Динамично време до края на януари, февруари започва със студ

Петър Янков: Следват по-студени дни до средата на следващата седмица,
18 яну 2024 14:30, Красимир Ангелов
19

Топло време ни очаква днес, но от събота зимата се завръща. Какво време може да очакваме до края на януари?

"Вятърът ще се усилва и ще повишава температурите. В София температурата следобед ще се повиши до 13 градуса. Топлото време ще се задържи и утре, но от следобед и вечерта започва промяна с увеличаване на облачността и валежи в страната. Единственото опасно явление ще бъде увеличението на снежната покривка, вятърът ще бъде по-слаб", каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

Той прогнозира, че валежите в събота ще обхванат целия Балкански полуостров. У нас в събота вечерта снежната покривка в северните райони ще достига 10-15 см, в южните - до 7 см. В неделя валежите постепенно ще спират, но времето ще остане хладно, стана ясно още от прогнозата на Янков за Bulgaria ON AIR.

Снежната покрива средно в планините е между 40 и 110-120 см. Следват по-студени дни до средата на следващата седмица, които ще задържат снежната покрива в населените места.

"Следващата седмица времето ще бъде много динамично и с бързи промени в температурите. Ако в понеделник и вторник минималните температури се движат между -9 и -4 градуса, а максималните са между 2 и 4-5 градуса, в сряда бързо ще се повишат. Ще превалява дъжд и сняг. В четвъртък ще захладнее и ще завали сняг, главно в западните планински райони. От петък започват нови валежи, застудяване и сложна обстановка в страната", съобщи Янков.

По думите му времето в следващите дни ще бъде много динамично, а студените дни предстоят в края на януари, когато към Балканите ще се спусне студен арктически въздух.

"Зимата започва да отстъпва, но при тези климатични промени времето над Балканите е много динамично и с чести циклони. Има леко изместване на зимата, природата компенсира с по-хладна пролет. Дългосрочните прогнози са за нормална пролет с повече сняг и по-студено време в началото на февруари", посочи още Янков.

Вижте видеото с цялата прогноза

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
А за Бог сети ли се преди 3 месеца
Ти предвиди и бъдещето , като каза за Февруари давай наред и по -подробно защото ние знаем че Февруари е през зимата !
15
1
 
2
 
! Отговори
Ауууу 7 см преди 3 месеца
Когато всички са търгашии измамници и 7 см е адски много сняг ! Всеки 1 см във повече им краде от милионите !
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре, *** не беле кат другите зими минус 15 минус дайси ... Имаше по два метра сняг .. ТРИ ДАЖЕ! Едната година копаехме тунели и на моменти се минаваше под снега. Да да! Тяка беше - имаше помъгрите хоря с вода и храна, да оомагат и да дават насоки.
13
8
 
2
 
! Отговори
Уб-цитеНаГоля-таМОЧА преди 3 месеца
Рушлямисти Сбогувайге се с Альоша окупатора на България!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Огромен скандал в Давос:/бл-ц/цитат:Измислихте борбата между човек и природата с климатичната,зелена истерияТова е провал,води само до бедност и все повече от нас се борят против този нов социализъм,който налагате.До всички,които слушат това-не позволявайте да ви плашат някакви бюрократи и политици-па-ра-зити,не се предавайте,вие сте героите и Аржентина е ваш съюзник.Благодаря ви и да живее свободата,по дяволите!:))
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е нали уж глобално затопляне. Пълни глупости - студ, студ и пак студ. До не говорим колко студено беше миналия месец Юни - не ставаше за море даже.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той за утре не може да даде точна прогноза, за февруари мисли! Циркаджии! Къде са ви високите температури днес, трябваше да е 12 градуса при мен, а цял ден не с е качило над 6*. За утре прогнозират 17, ще видим, ама надали. Закривай!
9
2
 
7
 
! Отговори
Енергото преди 3 месеца
готви зимни сурвакници и балтии за разнообразие на поробеното население.
8
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Комплексирани мохамедани,разкарайте се от Българското пространство и не трийте коментарите на Българите,защото Израел ви започна,Израел ще ви и довърши. Хем сте глупави ,хем имате претенция за власт. Израел ще ви върне обратно в Индия.Няма да имате дори право на нощувка в кирливият ви Египет ромски.
7
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Хей,хора,докога това точене на скъпоструващи на зрителите негативи към един традиционно за Природата Студен Зимен Сезон. Мисля,че политическото безсмислие е стигнало до такава инертност в посредствеността,че да ни внуши как Зимата не трябва да е зима,че мъжът не трябва да е мъж,че жената не трябва да е жена,че Децата трябва да бъдат превърнати в роботи за задоволяване престъпните въжделения на мохамеданите очакващи по 72 девственици и навярно 200 евнуха. Поне от Зимата имайте срам,ако не от нас
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От няколко години следя прогнозите на този така наречен синоптик и все обратното става. Дано сега да е познал, ама надали.
5
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 3 месеца
до анонимен 3 ; -Откога фотоволтаичните централи служат за производство на ток (всъщност - напрежение) ?! Според мене служат за друго . Пък и какво общо има това с метеоролозите ? Пишеш "...нужен ТОК" , а пък "фотоВОЛТаични ? В такъв случай не са ли "фотоАМПЕРични" ,щото токът е в АМПЕРИ ?! ...
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 3Това са глупости. Истината е, че се внася ток за да се регулира цената. Токът внос е значително по евтин ог този на тецовете. Т.е. благодарение на Мариците, токът е скъп. Ако ги няма токът ше поевтинее. Кеф ти от АЕЦ, ВЕИ или внос. Всичките изброени са по евтини и Екологични. Прочетете малко и тогава драскайте глупости.
3
7
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Изкукуригал старец . Дните са ти преброени.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
времето е без значение, дайте статия за русия нещо, има една тема, една партия, една новина
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най ме радва че няма сняг да гинат мутроскикурортите с цени космически и жълти стотинки за персонала и с ддс 9%

Спонсорирани публикации