Гешев: Как ще бориш корупцията, като тя е държавна политика

Бомбата срещу него можела да срути сграда
Обновена: 3 фев 2024 14:12 | 3 фев 2024 13:50, Петър Бойчев
66
Гешев: Как ще бориш корупцията, като тя е държавна политика
Снимка БГНЕС

Иван Гешев изказа индиректно предположение в интервю за БНР, че Бойко Борисов може да стои зад опита за атентат срещу него и нарече лидера на ГЕРБ "воденичен камък върху България". Гешев оспори тезата за сплашване, като подчерта, че взривното вещество, използвано срещу автомобила му, "може да срути сграда". Тъй като се съмнява в нашите разследващи органи, той разчита на Европол и на ФБР.

Т. нар. партии са се превърнали в търговски сдружения, начело на които стоят не лидери, а алчни ръководители, коментира Гешев, който вижда решение в това "да бъде изметена тази партийна система".

"В момента който за нищо не става, расте нагоре в системата. (…) Изнасят си парите, копаят ги - така съм чувал. (…) Че са крадци – крадци са. Че са боклук – боклук са. Аз го казах и те ме отстраниха и се разпознаха. Крадци са, крадат, разпределят си парите – дали с обществени поръчки, дали през бюджета: 11 милиарда преди Нова година изчезнаха в миг....Никой не може да се пребори с корупцията, когато корупцията е държавна политика."

"Сега всички са в бардака на властта", изказа своята позиция Иван Гешев, позовавайки се на думите на Христо Иванов от 2021 г. за Бойко Борисов като за "най-добрия сводник в бардака на властта".

Съсипаха специализираното правосъдие, защото се уплашиха от него, допълни екс главният прокурор. Според него войната с прокуратурата е започнала, защото тя е станала силна, започнала е да работи "и да привлича политици, богати хора", а "в момента прокуратурата е съсипана". "Всичките искаха да си спасят парите – да махнат този главен прокурор, да съсипят специализираната прокуратура."

"Всички могат да се приберат, защото държава не съществува", каза бившият главен прокурор, запитан за причините за прибирането на Васил Божков.

"Делян Пеевски е достатъчно интелигентен да овладее и да менажира цялата ситуация в парламента", посочи още Гешев. По думите му, три години идеологията на ПП и ДБ е била за "лошия Гешев", а "сега живеем ли по-добре?"

"Българската политика е търговия. Осребряване на властта. Те създадоха у нас, гражданите, заучена безпомощност. Въведоха в това състояние българските граждани, за да си мислят, че всичко е безнадеждно и да ни пускат електрошока", подчерта в заключение бившият главен прокурор.

"Като се сетите за евроатлантизъм, за какво се сещате – за бежанци, за джендъри, за погрешна политика, за ограничения? Аз за това се сещам. Тази Европа не е Европа на 2006 година. (…) Промяната ще дойде оттам натука, а не оттук натам. Тази вълна, който идва, в резултат на това, в което се превърна Еврокомисията и Европарламентът, въобще Европа - те го наричат консервативни, крайно десни, популисти, това са етикети, а истинският етикет е нормално и ненормално. Онова, което виждаме, е ненормално. Всичко друго, което ни връща към нормалността, е това, което те се опитват да етикетират по определен начин. Истината е, че оттам ще дойде промяната."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми хвани им децата на държавните служители по фолкотеки как взимат наркотици и си избират *** време е за нова партия Гешев ти си съвестен гражданин, аман от татини синчета и дъщери!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гешев знае много, но не казва нищо.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нотариуса е бил човек на Гешев и Пеевски.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е Константин нали е спал с Веселина Абаджиева, дъщерята на Цветелина Бориславова, защо да не си продава бело в Плаза в София и никой да не ги проверява? Бойко Борисов нали е имал връзка с Бориславова и трябва да им ги запушва...
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каскет, га яде кюфтета не рива нали? Скрий се в някоя дупка като Мавъра и си трай, че другия път няма да ти метнат пиратка, а ще ти пратят витошкия професионалист.
52
6
 
5
 
! Отговори
До Гешев преди 2 месеца
А ти, като беше част от тази същата държавна политика, какво направи?Арестува Иванчева с тежко въоръжени барети.Най големият ти успех...И ти си същия...
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато Гешев беше главен прокурор и недосегаем от съда, кого от политиците от Герб вкара в затвора? Никой. Поставил е ключови дела на трупчета, а в последствие закри Барселона гейт. Значи също е бил част от държавната политика. (Проруска политика!) Тогава да обвинява себе си на 1во място.
50
0
 
8
 
! Отговори
Никой преди 2 месеца
Ние това го знаеме Каскет.Ако не беше държавна политика нямаше да има бедни и много богати.По селата хората на пределна възраст с пенсии по 500 лева живеят като индианци.
49
0
 
9
 
! Отговори
komitata преди 2 месеца
ами ти продължи хорото и имаш принос съществен сега що хленчеш отстрани
48
1
 
7
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Безработния съвсем изтрещя ,озлобен през ден ,през два пръска злъч и не се усеща какви ги дрънка Нали беше Главен прокурор бе ,какво направи? Какво си се втренчил само в Борисов бе? Къде са другите ? Защо искаш да ставаш депутат, нали са бок Буци,защо искаш да отиваш при тях?Ти наистина си бил много зле , абсолютно безконтролен емоционално.А нема нужда още един проблемен ,достатъчно наивниците набутаха в Парламента
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този да е клонинг на Гешеф.Нищо не знае , нищо не помни от миналото си на човек.С 50 тояги на голо ,дали няма да си спомни...
46
0
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Изглежда Гешев бърка понятието "оперативно информиран" с интелигентен наричайки Пеевски такъв.За създаването на корумпирани и зависими хора в институциите ,не се изисква голяма интелигентност и ум , а безскрупулност и арогантност ,каквито той притежава.Комбинативният ум не е критерий за интелигентност ,а по скоро низките страсти на индивида ,като алчност ,злоба .....се използват от тези ,които са го създали ,като "осветен фактор" за реализиране на техния престъпен ум,докато решат...
45
2
 
4
 
! Отговори
Иван Петров преди 2 месеца
Капитализмът , този вече стар строй е невъзможен да съществува без корупция . Ако няма корупция политиците ще започнат да работят така както трябва , а не така както Рогатият им заповядва
44
0
 
16
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Де беше ти, кога изпълняваше функцията Главен Прокурор на държавата, бе, Лицемерино??? Що не се бреше с Корупцията по висшите етажи на Власта, с Олигархата с ДПС Мафията и Организираната Престъпност??? Твойта м... лицемерна и продажна, сега ли съ събуди, кога ти го натикаха до я!!!йцата???
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е почти самопризнание. Въпросът е как тогава другаря Гешев стигна до най-високият пост в прокуратурата.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виж ся Гешув наистина както разправят ората мозъка ти е гладък като сткло. Щом викаш, че корупцията е държавна политика, а ти беше на дръжавна служба следва да заключим че си дълбоко корумпирано момченце щото сам си признаваш
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каскетов не ти вярвам,в това че банкянския индивид е бил воденичен камък,защото ,до преди месеци ти беше любим .
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А нещо реакция за убийството от Пеевски или Боко?Ц!Пълна тишина.Даже мисирката Цветанка Ризова,която обикновено първа разчепква подобни случаи,вчера мълчеше като риба.Дори беше поканила Влади Горанов да обяснява колко лошо било да се вдигат пенсиите.Нищо,че е в оня списък за корупция.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема такъв гладък мозък, като каскета. Уникален некадърник.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гешев през цялата си кариера няма нито един осъден престъпник. Уникум. Според мен, каскета е най-некадърния прокурор в света за всички времена. Класически милиционер - от него не става абсолютно нищо.

Спонсорирани публикации