Област Плевен е в грипна епидемия от днес до 31 януари

Учениците обаче остават в клас
24 яну 2024 07:20, Анисия Иванова
6
Област Плевен е в грипна епидемия от днес до 31 януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Област Плевен е в грипна епидемия от днес до 31 януари. Към 23 януари заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в областта е 273 на 10 000. От 22 януари 2024 г. са установени нови 33 случая на грип и ОРЗ в Плевен.

Учениците обаче остават в клас, няма да бъдат пуснати във ваканция или да учат онлайн. Причината е, че няма тревожен процент на отсъстващи. В областта отсъстващите ученици са между 8 и 12 процента, а в град Плевен – между 15 и 20 на сто, което под критичните 30 процента.

Въвеждат се традиционните мерки. Преустановяват се женски и детски консултации, както и профилактични прегледи. Спират се плановите имунизации, както и свижданията в лечебните заведения с изключение на тежкоболните пациенти. Засилва се филтърът в детските заведения, където ще има по-честа дезинфекция и проветряване на помещенията. Задължителни са маските за персонала и пациентите във всички лечебни заведения на територията на областта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Плевенгрипна епидемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
доц. Петър Дънов преди 3 месеца
Тези чучела начело с държавния здравен инспектор Ангел Кунчев направиха от ежегодната грипна епидемия пиар и възможност да напомнят на населението за абсурдните мерки, които ни бяха наложени при истерията с коронавируса. Нито броя на заболелите е голям, нито има натиск върху лечебните заведения, включително и в Плевен, но нали трябва да се докаже какъв прозорлив експерт по пандемии и епидемии е брадатия мошеник, който "предричаше" още от есента че пика на грипа щял да е края на януари.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо в Плевен маските са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, а навсякъде другаде са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ? Толкова ли е страшно там, че бизнесмените в бели престилки върнаха любимите им маски за тормоз на пациентите? Кой измисля мерките? Къде е регламентирано това? Утре могат да ни задължат да влизаме в болници само с черни дрехи, до кога ще търпим това безумие?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грипна епидемия,без грипна ваканция и носене на ненужни маски,ми мяза малко на ушева работа. Те така се грижат за защитените свидетели или тези които имат нужда от защита от домашно насилие. На един лист му пишат името в графа защитен и всичко е точно.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо са задължителни наморднците, да довършат "пациентите" ли, или да поддържат мита за наличието на ковид? МАФИЯ!
1
2
 
6
 
! Отговори
силно притСнена преди 3 месеца
УжасТ!И как така от 01.02. всичко ще е точно?!

Спонсорирани публикации