Поръчков палеж на фризьорски салон в Бургас

Извършителите са двама
5 яну 2024 10:04, Стела Стоянова
6
Поръчков палеж на фризьорски салон в Бургас
Снимка БГНЕС, архив

Палеж на фризьорски салон в Бургас. Двама извършители са счупили предното стъкло и са запалили обекта. Той е изгорял до основи, а щетите са за десетки хиляди левове.

Инцидентът е станал в около 1 ч. след полунощ на 2 януари в комплекс „Перла“. Установени са двама извършители, единият е непълнолетен.

„След получаване на поръчка от трето лице са счупили стъклото, заляли са със запалителна течност и са запалили фризьорския салон. Лицето, което е поръчало това, е имало някакви лични конфликти със самия собственик“, каза комисар Кирил Кирязов, началник на отдел „Криминална полиция“ в Бургас.

Точно преди година по същото време друг обект – заведение за бързо хранене, на същия собственик отново е бил опожарен. Според полицията обаче не е ясно дали става въпрос за  същите извършители.

„Разпитани са свидетели, назначени са съдебно-криминалистични експертизи. Доказателствата сочат конкретно лице, на което е предявено обвинение за палеж. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Събират се доказателства за съучастници, както и за поръчители на деянието“, каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура-Бургас.

За престъплението се предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Криминално проявени са и поръчителят, и единият от извършителите. Другият извършител е непълнолетен, предава бТВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Гробищни преди 3 месеца
Паркове проверява по гробищата кво има и кво няма и ме интересува дали има или няма
4
2
 
1
 
! Отговори
Бургаски стандарт преди 3 месеца
Кофти подстрижка запален салон. В Бургас не играят на дребно.
3
2
 
1
 
! Отговори
На преди 3 месеца
Доста жени е казвано че са грозни дори и пред мене но евтините трикове да се харесаш на някой и да трупаш точки пред елементарните жени е признак за това че не си мьж има мьже които не носят обидите докато не постигнеш това което искаш или да добавиш кьм собственото си самочувствие сьщо намирисва на селска чест
2
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Се възползваш от родители за трупане на Слава пред други хора и да се правиш на изклацан рапьр колко елементарно да крадеш от бьлгари
1
0
 
6
 
! Отговори
Известната преди 3 месеца
на всички в града, поръчана и платена от местната клика престъпници на най-високо ниво, жълто-кафява, вулгарна и неграмотна "медия" за пореден път прикрива по-дребните престъпници. Отначало показаха някаква снимка на извършител и инициали на поръчител. Бяха отворени и коментарите (само за желаната публика, разбира се). После скриха лицето на извършителя, ни дума за поръчителя и изтриха и спряха коментарите. Типично за пародията на "правосъдие" навсякъде по тази проклета земя.

Спонсорирани публикации