Шофьорите вече могат да си плащат онлайн невръчените от КАТ фишове

Ползва се и 30% отстъпка
22 яну 2024 10:23, Петър Бойчев
34
Шофьорите вече могат да си плащат онлайн невръчените от КАТ фишове
Снимка БГНЕС

Шофьорите вече могат да проверят дали имат невръчени фишове и да ги платят онлайн - това съобщи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Божидар Божанов, пише "Сега".

"След промените в Закона за движението по пътищата през лятото (които бяхме подготвили година по-рано), и след като МВР пусна днес новата версия на е-услугите си, вече може да проверите невръчените си фишове и да ги платите онлайн, без да се разхождате до КАТ", обясни Божанов.

В досегашната версия на е-услугите плащането можеше да се извършва само за връчените фишове. Освен това проверката изискваше от потребителя да знае серията и номера на фиша. В новата версия проверката може да се прави и по номер на свидетелството за правоуправление и ЕГН-то на водача.

Така потрeбителят разбира дали има издаден фиш и неговия номер и серия. После трябва да ги нанесе във формата за плащане и така може да реагира в рамките на 7-дневния срок, в който такива глоби се плащат с 30% отстъпка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: глобаКАТонлайнфиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тия де би ли се опитват да ме улеснят в нещо което нямам намерение да правя.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам три фиша по 100 кинта за превишение. По 70 кинта с отстъпката. Да ги плащам ли? И ако не ги платя - какво ще стане?---->>> Нищо няма да стане, ко не ги платиш. Най-много да ти ги връчат на пътя, ако те спрат за проверка, и тогава ще имаш 7 дена да се възползваш от отстъпката 30%.
27
0
 
1
 
! Отговори
ГлобоГлобев преди 3 месеца
Имам три фиша по 100 кинта за превишение. По 70 кинта с отстъпката. Да ги плащам ли? И ако не ги платя - какво ще стане?
26
0
 
8
 
! Отговори
шАфИора преди 3 месеца
Аааа не, нищо не плащам!
25
1
 
8
 
! Отговори
Аха преди 3 месеца
Знам че имам фиш за 100 лв , но в системата за плащане не излиза. пак нещо не е както трябва
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 2 месеца си платих фишове онлайн, тогава работеше, сега, след нововъведението не работи... и тоз министър се хвали :)))
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не може искат номер на фиш и нак.постановление,вчера опитах да потърся с ЕГН и шоф.книжка,не стана.
22
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
Ebaти глyпосттa, xaxaxaxaxaxaxaxa!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на мое име има само две ипотеки -та пс какво да плащам глобите -нека кат да ми вземе ипотеките
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Даржвата обича вашите пари и прави всичко за ваше улеснение. Догодина ще можете да плащате и бъдещите невръчени фишове за една година напред на половина цена. Електронно правителство все пак.
19
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 3 месеца
Продължавай да се излагаш, няма лошо :) Фишът му бил в НАП, ама бил невръчен... Падам...
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пари ли искат, еми няма пари за тях глоби нямам, умнокрасивите да си ги платят защото точно електората им са най-наглите нарушители на пътя явно и с опит в плащането на глоби.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 17 Хайде ти да не се излагаш! Лично съм се информирал в Пътна Полиция - получено по Вайбър още не значи връчване! А, и там дето двама си ги мерят не се влиза с гол ***!
16
2
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 3 месеца
Платил си връчен фиш. До момента само те можеха да се плащат. За невръчени излизаше само нотификация дали имаш или нямаш. Но си стоят невръчени. Това, което се е случило при теб, е че ти е връчен по Вайбър и в НАП.
15
3
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 3 месеца
Извинявам се, че ви се намесвам в спора, но определено не разбираш идеята на новата функционалност. Ти си платил вече връчен фиш, това се опитва да ти каже човекът. Всички нормални хора ги плащаме онлайн. Известието от Вайбър е електронно връчване, капиш? Еле пък, ако в НАП ти е вече фишът е ептен връчен. Така че ти не влизай в спорове, че се излагаш.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 9 Платих си ги, бе г-н Балкански. За да ползвам отстъпката! Първо получих известие на Вайбър от електронното МВР. После с ПИК влизам в сайта на НАП. В момента на отварянето фиша вече се води ВРЪЧЕН! Айде малко се ограмоти тогава влизай в спор. Глупаво е, когато някой се прави на интересен без да е информиран!
13
3
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 3 месеца
Никакъв номер на документ не ти иска... Иска ти номер на документ за връчени. За невръчени само СУМПС и ЕГН. Научете се да работите с интернет, бе хора... Напиши само това в google "Обобщена проверка на задължения по фиш, НП или споразумение, с възможност за извършване на плащане". Явно на тепсия трябва да ви се поднесе :)
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не проверявайте, това е милиционерско капанче за бaлъцu . В момента в който проверите за каквото и да е, нарушението се счита за връчено и кварталният продължава да люпи ceмu ,чакайки двадесетте заплатки на младини.
11
5
 
2
 
! Отговори
ДоДо преди 3 месеца
до до 9: а как да проверя, дали и какви невръчени фишове/нп/каквото там имам? На сайта ми иска номер на документ - че аз от къде да го знам тоя номер? Нямат желание да си съберат глобите, май.
10
3
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
Критериите са САМО ЕГН и номер на СУМПС... Аман от неграмотен народ, дето 1 линк не може да отвори, бе...

Спонсорирани публикации