Разкриха канал за трафик на мигранти

Той е в София и Перник
31 яну 2024 13:53, Стела Стоянова
4
Разкриха канал за трафик на мигранти
Снимка БГНЕС, архив

Тази сутрин Главна дирекция „Гранична полиция“ стартира операция на територията на София и Перник за неутрализиране на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница, предаде БНТ.

Престъпната дейност на групата стартира след засилване на граничния контрол на българо-сръбската граница.

Служители от Гранично полицейско управление – Силистра започват работа по случая, когато в района на областния град са установени няколко опита за превеждане на незаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са задържани три лица, на които са повдигнати обвинения.

Днес служителите от ГД „Гранична полиция“, със съдействието на СДВР и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти основно в столицата, влезли в предишни периоди в България и регистрирани в агенцията по бежанците.

След съответното заплащане те са подпомагали придвижването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в района на Силистра. Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени действия, при които са открити и иззети мобилни телефони, пистолет - законно притежаван и боеприпаси, за които няма разрешение за притежаване и употреба, прибор за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други вещи и предмети, имащи отношения към досъдебните производства.

Иззети са и превозни средства, с които са транспортирани мигрантите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
И пак нищо преди 2 месеца
за трафиканската фамилия Алгафари, тези сирийски индийци ще "изселят" цяла Сирия през България в З.Европа, но когато си покровителства от една Тиква и си негов ПР, нито полиция те лови, нито прокуратура.....
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само като си помисля колко буса и камиони въртят в момента из България с мигранти тръпки ме побиват.
2
0
 
6
 
! Отговори
Слухтите всички преди 2 месеца
А мигрантите защо не искат в България, МВР какво правите с Българското население!?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''Кадрите'' на МВР !ЧАК до София и Перник стигат бежанците , не е ли със съдействието на ВСИЧКИТЕ институции в Бг ,.. за пари ?