Назарян се пребори за бронз на Европейското в Румъния

Това е първи медал за България
13 фев 2024 19:22, Стела Стоянова
3
Назарян се пребори за бронз на Европейското в Румъния
Снимка БГНЕС, архив

Едмонд Назарян спечели бронз от Европейското първенство по борба в Румъния. В малкия финал в категория до 63 кг на класическия стил той победи французина Стефан Клемент (Франция). Двубоят завърши 1:1, но по правилото за последната точка, успехът бе за сина на легендата Армен Назарян

Шампион в категорията стана азерът Мурад Мамадов, втори в света, който на финала победи украинеца Олександър Хрустин с 2:1. Именно от Хрустин загуби Назарян в полуфиналите.

Това е първи медал за България от първенството и четвърти за Едмонд от европейско първенство в кариерата му. За пръв път той печели бронз, след като в предишните два случая грабна две златни (Рим 2020 и Загреб 2023) и едно сребърно отличие (Будапеща 2022), които обаче дойдоха в категориите до 55 и до 60 кг.

Стефан Григоров не успя да се пребори за отличие в най-леката категория - до 55 кг. Във втория мач от вечерната сесия българинът отстъпи на Мандел Хачатрян (Армения), пети на световното до 23 г. Двубоят между двамата приключи още във втората част при резултат 0:8.

Златото спечели молдовецът Артьом Делеану, който тушира Рашад Мамадов (Азербайджан). /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: медалЕдмонд Назарян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
Тъпо преди 2 месеца
Нищо не си направил
1
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Браво!

Спонсорирани публикации