Докъде ще стигнат скандални връзки в съдебната система?

Адвокат Величков: Много дълго време беше протакано назначението на специалния прокурор
Обновена: 29 фев 2024 21:01 | 29 фев 2024 20:50, Красимир Ангелов
20
Докъде ще стигнат скандални връзки в съдебната система?

Към схемите за влияние в правосъдието бе приобщен и убитият Алексей Петров. Името му бе споменато от Ивайла Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков, които говориха пред депутатите във временната Комисия в парламента. Тя бе създадена, за да проучи всички факти, свързани с дейността на показно разстреляния Мартин Божанов.

"По всички факти и имена, които се изнесоха от Ивайла Бакалова и бизнесмена, с когото живее на семейни начала, народните представители смутено мълчаха и искаха конкретни имена кой е свързал Бакалова с Нотариуса, за да се състои тази тяхна среща, където са поискани 100 хил. евро, за да излезе той на свобода. Г-жа Бакалова знае тези имена, но не би ги казала, защото изтичането на имена може да постави под заплаха от институционална намеса тези хора. Каква е гаранцията, че от самите депутати няма да изтече информация относно тези имена?", заяви адвокат Велислав Величков за Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Гостът посочи, че по време на заседанието са се споменали доста имена на хора от Специализираната прокуратура, магистрати и техни шефове.

"Появи се за пореден път името на бившия специализиран съдия Ушев, който е бил герой по почти всички мерки, както и съдия Галя Георгиева - бивш член на ВСС. Спомена се разговор с бившия главен прокурор Цацаров. Няколко дни по-късно е излязла заповед за задържане на г-н Денков. Той е задържан на 1 септември - ден преди Великото народно въстание през 2022 г.", разказа адв. Величков в "Денят ON AIR".

По думите му от всеки ъгъл изскача името на прокурор Йордан Петров от СГП - човекът, който е прекратил досъдебното производство срещу Петьо Еврото.

След споменаване на имената в комисията днес, не е последвало предложение от народните представители тези хора да бъдат извикани, изтъкна адвокат Велислав Величков.

Според него Борислав Сарафов не е трябвало да поема функциите на главен прокурор, тъй като той е следовател и никога не е бил прокурор. Директорът на НСлС е заместник-главен прокурор, но само по разследването, отбеляза адв. Величков.

"Много дълго време беше протакано назначението на специалния прокурор Даниела Талева. Част от прокуратурата се държи като прикриватура - прикрива свои хора, които са участвали в престъпления срещу правосъдието, осигурявайки паралелно правосъдие. Прокурор Зартова ми каза, че са носени неподписани прокурорски актове, за да бъдат одобрени от главите на семейство и да се дадат съответните поръчки", посочи още юристът.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 2 месеца
Абсолютно сте права!
16
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
До Анонимен ПОД НОМЕР 18- В случая е без значение ,"те какви са" ,а това ,че обстоятелствата ,които посочват са истина и ,че трябва да се промени този порочен престъпен модел на управление .Вие ,който се криете под своята "анонимност" също не сте застрахован ,че "утре" няма да ставете жертва на меко казано престъпната дейност на държавната мафия ,облечена ,чрез обществена власт и ресурси ,които използват за да унищожават неудобни хора ,за лични престъпни цели и подпомагане на ОПГ.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕДНА МУТРЕСА БАКАЛОВА И МУТРАТА И РЕКОХА- ТОВА Е ГНУСНО И ЦЕЛИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА СИСТЕМАТА В БГ....
14
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
До никъде няма да стигне ,чрез "комисии" с публичен и не само характер.Ако някой имаше намерение да прави истинско разследване с цел привличане под наказателна отговорност и осъдителни присъди за "магистрати" или други лица от високите етажи на властта ,това нямаше да се прави публично ,с цел забавяне на процеса по разследване и "информиране за нови детайли " на ОПГ ,а щеше да се прави "тихо" и обществото да бъде осведомено ,когато виновните престъпни лица бъдат арестувани.
13
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
всички имена които излизат вън от системата незабавно иначе няма управия30 години анархия
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В БГ ПО ЛЕСНО ЩЕ ВИДИШ БЯЛА ЛЯСТОВИЦА ОТКОЛКОТО ЧЕСТЕН ПРОКУРОР СЪДИЯ ПОЛИЦАЙ ОТ В Р АТ СТЕ
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Вашингтон ще стигнат. Там е корена на злото!
10
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Жалко -алексей петров , трактора не можа да - се наслади на дивидентите от сьздаването на сглобката , като този нотариус или какьвто е в подземният свят
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кремъл ще стигнат. Там е корена на злото!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алексей Петров е участвал и в създаването на сглобката и нейното правителство. Самия Кирил Петков и Бойко Борисов потвърдиха това.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Арест марест ама Прокопиев го пропускаш, що тъй? Там в Капитал само като ви погледне фамилите и на човек му става ясно какви точно "българи" се подвизават. Да не споменавам пиарчето найотицин. Виж си тротинеткаджиите Елена Валери-Виолета Найо-Тицин Нейкова (с прякор Ная) и Сара-Мария Найо-Тицин Нейкова
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На върха на мафията в съдебната система са Борисов ,Пеевски , Иванов, Петков.......и много други.
5
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Злото има два лица: банкянската разбойническа организация и дръндарската крадлива група.Докато не бъдат политически унищожение,няма спасения.Арест и затвор да края на дните им на шебека от банкя,дръндърския хидроинжинер ,и грух-грух бизнесмен.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудно кой е следващия в списъка на путин.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще има още елиминирани за да се прекъсне връзката . Щото много взе да се размирисва .Тъй си мисля .
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доникъде, щото Кремъл стои на върха на пирамидата и няма да допусне да се разплете нищо.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дokъgeтo cъrлacyвa nocoлcтвoтo...