Ахмед Доган за Халил Расим: Дълбоко скърбим за кончината му

Расим 19 години е лежал в лагера Белене
Обновена: 11 мар 2024 13:09 | 11 мар 2024 13:05, Нели Христова
45
Ахмед Доган за Халил Расим: Дълбоко скърбим за кончината му
Снимка: БГНЕС

На 81-годишна възраст е починал Халил Мехмед Расим, който 19 години е лежал в лагера Белене. Скръбната новина съобщи почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Той изказа своите съболезнования на семейството и близките на Халил Мехмед.

Ето какво пише Доган:

С болка и прискърбие научих вестта за загубата на Халил Мехмед Расим (Кючук Халил), роден в гр. Кърджали, осъждан за организирана съпротива срещу насилствената асимилация на турци и мюсюлмани в Р България.

Излежал е 19 години в лагера Белене, Стара Загора и други затвори на страната.

Дълбоко скърбим за кончината на нашия съратник, който ни напусна на 81-годишна възраст в Картал/Истанбул Р Турция.

С чувство на тъга изразявам най-искрената си мъка и поднасям своите съболезнования на семейството и близките.

Поклон пред светлата му памет!

Д-р Ахмед Доган
Почетен председател на ДПС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е , Ахмет Доган за сметка на Халил си поживя като цар и бей Върна си свободата и правата в пъти повече от колкото заслужаваше Някъде около милион пъти в повече от нормалните права.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС ли скърби Ахмет Доган отдавна не е ДПС.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подлостта на Днес. Редакторе, ски майна заглавието си "Доганн за Халил Расим: Дълбоко скърбим за *** му" а са ски си снимката. Еинд Доган в светъл костюм и усмихнст. ???? Бачо Ахмеде, може ли така. Я го захапи за едно 100 иляди в зелено
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да муприпомнят бомбата заложена в вагон за майки с деца на гара буново на тоя фесДето толкова е заскьрбил докато стана милярдер на гьрбь на бедните мюсюлмани
33
1
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 1 месец
До Какво пъкПишете глупости.Халил не е замесен в това което пишете.
32
2
 
2
 
! Отговори
Дякона преди 1 месец
Моите дълбоки съболезнования брат.Лека ти пръст Халил.След всичко преживяно зад решетките а и после интерниран заслужаваше да живееш още и още. Но горния е несправедлив. Да може да се надигнеш от гроба ти Айруш Хаджи и другите стотици пострадали по време на живковия режим които не са между живите и да видите кой сега е начело на ДПС....Доган сложи начело на ДПС един мразен,презиран и противен олигарх.ПП .Имате неточности в статията / И се пише изтърпява присъда. А не излежава..Затвора не е за излежаване.
31
1
 
2
 
! Отговори
Какво пък преди 1 месец
19 години си е отлежал, дори са му пазили спокойствието!Сега рядко хората живеят до 81 година! Терористи е явно са много издържливи!Дано не се ..
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Лютфито взе старната на Турция срещу москалите, агата веднага го изгони и даже местана потърси закрила срещу убийството си в турското посолство. Пък вие ми говорете за това че мемет дооан бил протурски..хахахахахха
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо, ама НИЩО ПРО турско няма у доганя!!! На доган и на пееф им е забранено влизането в Турция!!! Четете!И двамата (второто прассе по наследство от "бате илия" знаете КОЙ) са ЧИСТИ продукти на КГБ/ДС
28
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Лидера на Детска Педагогическа Стая дами и господа!. Агент на ДС, почетен лидер на кръгове и обръчи, създателя на деБИЛянчо, оцелелияТ след опита за атентат с газов пистолет - аКХмет Джулан!!!!!!!
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемер! *** нали ТИ ги пращаше в Белене с доносите си !
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С нетърпение чакаме и кoнчинaта на доган
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С нетърпение чакаме и *** на доган
24
0
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Да живеят Републиките.
23
2
 
7
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Пета колона на ислямисткия фундаментален тероризъм.Българио, събуди се! Пак те предадоха българи, пак си под турско! Левски и Ботев, за нищо умряхте!
22
0
 
12
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Снимката е яка!Все едно се радва феса!
21
0
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
В статията намирам известни грешлки - би трябвало вместо почетен да бъде записано - негово огромно по-огромно и най огромно величество на величествата на вселената и на галактиката
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лежал 19 години в Белене,ама изкарал до 81 години.Други ,без да са лежали в лагери едвам изкарват и до 30.Айде да не се заиграваме с историята,защото знаем какво се е случвало 500 години,а през априлското въстание е имало масова сеч.
19
2
 
18
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Служил съм 27 месеца (с 3 месеца задръжка) във Вътрешни войски 1985-1987 г. имено през така наречения "Възродителен процес"в Кърджали (Общежитието). Мога да ви уверя, че ексцесии срещу турското население нямаше, напротив, те идваха и се молеха да им помогнем срещу така наречените ДРГ-та, обучени и подготвени от Турските спец. служби и прехвърлени през Турско-Българската и.. Гръцко-Българската граница, които палеха къщи,селскостопнски сгради, училища, поликлинийки и т.н., с една дума - диверсии.
18
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
19 години в белене че белене кога е открит и кога закрит след това се изнася затурция толкова му е родолюбието към родината я стига с тези новини които неинтересуват никои