Можеш ли да си купиш фалшив служебен стикер на държавна институция онлайн?

"Мис Силикон" се похвали в мрежата, че кара бясно кола от НС
13 фев 2024 12:00, Нели Христова
29
Можеш ли да си купиш фалшив служебен стикер на държавна институция онлайн?
Снимка: БНТ

Колко лесно е да се сдобиеш с фалшив служебен стикер на държавна институция? Този въпрос възникна в общественото пространство, след като се появи видеоклип, в който се предполага, че 23-годишната "Мис Силикон" Катрин Йорданова за пореден път шофира с превишена скорост. Причината - видимият стикер на кадрите с надпис "Република България Народно събрание" на предното стъкло на автомобила.

Дрегерът на "Мис Силикон" светнал за кокаин, преди това шофирала кола със стикер на парламента
Допускайки, че е възможно да е фалшив, екип на БНТ проверява как може човек да се сдобие с подобен стикер.

Оказва се, че това не е чак толкова лесна задача.

Няма обяви за конкретния продукт, но вместо това изникнаха други предложения - стикери на Министерството на вътрешните работи.

От медията питат търговеца дали е възможно да ни изработят стикер на Народното събрание - отговорът е отрицателен.

В сайта на друга фирма за стикери за кола по поръчка пък е обозначено, че не предлагат цветни такива.

Това не означава обаче, че водачът на автомобила от видеото не е изработила такъв сама или просто друга фирма се е съгласила да го изработи, тъй като в понеделник следобед от пресцентъра на Народното събрание потвърдиха, че въпросният стикер, който се вижда на предното стъкло на автомобила, шофиран от Йорданова, в действителност е неистински.

Народното събрание информира, че стикерът, който е заснет на показан клип за шофиране с превишена скорост, е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента.

Пропуските на личните автомобили на депутатите важат само за спиране на паркинга на Народното събрание. На тях има обозначен пореден номер, име и фамилия на народния представител и номер на автомобила.

Допълнителните подробности за изясняване на конкретния инцидент са от компетенцията на Министерството на вътрешните работи, посочват още от пресцентъра на парламента.

Независимо дали става въпрос за фалшиви стикери на Народното събрание Министерството на вътрешните работи или друга държавна институция поставянето им на стъклото на автомобила е забранено и подлежи на санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да имаш такъв стикер, имаш и служебна карата....към коя служба си
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно , в европейският Парламент , нещата са още по-страшни !
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В багажника явно има и червена лампа , синя лампа , жълта лампа , стоп палка , белезници за легло , камшици , синджири , телефон на повикване от Парламента ,... абе всичко е точно !
21
0
 
17
 
! Отговори
bfbf преди 2 месеца
те и двойните егн-та и те грешка на системата. като цяло грешна държава
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А всъщност кому са нужни тези стикери и защо трябва да ги лепят. Нали на пътя всички са равни и не трябва да има привилегии.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде им е цифровизацията и дигитализацията на управляващите? Какви са тия стикери? Винетките как станаха дигитални? Ама нали е по добре да се виждат от всички и да имат едно на ум.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А едно време слагаха стоп палка и фуржка на задното стъкло на жигулата.. Нищо не се е променило в тази държава.
17
0
 
16
 
! Отговори
чвор преди 2 месеца
Дилър с лампа, *** със стикер,стикери в нета! Май наистина няма друга такава държава...
16
0
 
24
 
! Отговори
така преди 2 месеца
Предлагам всички стикери да отпаднат, да се правят проверки по регистрационен номер кой кум кой сват със стикер. Такива печатни изделия си ги носете в третия свят, където да хващат дикиш.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-много ме кефят талигите на ушевите корумпирани мизepнuци,как са олепени със стикери като панаирджийско стрелбище. Ссфмр,мрффсс и всякакви подобни измишльотини,да не би случайно някой да остане неразбрал, че собственикът на курника е младопенсиониращ се ceлcku стражар. Катилите които олицетворяват реда в държавата,са най-големите нарушители.
14
2
 
30
 
! Отговори
Цирк преди 2 месеца
Половината полицай са си сложили такива фалшиви стикери а вие очаквате от тях законност?!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не вярвам в парламента да са я шибали тая,не е особено квалитетна.По-скоро е надувала флейти по поляните около София на задната седалка
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Възможно ли е тая труженичка да е ходила в парламента да оправя депутати,а ние си мислим,че правят закони.За какво ще и е иначе този стикер?Много е нагло ако е ходила там да ги обслужва
11
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 2 месеца
ЕЙЙЙ НЕ ТРИЙТЕ...ПЛАЩАМ СИ ЗА СЪОБЩЕНИЕТО....Ч.И.Ф.У.Т.Л.Е ЕВ.РЕ.ЙЧ.Е Ж.ИД.ЧЕ МОЖЕ И ХА.ЗО.РС.КО ХОХ.О.ЛЧЕ НО ОБЕЗПАРАЗИТЕНО И ИМУНИЗИРАНО
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Независимо дали става въпрос за фалшиви стикери на Народното събрание Министерството на вътрешните работи или друга държавна институция поставянето им на стъклото на автомобила е забранено и подлежи на санкции." АМи щом е така ,я сега санкционирайте всички народни представители ,МВР служители т.н който имат стикери по стъклата !!! Но няма ,нали :))))
9
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 2 месеца
АЗ ПЪК ТЪРСЯ ДА СИ КУПЯ ЗА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ЧИ.Ф.***.Л.Е ИЛИ ЦИ.ГА.НЕ В КЛЕТКА....ДА МОЖЕ ДА ЧУРУЛИКА КАТО МУ ПУСКАМ ТОК В КЛЕТКАТА ... ОСИГУРИЛ СЪМ ХРАНА ОТ ЗАВОД "НАСЕКОМО" ЧЕРВЕЙ И ГЪСЕНИЦИ....ПЛАЩАМ ПРИ ДОСТАВКА...И ПРОВЕРКА ЧЕ Е ЖИВО И ПЕЙ...
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може пък да е на нейно име. Сигурно има много клиенти в парламента, които ходи да обслужва и затова са и издали стикер за служебния паркинг.
7
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
цЕлата държава ни в толко истинска колко нантая ciciте...
6
0
 
15
 
! Отговори
Законът преди 2 месеца
Е категоричен. Сътрудничество на млада силиконка с депутат не е престъпление. До доказване на противното. Човещина и милосърдие.
5
2
 
24
 
! Отговори
Сънчо преди 2 месеца
Спите ли ? Спете,спете.

Спонсорирани публикации