новата тенденция, заяви Павлина Иванова
Обновена: 29 дек 2023 09:55 | 29 дек 2023 09:55, Анисия Иванова
38

Берлин е най-предпочитаното място за посрещане на Нова година. Това показва една от последните световни класации за най-желаните градове за празнуване.

Българите избират къщи за гости в страната, спа почивки, зимни курорти, а като в най-близки дестинации в чужбина - Сърбия, Гърция и Турция. Това каза Павлина Иванова от обединение "Бъдеще в туризма" в студиото на "България сутрин".

"Малдиви, Дубай винаги са предпочитани дестинации, на гости на Дядо Коледа в Лапландия - всяка година има чартър, Шри Ланка, Тайланд. Средно 450 до 680 лв. излиза празника в Сърбия с новогодишна вечер, в Гърция около 550-600, в Турция 380 до 500 лв.", даде пример Иванова.

Тя уточни пред Bulgaria ON AIR, че колкото по-далечна е дестинацията - толкова повече се качва и цената.

"В Египет цените са от 1100 - 1200 лв. за 5 нощувки с новогодишна програма, в Анталия - около 1100 лв.. На по-топло в Дубай пакетите са около 1600 до 2000 лв. Круизите са новата тенденция, която върви във възходящ ред - новогодишен двуседмичен круиз в Дубай и Катар е около 2500 - 2600 лв.", добави Павлина Иванова.

Относно коментарите, че във Велинград кувертите за Нова година са скъпи, тя коментира, че са такива за едни, но достъпни за други, предвид, че се изчерпват отрано.

У нас много хода избират да посрещнат Нова година в къща за гости, което е и най-бюджетният вариант. Справка показва, че къща за гости до 6 човека излиза около 1600 лв. за три нощувки, по-луксозните, които са и за повече хора, могат да стигнат и до 4-5000 лв.

По Черноморието новогодишен пакет три нощувки излиза около 850-1000 лв., в ски курортите - 1500 - 1800 лв.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дома, дома
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пробвал съм да изкарам Нова Година някъде - в Банско, в Сърбия, на Карибите, но най-добре си е вкъщи с мои хора или на гости при мои хора. Нищо специално не купувам за Нова Година, т.е. нула специални разходи.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много грешки в поданиците тук. Примерно за Велинград. Имало там един хотел, който давал седим апартамент на много висока цена, но се забравя, че отиват няколко човека. Това се приписва на Велинград като цяло. Друг пример - милиардите депозити на хората. Има сектор Домакинства и НТООД, който има около 75 милиарда лева депозити, но не се схваща кой е в този сектор и всичките 75 милиарда се приписват на домакинствата, а се забравят едноличните търговци, партии, синдикати, всякакви клубове и други
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези във Велинград са болни ,алчни хора .Не стъпвам там . От глупост ще съсипят града .
28
6
 
0
 
! Отговори
България преди 3 месеца
До Емигрантемигранта, много сте зле с пропагандата. В българските банки има депозити на граждани и фирми за над 100 милиарда лева. Българите над 85% са собственици , без заеми. Това ако му викате бедност значи не сте в час. Весели празници и бъдете умни !
27
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Две бутилки джин, две тоник, шампанско, кило шамфъстък, баница, сиренца, домашни калони с крем. Близо до кревата, до камината...ЧНГ.
26
1
 
8
 
! Отговори
жеко преди 3 месеца
Учудвам, се как все още има толкова много българи, за които Велинград и Банско са връх, на сладоледа. Скъпо, мизерно и недобра услуга. Събрали се във Велинград някакви батки и неумни момиченца, ограничени типчета. Ами то в ЦЕЛИЯ СВЯТ вече може да се отиде и да се изкара по-качествено, по-добре и дори по-евтино. Доста от нас се скъсваме да пътуваме. Разчупете си мисленето и поемайте на път.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дреме ми на мура. Имам вино и ракия, пържоли и руска салата. Викнал съм си гости у дома. Кой къде сака там да оди.
24
0
 
10
 
! Отговори
Аз съм преди 3 месеца
На Мадейра! Цените са колкото в Гърция но е тропически остров.. Нощувка за двама 100 лева..риба, плодове, слънце, даже може да плуваш в океана!
23
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нова година мина. На първи януари празнуват само невежите.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Зънсибар е 100 лева и няма да плащаш парно и баня,
21
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 3 месеца
По-голяма просттотия можеш ли да напишеш ?
20
2
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До Гледам никойе как бе нашио, видния задунайски татарин устата ще защити свободата на словото оттам. и, съответно, еднополовите бракове, иначе драго чая ще му се разсърди
19
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Анонимен20 ква куба, ще плаче на три шишета евтино бело вино на промоция от лидл пред клавиатурата някъде в манастира ляолин, че са го нахранили във всички оспамени форуми
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
круизи, пропусна Куба.
17
5
 
15
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
Статии и теми чрез които се нагнетява още повече омраза и завист между хората в най-бедната държава в ЕС ! Това не е журналистика,а проsталистика чрез която политиците създават напрежение и ненавист и така разделят още повече разделения проsт български народ ! България по отношение на журналистиката е на 112 место в света,дори и това е като "бонус",защото както казах това не е журналистика,а проsталистика ! Какъв процент от суверена ще си позволи тези гевезелъци извън България,че се публикуват ?
16
8
 
10
 
! Отговори
Гледам никой преди 3 месеца
не мисли да ходи в Москва , няма кандидати .
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Берлин не вярвам. Бандитски град. Ще е късмет, ако останете живи.
14
1
 
12
 
! Отговори
не е зле преди 3 месеца
почти наравно сме с Дубай
13
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мизерниците, да си седят вкъщи, типично българско мислене, продъняци.

Спонсорирани публикации