Средната заплата достигна 2123 лв., най-висока е в София - 2900

Най-висок ръст е отчетен във Враца, най-нисък - във Видин
9 мар 2024 09:05, Петър Бойчев
213
Средната заплата достигна 2123 лв., най-висока е в София - 2900
Снимка БГНЕС

Средната работна заплата у нас е достигнала 2123 лева през четвъртото тримесечие на миналата година. Увеличението на годишна база е с 13%, сочат данни от информационния бюлетин на Министерството на труда и социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище.

Най-висока е средната заплата в София – 2900 лева, което е с над 36% повече спрямо средното възнаграждение за страната.

Най-голям ръст на годишна база е отчетен в областите Враца (11,4%) и Търговище (9,9%). Най-малък е във Видин - 2%.

Според статистиката общият доход на домакинствата през четвъртото тримесечие на 2023-та е 5684 лева и нараства с 14-15% спрямо четвъртото тримесечие на 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно, даже е повече но мазачите от сивия сектор не плащат данъци, аз пък ремонтирам веднъж на 15 год заради екологични съобрагения, банята на 25 год, демек още не съм за да не спонсорирам сивата икономика.
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като е станала толкова заплатата, защо не вдигнете малко пенсиите, нали имаше швейцарско правило
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ БЕ !
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сметката е вярна, Директора взима 20 хиляди,а аз 2 хиляди средно заедно взимаме по 11 хиляди. За някои пиле за други само зеле, ама всички сме яли пиле със зеле.
166
3
 
3
 
! Отговори
България преди 1 месец
Най-ценните неща не се купуват с никакви пари. Пропагандата не действа върху нормалните интелигентни българи. Останалите ДГД.
165
3
 
16
 
! Отговори
СТИГА ЛЪГАХТЕ ХОРАТА преди 1 месец
Къде е тази средна заплата от 2123 лв. ??????????ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА ???Живея в един от най големите градове на България и такава средна заплата НЯМААА.
164
6
 
25
 
! Отговори
От провинцията преди 1 месец
Поредната поръчкова статия на шопите. Искат да ни накарат да отидем в София да им работим за без пари. При положение, че наемът ти в София е 1000 лв, няма кой да дойде да ви работи за 2000 !!! Младите хора от провинцията от години предпочитат да работят на Запад !! Затова е тоя рев на столичани по медиите. Дори НСО не могат да си намерят служители и постоянно търсят. Какво остава за непривлекателният частен сектор с ниските заплати....Освен това София се напълни с ц****и !!!
163
17
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Загубено поколение Излизаме на улицата с приятел за разходка с велосипеди. На светофара чакаме и гледаме колите. За един светофар време минават коли за няколко милиона. И така на всеки светофар. И това през работно време. Кога работи този народ? Как получава пари за кола за десетки хиляди? Беднотия до шия. На оплаквачките преди и след мен- България е десетократно по-богата сега отколкото при носталгичния ви соц.
162
12
 
15
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен И какъв ти беше "стандарта" през 1987г. бе ***? Празни магазини, мизерия и сивота. Опашки за всичко. Милиционери дебнат на всяка крачка. И ДС агенти. В затвора за един виц. Чакаш 10 години за Жигули. Сигурно не си бил роден тогава и повтаряш като папагал приказките на кварталния.
161
3
 
33
 
! Отговори
Неизпаднал германец преди 1 месец
Лъжете най-вече хората от чужбина с тези числа. Само че не са верни, за справка всеки може да разгледа обявите за работа. Искате да ги подлъжете да се връщат, целева демографска политика, разбирам, но много от нас не искаме да работим в България не само заради ниските заплати, но и заради куп други фактори. Шуробаджанащина, хаос навсякъде, никакъв ред за нищо, простотия, чалга, "ти ли ще ми кажеш", омраза към инакомислещите, бумащина и разкаварване за всичко, безумно шофиране и още и още и още..
160
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** направо... хората се чудят къде да си пръскат парите от такова имане.
159
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още 100 години и ще стигнем стандарта на живот от 1987 година.
158
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕЕЕЕХ ЖИВОТ. ОТ УТРЕ ВМЕСТО ПО 1 КИСЕЛО МЛЯКО ЩЕ СИ КУПУВАМЕ ПО 2.
157
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това го кажете на онези дето слагат край на живота си,от беднотия. А иначе НАВЕДЕНИТЕ сор"ос, ойди от" медиите и сайтовете "без изключение" за ГЛУПОСТИ получават и повече.
156
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЛЮПОСТИ НА ТЪРКАЛЯТА.
155
2
 
27
 
! Отговори
Да бе, да !!! преди 1 месец
Средната заплата е 2123 лв и в същото време може да бъдат закупени все по-малко и по-малко неща с тази заплата. На това му се казва ИНФЛАЦИЯ. Заглавието на статията трябва да се чете " ИНФЛАЦИЯТА ДОСТИГНА ОПАСНО НИВО". Но както е казал поета - небойте се деца Мрънколай (академика по праховете за пране) и кощрамбата Мария (послущната евро и Боко секретарка) ще оправят нещата. Вервайте ми , аз нямам никакво ама НИКАКВИ съмнение!!!!!
154
26
 
6
 
! Отговори
Загубено поколение преди 1 месец
Пък ако се вземе предвид колко народ получават пари под масата кой знае какво ще излезе. 30% от населението, основно поодъртелите, укриват данъци и без това. Дъртаците направихте чудесен преход, милиони от вас избягаха, раждаемостта ви е най-ниската в българската история и сега шепата млади, които са останали след вас се очаква да ви издържа на готово, докато вие си получавате парите под масата.
153
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Уникална наглост ей по скоро ти си глупав средната запалата наистина е 2123 лева поради същата при4ина в която в русия е 40 000 рубли или в патагония 10 върхове на копия там в каквото си плащат ) но от мея няма да видиш на края на месеца пенсионите здравни и дана4ни одръжки и ще си миткосваш с 28 00 рубли костя и това е принципа вна който се формира в цял свят ...
152
4
 
10
 
! Отговори
Оклахома преди 1 месец
Когато минималната заплата в София стане 17997 евро на седмица тогава очаквайте наплив от кандидати за работа. Иначе не ви щем работата.
151
2
 
25
 
! Отговори
само да кажа преди 1 месец
този така наречен "информационен" сайт е много забавен с него става весело...с неговите статии тип разкази под шипковия храст със инфо новини за имоти,за как много работа имало ама нямало кой да работи за "загрижеността" за намаляващото население,за статии копи пейст,за "загрижеността" за обществото с какво да се храни че да е здраво и други подобни статии..но НИКОГА КРИТИЧНИ СТАТИИ СЪС СОБСТВЕНО РАЗСЛЕДВАНЕ!!!...та този сайт е като вестник СТЪРШЕЛ защо не го прекръстят на СТЪРШЕЛ раздел комеди

Спонсорирани публикации