Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни

Това са бежанците, които Запада не иска, добавя той
11 мар 2024 09:21, Нели Христова
164
Мажд Алжафари за мигрантите: Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни
Снимка: БГНЕС

Това, което го връщат от чужбина и влиза тук - тежко ни. Това са бежанците, които Запада не ги иска. Какво ни връщат никой не знае, не им знаем досиетата, защото ние не ги искаме. Не знаем имат ли деца, къде е работил, имал ли е криминални прояви, заяви пред bTV преводачът Мажд Алжафари.

Категоричен е, че трябва да бъдем много внимателни и да се изисква информация кой какъв е.

По думите му арабите са с много гореща кръв и скачат по двама наведнъж.

Той коментира и думите на шефът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който каза снощи по време на мирното шествие в центъра на София, че столицата ни е една от най-спокойните от гледна точка на инцидентите с бежанци, които се случиха у нас.

"Не мисля да се сравняваме, важното е тези инциденти да ги няма. Тук не става дума за класация. Никой не взема мерки и то сериозни", казва Алжафари.

"Всеки ден пътувам в градския транспорт с хората, които приемаме. Профилът им се промени. До преди 3-4 години думата, която употребяваха беше Германия. Това бяха хора, които си организираха пътешествието до Обетованата земя в Европа. Сега това са групички от бежанци, които са в работни дрехи, или пък си носят храна. Най-вече са в строителството, където се плаща добре. Сигурно получават минимално възнаграждение - 50 лв. дневно", коментира и арабистът проф. Владимир Чуков.

По думите му информация за досиетата им трябва да има в Държавната агенция за бежанците.

435 лица са настанени към момента в бежанския център в "Овча купел", каза и Виктор Иванов - началник отдел в центъра.

Те били главно от Сирия, но имало и Иран, Мароко, Египет и т.н.

"При нас лицата идват докарани от гранична полиция или от районни управления. Ние не знаем тези хора какво са правили преди да дойдат при нас", потвърди и Иванов относно това, че те са тук без досиета.  

По думите му в центъра има охрана, която изпълнява контролно-пропусквателен контрол.

"Центърът се нуждае от по-добра охрана", категоричен бе Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
25
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Денко и кире ще ви се смеят от острова с гнома и христоДокато талибаните ви избасят покьщнината
84
1
 
29
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
69, аз съм живял и израсъл с роми и др. малцинств. Знам как бе при бай Тошо. На училище винаги минавах през римската махала и много рядко съм имал проблеми. Виждал съм, как милиционера влиза в двора на римлянина и почва да налага с палка. Няма гък, няма тълпи, няма протести! Маннгго си знаеше мястото, а когато се осмелеше нешо да прави, ядеше дървото и от нас.
83
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно как Унгария е в ЕС, НАТО и уважавана в Европа въпреки Орбан. Как НЕхамер НЕ посмя да му се опълчи директно. Напротив, каза само да засилят контрола на границата с Унгария. Та в Унгария и Полша нещата са доста по-различни. Ама те не са избирали мекотели да им подписват квото им подхвърлят и да ги правят на жалки. Скоро полиция и медии ще са задължени да мълчат за зулумите, като в развитите държави :)
82
0
 
10
 
! Отговори
Всички преди 2 месеца
от висшия ешалон на ПП ДБ са на принципа ,,да обещаеш е джентълменско, да го изпълниш пр0ста6ко"
81
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Един викаше нещо от рода , че са дискриминирани - украинците взимали повече помощи и били настанени по курортитеЩе има пак тупордия
80
1
 
21
 
! Отговори
Факти преди 2 месеца
Къде е ДЯНКАВ Шенгена сделкага , прие нежеланите емигранти на Еврапа и хвърли оставката ?Предлагам да ги настанят у тях ..
79
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Евала на Денков че ни вкара в Шенген и в допъление на това ни снабди с така нужните ни инженери, лекари и ... избщо - високо квалифицирана работна ръка от Западна Европа - Пак за него да гласуваме, ще има още много такива бонуси!!!
78
1
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Приблема е , че при боце бягаха с -200 от тук в австрияАма сега не ги искат и си остават вечно наши курортисти като укритеЩе кма бунтове и защо не са в хотели скоро бас
77
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия вече са у нас. Убиват и изнасилват и няма реакция. Пред очите на всички, на улицата бият българи и всички отстрани гледат и няма реакция. Пълен потрес. Утре това може да е всеки от нас. Затова сме били 5 века по турско. Щото българинът не реагира. Заслужаваме си съдбата. Това друг народ няма да го допусне. Денков е един долен предател, който трябва да отговаря пред народа.
76
1
 
26
 
! Отговори
Костя преди 2 месеца
Алелуя! Вече приличаме на Брюксел и Париж, и берем плодовете на евроатлантизма. Муджахидини, побоища и жандармерия
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уфф, на работа съм, не мога да отделя още време за гюрултията тук. Но на обяд пак ще ви посетя.
74
0
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Да, със свинскки опашки му е майката. Сега ня а свиннски опашки, ревете. Преди ревахте за тия със свинскките опашки и натирихте Динко.
73
1
 
14
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Да идват всички от идил мидил мендил йслямска дьржава ние сме демократи ще приемем цялата *** на европа и ще станвм новият сащ на балканите
72
1
 
17
 
! Отговори
Красимир преди 2 месеца
ВИКАЙТЕ ДИНКО. ЩЕ ГИ ОПРАВИ ЗА ЕДИН ДЕН.
71
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов 67 - От това, което си написал, личи кой е неграмотният тук. Никой не ти пречи да се изселиш от ЕС, ако не ти харесва.
70
2
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Е как да има при борисов проблем с мигрантите сирииците викаха по добре ни връшщайте в сирия в войната отколкото да стоим в тая мизерия тук
69
1
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Виждали ли сте римляни как се бият? Навремето едни биячи с бухалки бяха подхванали римлянин сутеньор. Други римляни избягаха с кола до махлата и след 5 минути дойде тълпа от стотина човека. Подгониха биячите, аз се обадих на полицията преди това, щото ми стана жал за биячите :) А оноя от меверето почнаха да ме заплашват, че ако лъжа, незнам си какво. А то търкала стана за минути. Родната полиция ни пази, няма проблем :)
68
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай Дрън 56 И при бай ти Тошо ромите правеха големи золуми, но не се даваше гласност на безобразията им. Още тогава ги дундуркаха, уж за да имало в България повече пролетариат, но от тях работническа класа не става. Знаели са си мястото в Царство България.
67
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков трябва да излезе и да каже на народа какво е подписал с австрийците. Всеки ден кацат самолети с престъпници. Убийци, изнасилвачи, рецидивисти. Нали се сещате какво ще ни пратят австрийците? Преди 7 - 8 години когато руснаците и Асад разбиха ислямска държава и западна Европа прие всички бойци от Ислямска държава. И сега западняците ни ги пращат на нас. Това са обучени убийци. Денков, длъжен си да излезеш пред българите и да заявиш какво си подписал. Хората с право се притесняват
66
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 62 "Ако някой се е съгласил да приемаме тук някакви хора, за които не се знае нищо," - 85% - към 2 милиона про'с'така гласували на 2 Април за ЕС и евроинтеграция. Хайде уволнявай ги, про:с'так неграмотен!