Употребяват полицията в PR акции като тази с Божков?

Оркестрирано е медийното отразяване, заяви Филип Гунев
19 яну 2024 20:41, Александър Попов
13
Употребяват полицията в PR акции като тази с Божков?

Употребяват ли полицията в PR акции като тази сутринта, когато униформените влязоха в имотите на бизнесмена Васил Божков?

"Божков със сигурност е човек, който през годините е трупал достатъчно информация и контакти, за да има с какво да бъде притискан. Жалко е, че така се употребява полицията за една публичност. Едва ли е нужно да се викат медии в такова разследване. Оркестрирано е медийното отразяване. Полицията е от полза на политическите играчи, за да се покаже, че се противодейства на олигарси с множество обвинения", коментира бившият зам.-министър на МВР Филип Гунев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той подчерта, че е много трудно да се разбере кой стои зад убийството на бизнесмена Алексей Петров и това трябва да бъде доказано в съда.

"Поръчковите убийства в цял свят са много добре подготвени, следите са заметени. И в другите страни разкритите поръчкови убийства са под 10%", отбеляза Гунев.

Боди камерите

Според Гунев боди камерите в МВР не са достатъчен брой и затова използването им все още не е задължително от полицаите. В момента се преглежда по един запис на седмица, ако се правят такива записи, смята Гунев.

"Някой да сваля терабайти всеки ден и да гледа, това е човешки и финансов ресурс. Ако всеки униформен има боди камера, това са терабайти с информация, която трябва да имаш начин да гледаш. В момента имаме решение да бъдат закупени още боди камери, процесът е дълъг. Трябва и униформи да се помислят за тези боди камери, защото през лятото полицаите са по тениски", заяви гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Накратко : преди 3 месеца
Въпросителният знак в заглавието е излишен!
12
0
 
1
 
! Отговори
Остра могила преди 3 месеца
До 5, И в Котел е така, миналата година пребили човек в гробищата, после нахлули в къща на луда жена да пише обяснения и пребили брат му. Вътрешна сигурност кротува, пази статуквото.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има хора, ама те не искат да дадат трохи от техния хляб, на мазан с масло! А бе.каквото и да ви приказват става дума за пари!
10
1
 
3
 
! Отговори
Наркомани Сър преди 3 месеца
Масово наркомани в полицията, крайно ниско ниво на милицията!
9
1
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Тъй като боцан и кицка си простиха, трябва да намерят кой да претъсват , не може да е и шишана магнитска. Търсят начин да прехвърлят убийството на Алексей , семество параОеткови са отчаяни. Остава и убийството на адвоката, за който лена е работила секретарка да му прехвърлят.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днешното активно мероприятие на гърба на Божков беше с цел отвличане на вниманието от глупавите избори на конституционни съдии.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 3 - Камерите не се носят управителите в полицията, а и имат бутпнпе за спиране ... Да не казвам, *** и дистнационно има спиране.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбира, се! Неотложно влезло в тях, неотложнонго арестували, казали му, че е сръзано с фирмите му, неотложно ни изшъгаха и от МВР, а после пак ни излъгаха ...
5
0
 
4
 
! Отговори
Вмете си ги преди 3 месеца
В Бобов дол полицията е тотална катастрофа!
4
2
 
2
 
! Отговори
Срам срам срам преди 3 месеца
Вижте полицаите в Град Бобов, работят за ПП ГЕРБ и ромски нарко пласьорите, общо взето който им плати!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А сега де! Гатанка - хем PR, т.е. режисирано, хем се настоява за още боди камери, хем рев, че няма кой да гледа записите. Какво е това? Обаче, че пари трябва да се дадат за още боди камери, спор няма! Няма и на кого да се иска оставка.
2
1
 
5
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
Означава ли това че всички останали камери който се поставят на всякаде никой не ги и следи какво записват?Записа се запазва обикновено за 5 г ,ако има някакво съмнение за нещо се изкарва и показва какво се е записало! Но кат ви знам как триете на ред без и да гледате или четете ми е ясно.Та тогава махнете всички записващи камери че нема хора да гледали записите.
1
1
 
7
 
! Отговори
пасарела преди 3 месеца
На такава държава такава полиция !

Спонсорирани публикации