Облачно време в събота, но почти без валежи

Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°
2
Облачно време в събота, но почти без валежи
Снимка: БГНЕС

През нощта, главно над Южна България, ще има ниска облачност, а от югозапад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около 0°.

В събота преди обяд облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна, но ще е почти без валежи. След обяд облачността над Северна и Източна България ще започне да намалява. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 10°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгли. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, по високите части на Рила и Пирин умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 м - около минус 1°.

В неделя ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините с намалена видимост. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Вятърът от юг-югозапад ще се усили и ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а дневните ще се повишават и в повечето места максималните ще бъдат между 13° и 18°, по Черноморието - от 8° до 12°.

В понеделник ще продължи да духа умерен, в източните райони и северно от планините и временно силен вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, а минималните между 4° и 9°. Над цялата страна облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта в Западна България ще започнат валежи от дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честит 8 март на кирччу и кукоррчу
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:)