Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?

Той припомня обвиненията на датчанин и американец
Обновена: 14 яну 2024 12:43 | 14 яну 2024 12:36, Петър Бойчев
81
Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?
Снимка БГНЕС

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им "винетната кралица" с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да. Това написа в своя фейсбук профил Делян Добрев.

"При цялата "сочност" на историята кой на какви пари купил-продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от "винетната кралица" и т.н., пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 милиона? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева", пита Добрев в своя пост.

"Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев: „Той е измамник, но е много, много умен. Не измами само мен, а и свои приятели. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", заяви Мортен Лунд пред bTV", припомни депутатът.

"Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен", написа в заключение Добрев и добави: "И да не забравяме! Тези са "коалицията на почтените". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
33
 
! Отговори
Пииаса преди 3 месеца
не е умен. Той е хитър и подъл.
45
3
 
15
 
! Отговори
К1Д преди 3 месеца
Датчанина е създателя на Скайп.
44
5
 
8
 
! Отговори
МЪЖКИ ВРЕМЕНА ИЛИ НЕ преди 3 месеца
МАЙ СА СЪСЕЛЯНИ АСЕН ИО ДЕЛЯН,ЗА ПРЕСТИЖ ИЛИ ЗА ПАРИ Е ТАЗИ ВОЙНА ДАЙТЕ ЖОКЕР
43
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Асен и Делян са съселяни.Защо е тази омраза?!
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв е тоя мерак на хасковлии да се заселват в София.То не било ,не било Дебелян.,не било Радев та и Асенчо Всилев...Време е да се върне софийското жителство.
41
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До случаен минувач 43 Така е, така е. Ще има и български войници в помощ на ВСУ. Който не е съгласен, затвор. Който се бунтува ще попада на заградотрядите от американски рейнджери преблечени като български военни.
40
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
34 г. мошеници управляват страната, министър лихвар, апартаментгейт, че сега и нов такъв с Лорер и А.Василев, реституцията с две думи всичко. За директори в държавните структури се слагат послушни лица за да могат чрез тях да крадат. Географа Министър на енергетиката продаде в Боровец сграда на НЕК за нула време, но нищо не създаде, такива "специалисти" само съсипват.
39
6
 
39
 
! Отговори
случаен минувач преди 3 месеца
До 31Казваш, сглобката е създадена заради Украйна... Много е тъжно, ако е така. Впрочем, какво ли се учудвам, в Германия една Аналена Бербок каза, че не я интересуват проблемите на Германия, интересувала я единствено Украйна... Егати родоотстъпничката... Аз мислех, че поне в Германия няма чак такива като нашите, ама явно съм грешал.
38
5
 
22
 
! Отговори
Фм преди 3 месеца
А тоз разбирател що не е в затвора? Този ганий на икономиката?
37
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ахахаха 38 Прочети коментар 31, но ще ти го постна за да не го търси надолу: Единствената цел за която е съставена сглобката, некоалициата и 6apдaka наречен правителство е обслужване на Украйна. Всички останали новини извън темата Украйна за тази сглобка са без значение, те са само прах в очите на народа, ge6u/\uTe, които са най-разпространеният биологичен вид на територията, която в учебниците по география наричат България.
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хлорер, Кокорьо, Киро Истината... все доказани престъпници, осъждани у нас или в чужбина. А вие се заяждахте на Чемеджан за някакви си кюлчета... пу, не въ е срам!
35
1
 
16
 
! Отговори
сглобените преди 3 месеца
При соца на това му викаха " градивна критика "
34
2
 
22
 
! Отговори
Ахахаха преди 3 месеца
Не ми е ясно по каква причина в коментарите на статия засягаща евентуални далавери извършени от някого, е препълнена с коментари засягащи войната в Украйна /без значение в полза на коя от воюващите страни/: вариант 1-отклоняване на вниманието от главния проблем посочен в заглавието; вариант 2- хора без работа чудещи се къде да си изразят мнението по тема значима единствено за тях. Не ме к те редува грам положението в укр при все че положението в Бг е в пълен разпад! Схеми, далавери- виновни 0!
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сглобката - едни пари трябва да се вземат, пък после всеки по пътя си и на избори. Факт.
32
1
 
12
 
! Отговори
случаен минувач преди 3 месеца
Защото като си на такъв пост, нямаш право да казваш, че еди коя си банка ще фалира! По този начин създаваш паника и тя наистина фалира!
31
10
 
18
 
! Отговори
Делян пелета преди 3 месеца
Поредните брътвежи на Делянчо. Достатъчно е човек да потърси информация в интернет за да разбере че това са поредните нелепици от Делянчо. Да не говорим че кралицата на винетките стана такава с подкрепата и по време на управлението на Герб
30
4
 
11
 
! Отговори
случаен минувач преди 3 месеца
Ами хак да ни е, като си поверихме парите и финансите на този шарлатанин. Няма да се учудя, ако след време под негова диктовка започнат да фалират и банки... Тогава ще настане истинска веселба! По Жан Виденово време през 1996 бяха сложили един финансов корифей - Любомир Филипов се казваше, който по телевизията каза за една банка, че ще фалира... И тя наистина фалира. Ама какви опашки се извиха пред нейните клонове - беше нещо страшно.
29
0
 
7
 
! Отговори
бол пуно преди 3 месеца
До Анонимен Кандидат поклонници разни , кой за посолства , кой за затвора За сега се кланят само на парата
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единствената цел за която е съставена сглобката, некоалициата и 6apдaka наречен правителство е обслужване на Украйна. Всички останали новини извън темата Украйна за тази сглобка са без значение, те са само прах в очите на народа, ge6u/\uTe, които са най-разпространеният биологичен вид на територията, която в учебниците по география наричат България.
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добрев е станал член на Възраждане, скоро ще ходи на поклонение в руското посолство.