Пак заплахи към съдия Цариградска: Кажете на тази жена да се кротне

Според магистрата е време да се говори за "Осемте нотариуса"
Обновена: 19 фев 2024 09:18 | 19 фев 2024 09:18, Петър Бойчев
81
Пак заплахи към съдия Цариградска: Кажете на тази жена да се кротне
Снимка БГНЕС

Съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска е получила нови заплахи снощи, след като даде интервю за проблемите в съдебната власт и случая с Мартин Божанов-Нотариуса. Това стана ясно от нейна изява по Нова телевизия.

"След като вчера дадох интервю по БНР, в което говорих за ръководителя на дирекция "Публична комуникация" към главния прокурор Веселин Иванов, който е един от подателите на сигнали срещу Сарафов, получих предупреждение от наша обща позната „да се кротна“. Думите са: „Кажи на тази жена да се кротне“. Представете си щом има такива заплахи към съдия, какво може да се случи с обикновен човек, разказа тя. Цариградска отказа да каже коя е приятелката й и кой точно я заплашва.

По БНР Цариградска обяви, че всички активности по случая "Нотариуса" са имитация и затова тя е затруднена да представя доказателства за твърденията си. "Явно това е поредната подмяна - списъци, които, обърнете внимание, отново бяха извадени от хора от политическата власт, от хора в Народното събрание, без да имаме никаква яснота как се вадят тези списъци. Какви хора, въз основа на какви доказателства са били включени там. На този етап за мен категорично няма надежда в тези формати да бъде разкрита истината.

Аз съм затруднена да представям доказателства, защото не ми се позволява да участвам в нито едно производство, в което мога да поискам събиране на доказателства, по-специално -  в досъдебното производство за заплахите спрямо мен. Нека да напомня, че самият Борислав Сарафов, който сега изпълнява функциите на главен прокурор, ни разказа как се създават подобни докладни и подобни компромати, които от дирекция "Публична комуникация" към главния прокурор  се пускат към определени медии, които г-н Сарафов не искаше да назове поименно.

Ръководителят на тази дирекция Веселин Иванов беше подал лично срещу г-н Сарафов някаква докладна за имотното му състояние, която тези дни беше прекратена от първия по механизма (за разследване на главния прокурор - б.р.) съдия Талева. Веселин Иванов все още оглавява тази дирекция. Може ли отново през подобни начини да се спускат някакви списъци и някакви хора да започнат да живеят в стрес и в ужас, в какъвто аз живях. ... Не мога да кажа от кой център е (списъкът - б.р.), но ви казвам публични признания на ръководителите на признанията - какво могат да правят те", каза тя тогава.

"Ако няма достатъчно обществен натиск институциите да заработят, тези групировки ще продължават да си разменят компромати, да търгуват с компроматите, а от друга страна - няма да изключа да продължи запушването на усти на хора като Мартин Божанов", каза още Владислава Цариградска.

„Вече трябва да говорим за казуса „Осемте нотариуса“. Това дава отговор на въпроса колко са преплетени нещата. Има още много въпроси, има много замесени, много съсипани човешки съдби. Подчиняването на съдиите на режими и мафиотски структури коства животи на хора“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи това е сглобката,която иска да постави всички от другите власти с институции,че сдружения и бизнеси на отделни граждани под контрол,да ги постави на отчет/поставен на отчет,които не са овладели чрез мнозинството им в НС и накъде погледнали с експерименталните им промени в различните обществени сфери,което за тях е голямата сглобка в НС под ръководството/ата на посолството/а и малката сглобка в изпълнителната власт за изпълненията на техните промени с наложени за отчет под благоводни цели.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдия Цариградска - ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МНОГО ШУМ ЗА НИЩО - ЦИНИЧНО Е НО Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! В ДОЛИНАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТТА САМО КОГАТО СЕ ОТПРИЩИ БЕНТЪТ НА МЪЛЧАЛИВОТО ОБЩЕСТВЕНО НЕДОВОЛСТВО И СЪМ АБСОЛЮТНО СИГУРЕН, ЧЕ СПОНТАННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗПРЕВАРЯТ "НАРОДНИЯ СЪД" КАТО ПРЕБИЯТ С КАМЪНИ СЪВРЕМЕННИТЕ "ГЕРОИ" НА ЕКШЪНА И ЗА СЪДА ЩЕ ОСТАНЕ САМО ДА ЗАЯВИ "НА СЪДА ВСИЧКО Е ЯСНО - ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯ" !!!...
63
6
 
0
 
! Отговори
до баба мара преди 2 месеца
ходи на село да доиш кравите, с таквиз сложни въпроси не се занимавай
62
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
тази госпожа ли е омъжена за един бандит които тормози ловешко плевенсколуковит или нещо се обърках от многото информация
61
1
 
0
 
! Отговори
Най-простия преди 2 месеца
суверен сипе глупости тук и мрънка ! За вас има ли свестен човек бе малко умните ?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що няма комисия за Алексей Петров, май е опасно а?
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно я гласят за следващ шеф на нещо с тази пропаганда...
58
2
 
1
 
! Отговори
наму преди 2 месеца
До Еееедебил
57
7
 
1
 
! Отговори
Ееее преди 2 месеца
Аре ве, стига й лъскали имиджа ве, ареее ве
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не че нещо, но тези заплахи са от преди повече от 5 години. И тя публично го е заявявала и дори е била с назначена охрана. Да не припомняме репортажите от преди 20г с Мартин Бажанов! Тя държавата толкова се е сраснала с престъпността, че се не вижда края. Да заплашват съдия публично и то в съд....
55
5
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
До 47 "ха-ха"- не съм плъх аз,а ти си гладна черковна мишка ясно "патриоте" ! Махнал съм се от батака заради такива sмотаняци като теб които преобладават и "дрънкат" кючеци, избират политици поради обещания или под контрол и манипулация ! Напуснал съм България защото съм СВОБОДЕН сам да избера как да живея и осигуря добър живот на фамилията си според способностите ми и според професията си и не на последно место заради достойно заплатен труд, а ти драскай тук,мишкувай и мрънкай друго не умееш !
54
1
 
14
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Казаното от съдия Цариградска е много точно : "Подчиняването на съдиите на режими и мафиотски структури коства животи на хора.Само ,че ситуацията е още по- зловеща ,дори от описаната от една от малкото съдии дръзнала да се противопостави на системата "адска машина" ,която действа срещу всички неудобни хора с едни и същи сходни способи ,но с различни цели ,ръководена от един и същ "мозъчен тръст" ,с различни изпълнители .Съдебната система и не само вече е част от мафиотска държавна структура .
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Осемте джуджета,седемте козлета,трите прасета и вълка...И преди,и сега,България е ***!
52
0
 
7
 
! Отговори
Гризел преди 2 месеца
Докато злото не се изкорени изцяло,доброто винаги ще бъде подтискано и преследвано от нечестивите.
51
0
 
6
 
! Отговори
Лагрестин преди 2 месеца
Време не е саво да се говори,а и да се действа и то ефективно.Правосъдието трябва да действа,а говоренето е работа на обществото.А понеже правосъдието не вкарва големите и опасните престъпните и хора в затвора,затова част от тях свършват така,както свършиха някои мутри и бандити.
50
2
 
6
 
! Отговори
Типично българско преди 2 месеца
знам, но няма да кажа! Означава, чух ама нямам черно на бяло, което е чиста социалистическа традиция! Когато знаеш, казвай и показвай - това се нарича борба, борба без жертви няма! Значи страхопъзльовци! Така не се става европеец! Много са социалистичрските страхливци заедно със старите комунисти! Само когато България изгради гражданско общество справка др. соц. страни ще има коректив за контрол над политиците! За съжаление ни виждам все още зародиш на това!
49
3
 
7
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 месеца
Когато не говориш с конкретни имена и факти,това е фарс.Не може да казваш А,без да кажеш Б.Не може да кажеш:"Някой ме заплашва,някой ми каза нещо".Това е цирк.Или си мълчиш,или излизаш и казваш кой те заплашва,откъде е,на кого е човек и всякакви подробности,след което правиш всичко необходимо хем да се защитиш,хем да приложиш закона.Другото са празни приказки,които всеки политик говори,за да се хареса на избирателите.
48
0
 
10
 
! Отговори
Вицове за наивници преди 2 месеца
Госпожата е съдия, а мъжа й и брат му били от криминалния контингент!?!Къде по света подобна симбиоза е възможна и дори приемлива за обществото?Е, как да вярваме, че всичко което казва е вярно и тя е най-смелия съдия в страната?!?
47
10
 
3
 
! Отговори
Cpt. Willieam Lynch преди 2 месеца
Киро, Кокор и Денкоглу в затвора! Дори и при Бойко нямаше такава вихреща се престъпност!