Пловдив и Пазарджик най-близо до грипна епидемия

До другта седмица тя ще е обявена
18 яну 2024 09:18, Стела Стоянова
6
Пловдив и Пазарджик най-близо до грипна епидемия
Снимка БГНЕС, архив

Най-близко до епидемичната ситуация в Смолян са Пловдив и Пазарджик, раздвижване има и в Габрово и по отношение на грип, и по отношение на Ковид. Това обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Би Ти Ви.

Според него до другата седмица ще бъде обявена грипна епидемия.

Много бързо се променят нещата. Много бързо се вдига заболеваемостта, после бързо спада. Фактът, че започва от Смолян е много странен, защото там има чист въздух, няма и съсредоточаване на населението, каза Кунчев.

Няколко години Габрово е сред първите градове, обявяващи епидемия, обясни той.

Според него може да не бъде обявена национална грипна епидемия, защото 2/3 от областите трябва да са в това положение. Кунчев припомни, че носенето на маски е препоръчително, а в болниците трябва да е задължително.

Много хора ще го изкарат на крака, обясни здравният инспектор. По думите му отпадналост, болки по мускули, стави, температура са симптомите на грипа. За един два час се развива клиничната картина, каза Кунчев. Той обясни, че, ако до 4-5 дни няма подобрение, трябва преглед при специалист.

Ковид продължава да циркулира, по 100-150 на ден се разболяват, но в следващите 2-3 седмици той ще бъде изтикан настрани и водещ ще остане грипа.

Кунчев обясни, че не са много хората, които се ваксинират с адаптирани ваксини. Той препоръча на хората в рисковите възрасти и със заболявания, да се имунизират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 3 месеца
Искам грипна ваканция, а не грипна епидемия;))) Тва работа не ми върши;))) У Филибелата е нормално да са вуди, кво ли, не. Тоа град е претъпкан с пъплач, която непрекъснато щъкъ, оти щъкането било двигателя на бойкономиката;))) Въобще, на тоа свет има много прости ора, най-лошото е, чи сички те, живеят в България;)))
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
маска не съм слагъл нивга и нема да принудите да сложа намордник, ракийка, сланинкаи хубава винце с пипер , с чсуджук и чесън и такива лекове
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На закрити места много лесно се заразяваш като не носят маски така ще бъде..
2
2
 
2
 
! Отговори
От хората преди 3 месеца
Да ме пази ГОСПОД, но пак става въпрос за много пари. Трябва да захлебим болниците.Абе хора,обявена епидемия, а учениците на училище,без маски навсякъде.Стига вече с полумерки,или,или.Дано БОГ ни помага ,тези от управлението вятър ги вее.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
пак искат да плашат хората - това е обикновена настинка - те пландемии

Спонсорирани публикации