Военните искат казарма до Ямбол, кметът: Само с референдум!

Бригадата ще бъде от 2000 войници, само българи
16 фев 2024 20:01, Петър Бойчев
31
Военните искат казарма до Ямбол, кметът: Само с референдум!
Снимка община Ямбол

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета на Ямбол Валентин Ревански, съобщават на сайта на общината.

Пред ръководството на общината Ефтимов разясни, че Министерството на отбраната предвижда разширяването на казармен район Кабиле за ниво бригада от 2000 военни, но тя ще остане изцяло българска, а не българо-американска съвместна база, каквато е тази на Ново село. Този район е препоръчан, заради близостта му до летище и пристанище, до полигон "Ново село", както и заради изградената железопътна и пътна инфраструктура.

Той каза още, че в базата на Кабиле не са правени инвестиции от 30-40 години. Сега се предвижда да бъдат основно ремонтирани сградите, да се изградят нови трафопостове и канализацията, като средствата ще бъдат осигурени от държавния ни бюджет и от бюджета на НАТО. Процедурите за това вече са стартирани от страна на Министерството на отбраната. Предвижда се и изграждане на временен лагер по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО.

Началникът на отбраната допълни, че освен повече сигурност и надеждна отбрана, съюзните формирования у нас ще донесат и икономически ползи, като биха подпомогнали местния бизнес в областта на строителството, осигуряване на комунално-битови услуги и стоки.

"Проблемът е, че казарменият район на Кабиле е в близост до урбанизираната територия на Ямбол. В случая за нас е важно, спокойствието на гражданите", каза Валентин Ревански. Той допълни, че Ямбол се бори за всеки нов жител, за това са създадени нови социални програми, за хората, които предпочетат да живеят в града, инвестира се не само в инфраструктурата, а и в образованието и спорта.

Кметът заяви категорично, че той и екипът му ще спазят обещанията пред гражданите да се направи допитване или местен референдум, както го правят по всички по-важни въпроси. "По време на срещите си с граждани, основните им искания към нас бяха да се чуе мнението на жителите на Ямбол относно мигрантски центрове и бази на НАТО. Аз и екипът ми сме хора, които изпълняваме ангажиментите, които поемаме!", заяви Валентин Ревански.

Двете страни постигнаха договорка да се проведе разяснителна кампания сред населението от страна на Министерството на отбраната, за да може гражданите да вземат информирано решение по въпроса за държавното решение за разширяване на казармения район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЯМБОЛИЯ Казармите трябва да са по-близо до целта -Русия и до местоположението на управляващите органи на БГ: НС и МС. Столицата, в краен случай Враца са по-близо до Русия и до НС, управлявано от депутати на ПП, ГЕРБ, ДПС. Ракетни войски няма, но в столицата са танковите части, наблизо е Карлово, Пловдив. За какъв дявол да започват от нула,като имат готово под ръка. Брезник също им е под носа.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само това им липсва на тракийци - едва се отърваха от III българска армия и сега по-голям кол - военна база на съюзниците от НАТО. Като толкова я искат, да я поставят в Суходол, казарми празни и всичко подсигурено, включително и чести срещи с депутатите от НС, в краен случай и врачанските казарми са на разположение. Ямболците имат по-мирни професии, а и районът си има земеделие. Плюс това София и Враца са по-близо до Румъния и Украйна.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала на този кмет!!! Така и Трябва! За влизането на България в Американският Военен блок на НАТО. " Референдум" Нямаше! Шитнаха ни " ТАМ", "Бат Петьо" "президента"и послушника му Стефан Софиянски",като Служебен премиер! Написаха хей така една "молба",на " майтап" до " НАТО",и тя взе Че " Хвана Декиш"! Без решение на НСъбрание и Обичайните " процедури",към такава "сериозна стъпка",на Българското общество! Та и днес се Питаме! Законно ли беше,това тяхно "дело" на "крак молба"???Браво на Кмета!!
26
8
 
0
 
! Отговори
Дани Сторията преди 2 месеца
По времето на Тато някой питаше ли хората ? Сега много чувствителни станаха...а после джендърята им виновни !
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ***--ата ВиАбе аре стига ни занимава с тоя нахални.Вървете и се биите с Русия и се разкарайте от България като само Русия ви е в главите. Досадници долни.
24
6
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
НОВИНА! НОВИНА! Президентът Радев е изпратил поздравителна телеграма до Путин и Митрофанова по случай смъртта на Навални! Истински българин и патриот!
23
15
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 2 месеца
От кога гражданите станаха спец по военни въпроси? Преди 10 ноември 1989 година армията на Варшавския договор,командвана изцяло от СССР вземаше решения по места,без да се съобразява с хората. В тогавашният Ямболски окръг беше пълно с казарми и ги строяха без да дават обяснение какви са те. В нашият окръг бяха и 5-те атомни бомби на СССР в България. Малко хора знаеха за това. И сега трябва да се действа без да се дават обяснения на невежите цивилни. Истината е,че да си въоръжен добре.
22
6
 
8
 
! Отговори
Удариха дъното преди 2 месеца
Министърът на правосъдието на Украйна Малюска обяви, че всички украински затворници ще бъдат принудително изпратени на фронта.Никой не планира да ги пита. Поне това е нашата позиция. Дълг на всеки гражданин е да защитава родината си, каза министърът
21
5
 
4
 
! Отговори
ида на гости преди 2 месеца
Тези пак за баламни ни правят. Много точно и ясно казаха преди една година и Тагарев го каза за 2000 американски войници : Ще ли да спят с оръжието си просто ей така. Няма ли да са на мисия ще ли да са на лагер.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може , ако армията е руска или турска. Ако е българска не може да има военна база до Ямбол. За смях станахме.
19
6
 
9
 
! Отговори
Fena преди 2 месеца
Предполагам какво ще кажат хората в Ямбол, ама после Тагаренко, Мони и другите ли.зачи не знам как ще се оправдават пред началниците.
18
13
 
8
 
! Отговори
Влади преди 2 месеца
"И пияни от Кока Кола американски войници ще разбиват мазетата на бабите и ще крадат буркани с лютеница и компоти..." - комунистическа (руска) опорка от 90-те. Същите *** или Вг.ъзраждани биха приели обаче пияни от водка руски солдати, изнасилвачи и обирджии, дето в Украйна крадоха дори перални.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ходят в Аляска с тези казарми..
16
4
 
10
 
! Отговори
след дъжд - качулка преди 2 месеца
Те вече решили, дейностите започнали, а уж щели да правят референдум!?
15
5
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Военните искат " леки " девойки и " девойки " , които са си разтворили широко краката и са българки от български произход .
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала на кмета! Само има опасност да му изстине мястото. Дано удържи фронта.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите стават много добри войници. За никой не им дреме и живота им не струва нищо.
12
16
 
5
 
! Отговори
Бю джетъ преди 2 месеца
Спиране на евросубсидиите и програмите финансирани от ЕС и НАТО за Ямбол до провеждане на допитването
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто Киро и Асенка Василева да минат 2 години казарма :)))
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Морското бутало не е ли вече за пенсия... отговор - и на пенсия и на на заплата едновременно