Заплахи за живота получили и кметовете на Сливен и Котел

Прокуратурата: Предполагаме, че е Червения пират
28 фев 2024 18:20, Анисия Иванова
20
Заплахи за живота получили и кметовете на Сливен и Котел
Снимка: БГНЕС

В Районна прокуратура Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират", който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен. Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини, предаде БНТ.

Още по темата

"Води се разследване. Имаме някакви насоки по отношение на лицето, което е отправило заплахите, но категорично към този момент не сме го свързали с това лице", посочи наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

"Това са заплахи към лица , публични личности, магистрати, лица, които са шефове на големи дружества като "Топлофикация" в Сливен, фирми строителни. Както казах има доста закани и обиди с нецензурни думи по отношение на магистратите и публичните личности", добави наблюдаващият прокурор по случая.

Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август, началото на септември. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращача обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София. Разследването по случая продължава.

"Лицето, за което имаме съмнения, има психически отклонения, лекувало се е в клиника в София, но ние засега само предполагаме. Той използва едни и същи думи и именно това ни навежда на мисълта, че се касае за "Червения пират", но това са само предположения", посочи Татяна Еневска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГНУСОТИЯ ГЕРБ Бойко не е българин, а е македонец... Той затова изпитва ненавист към всичко българско.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей тия нежни душици! Кметове, прокурори, съдии, ама много ги е страх тия хора бе! Като взимат парите под масата не ги е страх, сега от някакъв мейл на психично объркан човек реват до небесата и дават пресконференции, искат държавата да им осигури охрана и пр. ИМа една приказка, който го е страх от мечки да не ходи в гората. Та така и за тия. Като ги страх да бяха станали овчари, да си пасат стадото на село и никой няма да ги закача
15
1
 
4
 
! Отговори
ГФК $$$$$$$$$$$$$$$$ преди 1 месец
Искате ли да направим Граждански Фонд "Контракорупция" (ГФК), в който българите ще даряваме пари и ще предлагаме крупни суми (100-200 хиляди лева) награди за лица, които решат да счупят омертата и да започнат да чуруликат за далаверите на ГЕРБ? И ще финансираме честни медии и журналисти, да правят алтернативна телевизия?
14
0
 
3
 
! Отговори
ДОМАШЕН АРЕСТ преди 1 месец
ЗА БЕЗДОМНИКА
13
1
 
4
 
! Отговори
ГНУСОТИЯ ГЕРБ преди 1 месец
Модела на Мошенника от Банкя е приложен навсякъде в държавата - от новините по Телевизора, където "журналистите" са жени на ГЕРБ-аджии и никога нищо не разследват, та през прокуратурата, където пак никой нищо не знае и не разследва, през администрацията, която винаги е сълза от сърна, та чак до депутатите и бизнесмените на ГЕРБ, които винаги са невинни и все някой друг им е виновен - и за корона на всичко това, да сложим един Боко, който е сълза от ангел и е най-честния българин,все го обвиняват
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с бездомника е стар номер - ако имаш много задължения, продаваш си фирмата на някой бездомник, сега е същото. Ако имаш много заплахи - прехвърляш ги на бездомника
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно котленския играч е получил заплаха че ще му разкрият далаверите , дето заплодената от него деса,в Сливен известна като деса мел инс-а ,видната герберастка му ги урежда. Ски писти,кравички с евро кинти,по петдесет хиляди еврака парчето,гори ,сечища,къщи за тъщи в Катунище,абе направо си за страх .
10
0
 
1
 
! Отговори
Герен преди 1 месец
Тези кметове от гепи ли са?!!? СЛЕД ЦАРИГРАДСКА КОЯТО БЕШЕ ЗАПЛАШВАНА 2020 ГОД. И СЕГА Е РЕАЛНОСТ. ГЕПАЧИТЕ СЕГА СТАНАХА И ТЕ ЖЕРТВЕНИ АГЪНЦА ..ГАБРИТУ МИНИСТРИ КМЕТОВЕ. ТОЗИ КЛОШАР С ТАБЛЕТ ИМА ПОВЕЧЕ АКЪЛ ОГ ВСИЧКИ ВАС ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
9
0
 
4
 
! Отговори
Адвокат Муртазов преди 1 месец
За информация на червеният пират, жената и психоболната и дъщеря, които са обвинени, че са продали гласовете на местните избори в Котел са на легло, след като група полицаи се изсипа у тях миналата година. Няма все още самосезирали се органи.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе и аз днес получих емайли от червения пират но се боя да ги отворя да не се окажат смъртни заплахи
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами значчи толкоз са и кметове... Хвани единия, удари другия!
6
0
 
5
 
! Отговори
Прикриватурата преди 1 месец
Тъй като извършителят с Червената Шапка не е осъждан, но пък е заплашвал в условие на рецидив, ще претендираме за домашен арест за бездомния.
5
0
 
2
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 1 месец
цялата страна трепери от един бездомник - червен пират! пълно е с червени чуг у ни и червени ку ку мя вки и техни наследници - това е проблема.
4
0
 
7
 
! Отговори
Малкия на Стромба преди 1 месец
RedHat Бездомника май скоро ще се уреди с чисто ново жилище - той обра всичките заплахи в републиката. За всяка заплаха, която се съгласи, че е направил ако му дадат по 10 бона - оправил си е живота.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
закривай няма смисъл от тая структура, чадър на престъпници
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
прокуратурата си намери виновен за всичко, даже и ф16 той е поръчал платил, то за това ги няма
1
0
 
15
 
! Отговори
Вижте се преди 1 месец
Прокуратурата в България е свръх корумпирана и работи за мутри и полицаи!

Спонсорирани публикации