Пирогов е в стачна готовност

Не сме съгласни с натиска, заявяват от болницата
1 фев 2024 17:30, Нели Христова
16
Пирогов е в стачна готовност
Снимка: БГНЕС

Не сме съгласни с натиска, който се оказва върху екипите и администрацията на болница "Пирогов". Той нарушава нормалния ритъм на работа и ограничава възможността да лекуваме. Това се казва в позиция на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ след извънредното им заседание днес.

Медиците потвърждават готовността си за стачни действия, ако не се постигне нормализиране на ситуацията.

Позицията идва след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на "Пирогов" срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.

В началото на седмицата той обясни, че ще вземе решение как да постъпи по време на днешното заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи. На него ще бъде обсъдено и намерението на над 80 ръководители на структури да подадат оставките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Недоволни от Димитро преди 2 месеца
Мръсни игри на директор с пари. Марковски потвърди, че има от какво да се притеснява ръководството. Да го сменят, за да се работи спокойно. Предстоят конкурси и са принудени да подписват каквото им се предложи. Подвеждащи и измамни списъци.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да стачкуват! Да видят какво е да не им обръщат внимание, както те правят с пациентите по отделенията. Иначе те и без това Не лекуват. И да се махат, никой не губи , само печели народа.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искайте оставка на дяволчето Фют.
10
2
 
3
 
! Отговори
шуробадженците, преди 2 месеца
ореваха орталъка че им секна далаверата
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази болница трябва да бъде птеименувана, въоросният доктор Пирогов няма никакъв принос към бг медицината. Бил е в България към края на Руско-турската война като военен хирург и туй то. Няма държава в света която да кръщава болница на чужденец.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отивам на лекар, с пръст не ме докосват, задават ми пет въпроса и изписват хапчета, няма изследван, няма преглед. Поглеждам амбулаторния лист - вътре пише- кръвно 130/80, пулс 73, корем мек, неболезнен. - това, какво е? Всички документи са пълно с фалшиви данни. Всичко е проформа. Нека стачкуват! И ние стачкуваме!
7
4
 
9
 
! Отговори
За уволнение преди 2 месеца
Са от 20 години тия корумпета от Пирогов
6
4
 
13
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 месеца
Значи според тия наглеци искането да бъде разкрита истината за смъртта на едно младо момиче е "натиск"?! Много им е удобно да се представят за бе грешни и да си я карат както досега, ей това искат всъщност
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разследване са оказване на натиск за стачки от ръководството върху редовия персонал на болницата!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЯМАТ ОСНОВАНИЕ ЗА СТАЧКА, АКО ГО НАПРАВЯТ ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ ЗА ОТКАЗ ДА ЛЕКУВАТ ХОРАТА БЕЗ ПРИЧИНА.
3
3
 
8
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
Много съм любопитен ковците на пачки от Пирогов, ако подадат оставки и ги приемат къде ще ловуват?
2
3
 
3
 
! Отговори
ПП ДБ преди 2 месеца
Боку ни Е бава пак с своите гербороби просят пари
1
6
 
3
 
! Отговори
Кирчо и ПП преди 2 месеца
Промяната е факт !

Спонсорирани публикации