Доган и Пеевски създават социална кухня и към Главно мюфтийство

Инициативата ще обхване двете най-големи вероизповедания у нас
23 яну 2024 14:46, Елка Василева
44
Доган и Пеевски създават социална кухня и към Главно мюфтийство
Снимка: ДПС

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня и към Главно мюфтийство, съобщи пресцентърът на ДПС. Инициативата ще обхване двете най-големи вероизповедания в България, се посочва в съобщението.

Още по темата
Днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, за да им представят  проекта.

Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност. Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения. Главният мюфтия прие с благодарност идеята и пое ангажимент да се включи активно в осъществяването на инициативата, информират от партийния пресцентър.

Делян Пеевски подчерта, че ДПС е най-толерантната партия в България и целта на проекта е освен да се помогне на хората в нужда, но и да обедини  хората от различни религии, в противовес на разделението, което е пагубно за модерните общества, се посочва в съобщението.

Вчера след среща с представители на Светия синод от ДПС съобщиха, че Ахмед Доган и Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Кюфтета от свинскоо ще има ли ? Само така Шиши може да се пожертва и да нахрани поне 100 човека.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Благотворителност, няма лошо, но на хората им трябва работа, за да имат доходи и да са спокойни за тяхното утре.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предлагам пред всеки кош за отпадъчнибоклуци Пеевски да отвори социална кухня ползвайки за суровини - отпадъците!
30
1
 
3
 
! Отговори
Мамудун сики преди 3 месеца
Първо откраднаха парите сега кухни правили за бедните дето ги ограбиха и двамата хареса хареса ми...
29
1
 
7
 
! Отговори
Azz преди 3 месеца
Да създадат и към централния софийски затвор...ако има господ ще им се наложи да я ползват.....
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко грехове имат тези , една кухня няма да оправи нещата!! Всички хора и животи дето са съсипали нашите политици ще ги преследват , даже до 10 коляно....Ако бях на тези на мястото и имах деца ,щях да се тревожа- всичко се връща, понякога на децата ..!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баща му на един приятел - управител на банка , стана кредитен милионер към 96г.., майка му съдия във върховния съд - беше оправдала един с 100 кила кокаин - за лична употреба !!! Та така и той искаше да прави кухня за бедни ,че имаше да изкупува грехове - да беше , отиде си на 40г. бог да го прости.... Та така с изкупуването на грехове - не става така !! Да си връща всичко , че го чака възмездие!!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шиши като го чух какви простащини говори от депутатското място, то разбирам напълно колко толерантна партия е.А интересно как БПЦ се е съгласила ДПС да финансира соиалната и кухня, действие, което ще е използва за изключително политическа реклама и шантаж, не е ясно колко са добронамерени тези действия.От схватката на Доган трудно се излиза
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мен щеше да ме е срам на мястото на Пеевски.
24
0
 
2
 
! Отговори
АМА И ТАМ ЛИ ЩЕ Е преди 3 месеца
ШОПАРА ЩЯЛ ДА БЪДЕ ГЛАВЕН ГОТВАЧ (Master Chef),ДА НЕ ОСТАНЕ ГЛАДЕН, А ДАНЧО МЕНТАТА - СЕРВИТЬОРКА!!... МИ МНОГО ЩЕ ПРЕЯДЕ БЕ...
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как не се намери един прокурор да пита депутата Пеевски, как с един стар Опел стана милионер за първата му година като депутат.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще хранят част от тия които са окрали
21
0
 
0
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
До Бай ТанасКогато се избере нов архиерей на арменската епархия - надали ще е скоро заради спора между Епархийски съвет и духовенството относно Божията благодат (църковните имоти).
20
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
ние да даваме те да вземат не са познали къде е дарението за земетръса мустафаталично закара 150 тира на пазара в одрин къде са парите
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...бай Юрдане,дано да си направил глупостта да напишеш истинския си телефонен номер,дано!!!! По телефона е лесно да се открие и човека,нали знаеш?! Такъв турски кьор капан ще ти устроя,че ще станеш пишман,че си се кръстил Юрдан!Да видим тогава каква песен ще запееш! Предвидлив човек си иначе-цяла тенекия си приготвил,грижа те е за задните ти части!
18
1
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 3 месеца
Хубаво се хвалят това е хубаво , полезно , толерантно и към различната религия . Остава въпросът пристанището на почетния прецедател какво се случва кога ще си го взима България ?
17
1
 
7
 
! Отговори
На турска вяра преди 3 месеца
Кухнята турска ли ще е или българска и с чии пари ще се обединяват религиите в "модерното общество" на г-н Магнитски?
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пъзелът : Нашествието на Англия в Бг - Доган -ДПС - Турция ... и какво ще остане от Бг ?Много отдавна , от време ОНО , Англо-саксите са ни вдигнали мерника , за да ни затрият като нация !
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тия жалки ***....вци не може да им угодиш никак!Ами хората искат да помагат ,поне мъничко да възстановят това безобразие,създадено от некадърната ви държава!!!К'во не ви харесва,а? И тоя,дето ще подарява тенекията,ако ми паднеш знаеш ли к'во ще те направя? По добре питай прадядо ти...Без вазелин!!!!!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А със свинското как ще д сигурно като с шпековия салам или в него вече няма месо