Ремонтират с до 200 млн. лв. студентските общежития

Средствата са за модернизация на управляваните от държавните ВУЗ-ове общежития
Обновена: 14 фев 2024 16:44 | 14 фев 2024 16:42, Красимир Ангелов
11
Ремонтират с до 200 млн. лв. студентските общежития
Снимка: БГНЕС

Общежитията на студентите ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, реши правителството на своето редовно заседание.

Допълнителните 100 млн. лв. над първоначално заложеното финансиране ще се използват за модернизация на управляваните от държавните висши училища общежития. Освен, че увеличи средствата по програмата Министерският съвет удължи и нейното действие с една година - до края на 2027г.

Със същия срок се удължават и още две програми за разширяване и подобряване на сградния фонд и материалната база в системата на образованието. Това са програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища и за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища. Всяка от тях е с бюджет от по 240 млн. лв.

И трите програми са в процес на изпълнение, като подаването на проектни предложения вече е приключило.

В момента се разглеждат всички документи за извършване на класиране в съответствие с критериите, определени в програмите и разпределяне на определения ресурс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Абсолвента преди 2 месеца
Мълиииии, 50% отекоха по направление. Бях студент и живеех в Студентски град 1994-98 г. Страхотни времена. От 98-*** ми се събират едно напиване в 2001-ва, когато всичко си беше както през 98-***, и няколко минавания с колата. Сега, Студентски град в всичко друго, но не и името си. Тотален отврат!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 месеца
Златен век! СЕГА ,като върнат и казармата ....
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това вече не е Студентски град, това е поредния презастроен квартал. Грозно и ужасно.
8
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа... преди 2 месеца
Вече ще има зала във всяко общежитие, в която ще има сепарета с легла , за да се облекчи сексуалния живот на студентите. Не може един студент да чете за изпит , а до него съквартиранта му да "работи" легнал върху колежка , която гръмогласно пъшка и крещи от удоволствие . Така де !
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Осми блок на снимката, живял съм там 1998-1999 година, беше ужасна мизерия с ***, но поне съм ИТ което вече буквално няма нужда да работи, бачкайте балами!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой архитект позволи това презастрояване в. Студ. град, там е Ад сгради нагъчкани една върху друга, навсякъде кал до уши и пълна анархия. Не е нормално там да е бъдещето на България. Управляващите не са ли ходили в западни Студентски градчета да почерпят опит, а не да си изсипват селянията тук от позиция на постове и власт.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моля , да има ПРОЗРАЧНОСТ ЗА РЕМОНТА И ''ОБЗАВЕЖДАНЕТО'' ИМ !
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общинарите :Абе има едни пари за при-усвояване !Нищо няма да ремонтират , едно постно боядисване , и толкова , повечето са виждали какви са общежитията в Запада !
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво, нека. Те пак ще ги засерат, но едни 10 години ще устискат
2
1
 
14
 
! Отговори
Бай Тодор преди 2 месеца
я посмалете малко - аз за 20 000 000 лева ги построих, вие за 200 000 000 лева ги ремонтирате?!
1
0
 
9
 
! Отговори
Дали? преди 2 месеца
Пак ли ще ги ремонтират? Какво показаха разследванията за предишния ремонт? Имаше публикации по тази тема.