Рекорд в Добрич: Шофьор юрка с 5 промила алкохол и два вида наркотици

Веднъж вече е осъждан за дрога
18 яну 2024 13:52, Петър Бойчев
33
Рекорд в Добрич: Шофьор юрка с 5 промила алкохол и два вида наркотици
Снимка БГНЕС

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 35-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел концентрация от 5,02 промила алкохол в издишания от водача въздух. Той е седнал зад волана на автомобила и след употреба на наркотични вещества, съобщиха от Апелативната прокуратура – Варна.

Обвиняемият ще остане в ареста за срок до 72 часа с цел да се яви пред съда в областния град за определяне на мярка за неотклонение. Предвид това, че е осъждан през 2023 година за притежание на забранени субстанции, а управлението на кола след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност, наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, допълниха още от прокуратурата.

Мъжът е задържан в късните часове на 17 януари след рутинна проверка от органите на МВР. При извършените тестове е установено, че той е седнал зад волана, след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело рекордна концентрация от 5,02 промила в издишания въздух. Освен това тестът за наркотици също бил положителен, като показал наличие на амфетамин и метамфетамин.

Мъжът е задържан и отведен в болнично заведение, където е взета кръвна проба за химически анализ, който ще покаже точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, както и каква е употребената субстанция.

Лекият автомобил е предаден доброволно на органите на реда и към момента вече е извън движение. Предстои в съда да бъде внесено искането за задържане под стража на обвиняемия.

От МВР съобщиха, че в рамките на денонощие са установени 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 10 – под въздействие на наркотични вещества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако му вземат УАз ката от по-горе я искам!!! Автомобил за посрещане на апокалипсиса!
22
0
 
3
 
! Отговори
Камчийски гларус преди 3 месеца
До До 19 .......Те поляците не ги допускат в такава класация. Защото преди да почнат да пият първо удрят една водка на екс ( една бутилка значи) и тогава започват да пият. Така се усмъртяват, че даже не знаят дали са се напили. И започва подобряване на полската раса.
21
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 3 месеца
Тц,тц,тц...., абе тъкмо щях да предложа нашият "Юнак" за "Книгата на Гинес" и ти ми развали настроението с този поляк да го еб...!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 3 месеца
Не става, слаба ракия е нашиот. Миналата година беше поставен нов рекорд - 7.1, от поляк в Италия, някой си Хавецки. А как е останал жив след толкова пукница - само Оня горе знае.
19
0
 
6
 
! Отговори
Ааа преди 3 месеца
5,02 ???информирайте Гинес. Трвбва да е умрял вече. Как са го накарали да изпуска въздух в апарата??? Да прави цензурирани действия демек.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо в Бг , винаги , САМО престъпниците имат права , никъде не се споменава за ''ПРАВАТА'' на потърпевшите !!!!!!!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Петър Бойчев това малоумно заглавие как го измисли?!
16
0
 
12
 
! Отговори
Прокурора преди 3 месеца
Няма проблем, ще го пуснем скоро, само да си плати на който трябва....както направихме с Белослава!
15
1
 
15
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Искам в София,в кварталите Слатина и Редута да патрулират полицаи,особено вечер по ул."Слатинска" и "Детелин Войвода"12,и да наблюдават усилено за наркомани и дилъри.В Слатина около бл.45 и 45А,46,20 /около Цитаделата - кафе-клуб/,а в Редута - от ресторант "Шивача",до горичките в близкия парк,клетката,улицата която споменах и т.н.Не може около училища,детски площадки,паркове и прочие да щъкат /особено по тъмно/ наркомани.Спрете ги,преди да сме ги линчували!
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истински евроатлантик!!!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
5,02промила алкохол? Че на 5 промила си е фатален край, без сепшна медицинска намеса!!! Как е усоял да кара, никой не знае ...
12
2
 
11
 
! Отговори
Исторически парк преди 3 месеца
До 11 а с двата вида дрога пак ли с памук са я сложили ;)
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ушевите сигурно са му скроили номера със спиртното памуче в дрегера,но малко са се престарали. Това го правят често мошениците корумпирани.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такъв тип водачи не трябва да се санкционират по никакъв начин,а трябва да се изследват. Този вероятно и вода не е пил от малък.
9
2
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 3 месеца
Или някой пипа дрегерите или вече само спирт слагат във напитките! При 5 процента си е алкохолно отравяне а лапето стигнало до колата че и я подкарало и е спряло да даде проба дори.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
при такава висока концентрация, според мен той се е надявал на това развитие, тъй като сам не може да спре
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е "юрка"?
6
3
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 месеца
Снимките за статийките от посолството ли ви ги спускат и тях.Гледайки снимката явно са го хванали не в Добрич,а в Алабама през 40те години на миналия век.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе я пуснете момчето да си ходи,то иначе добро момче.
4
18
 
9
 
! Отговори
Гаргарин преди 3 месеца
Скоро всички русофили ще се пропият, след като Путин го изритат от Украйна.

Спонсорирани публикации