Нов подход: Ало - измамници се представят за служители на Енергото

Те искат пари за "проверки" за кражби на ток
17 фев 2024 16:45, Стела Стоянова
15
Нов подход: Ало - измамници се представят за служители на Енергото
Снимка БГНЕС, архив

Клиенти на "Енерго - про" сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Сигналите са от жители на Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата" изискват пари от клиентите.

От компанията обръщат внимание, че "Енерго-про" няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161.

Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на дружеството.

От компанията съветват клиентите си да следват само официалните канали на комуникация и при съмнение за злоупотреба, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

От полицията във Варна съобщиха вчера, че са успели да спрат жителка на Девня да предаде 30 000 лева на мними полицаи, припомня БТА. Миналата година са предотвратени 216 опита за телефонни измами, през януари тази година техният брой е 39, съобщиха преди дни от Областната дирекция на МВР във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Е та те преди 2 месеца
От енергото са си измамници и без да ти се обаждат по телефона!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народът изпростя тотално... кога сте давали пари на непознати за "услуга"? Енергото + това си имат екип, автомобили с логото, познайте как ще ви дойдат на вратата цивилни и ще кажат "ние сме от енергото". Мислете бе, ама то не може по цял ден да гледаш турските сериали и да очакваш нещо друго себе си.
11
0
 
2
 
! Отговори
Libre comme air преди 2 месеца
Да дойде Екипът...чакам. го с. Калашников...
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Масово явление е да ти звънят някакви непознати номера. Явно има изтичане на данни от местата, където се подават кандидатури за работа. При мен е същото !
9
0
 
4
 
! Отговори
Няма измама преди 2 месеца
Те са . Служители на енергото.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във Варна полицаите спряли жена да даде 30000 лева и не се казва нищо за престъпниците. Това звучи ли ви логично?
7
0
 
11
 
! Отговори
Гаро преди 2 месеца
Аз не знам кои са по (големи разбойници) ало измамниците или енергото
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АЛО ИЗМАМНИЦИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ИСТИНСКИ ИЗМАМНИЦИ
5
1
 
9
 
! Отговори
Яяя... преди 2 месеца
Колко Т/////П трябва да е този биоматрял, за да се хваща на подобни уловки??????
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А пък на мен ало измамниците от ЧЕЗ/Електрохолд/така са ми надули сметката през последните два месеца,че свет ми се зави.Не може при едно и също потребление сметките да се надуват с 50%Не може,бе!
3
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Аллоууу, Ваньо..., виж там...!
2
2
 
19
 
! Отговори
Крум преди 2 месеца
Ами ало измамниците от СС клуба кво ги правим . Оказа се ,че тези дето са държавата са ОПГ и то от най-злите. 300 имота е откраднал само един обикновен посредник между прокорори и жертвите ? Паралелна държава която граби народа , алоджийте от всякакъв ранг от прокурор до копанар в затвора за мин 10 год. и трудови лагери да строят пътища и да копат уран!!!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като че ли не стигат истинските служители, та и измислени да те обират. Изразходван ток за 166 лева, крайна сметка 300 и няколко лева. За куп достъпи, разпределенения, мрежи и не знам си кво още, почти толкова, колкото за тока.

Спонсорирани публикации