Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е че много от тези БТРи се водят само по документи. Реално БТРите липсват от складовете. Разпродадени са отдавна или въобще са съществували само на хартия, за да се взимат пари за подръжката им. И сега неможе да се събере обещаната бройка от 100 машини.
24
10
 
0
 
! Отговори
От хората преди 3 месеца
До 15-почти ***.Да си видял в тези новини и другите по радио,телевизия някакви русофилски настроения.Няма,няма и да има което ме удовлетворява сигурно и други.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Paзбиpaйтe, Aвgeeвka nagнa no винa нa Бълrapия... Toвa ни вмeнявa nocoлcтвoтo...
22
3
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 3 месеца
100 БТР х 6000 евро транспорт =6000000 милиона евро.Кой ги плаща?
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко работещи българи има? Колко данъци плащат тези работещи? Работещите българи са 3 милиона! Колкото един голям град. България е малка, има хиляди проблеми, данъците на тези работещи не могат покрият и Украйна г-н министър. Спрете се! Милиони и без това се губят по частни имоти и банкови сметки! Данъците ни са за българските граждани и България ! Спрете, защото хората са изморени !
20
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Нещо, което трябва да е утилизирано, защото му изтича срокът ще е в състояние да служи за отбрана по време на война. Как става това. Въобще, продължават да се грижат за украйна, все едно им е втора родина.
19
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Десант ще има в мозъкът ти, хамериканска подлогооо Мирчев! И ако бяха нашите кочиниии за скрап БТР-те ни в Авдеевка какво щеше да стане бе, смеееешник изтрещяллл? Нямаше да падне градът ли? Боже колко мъка има в тези предатели от ДБ.
18
2
 
27
 
! Отговори
да преди 3 месеца
нискочелия лодкар пак трупа дивиденти
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоз Мирчев колкото е висок на ръст, толкова и прооост!
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сините каски идват. Вие сте били големи миротворци, не се ли виждате колко сте смешни с тези сини БТРи ще спрете войната.
15
0
 
38
 
! Отговори
Ужаст преди 3 месеца
Ако Руснаците дебаркират на Българският БРЯГ.ХАхаххаах Мирчев, недей се хаби бе пиле...умрях от смях... у вас ще дойдат руските специално.Хахахах
14
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледах интервюто на Мирчев, напротив - ясно даде да се разбере че критикув на Тагарев, а администрацията, но за русофилски сайт като тоя е съвсем нормално да изтропат подобно заглавие
13
0
 
36
 
! Отговори
Cpt. Willieam Lynch преди 3 месеца
Дебелото момче Мирчев да не си слага Варна в мръсната уста, че ако стане наистина това което казва, половин Варна ще го търси да го направи на тарелки шпек!
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те тия БТР-и да не би да обърнат войната хахах
11
3
 
37
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Проблема е че това не са БТР-и а многотонна скрап която неможе да се натовари на собствен ход.Фирмите за транспорт вероятно са взели повече пари за транспорта им от себестойността на това желязо.Пълен цирк типично по Български.Важно шау да има и парите да се прибират по джобовете, демократично и либерално......
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лелеее, и такива дървени глави с ниски чела са в управлението, ние се виновни, че не сме ги изчегъртали от България.
9
2
 
37
 
! Отговори
Мечока Иван преди 3 месеца
Авдеевка е Русия.
8
1
 
48
 
! Отговори
Мирчев, добре ли си? преди 3 месеца
Тези или са слабоумни, или правят евтин пиар. Все пак, дано е второто, че иначе са страшно зле. Нашите 40-годишни бтр-и на собствен ход не можаха и до София да стигнат. Те ли са щели да спасят авдевка? Хайде, по-сериозно.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мааалииииии че хубав БТР български направо красавец
6
22
 
2
 
! Отговори
Да ви се изсера в преди 3 месеца
Устите на всички в коментарите!