Компанията зад рекламирания от Кирил Петков "ловешки завод" за електромобили фалира

Няма да прави коли нито у нас, нито в Северна Македония
12 мар 2024 20:17, Стела Стоянова
104
Компанията зад рекламирания от Кирил Петков "ловешки завод" за електромобили фалира
Снимка БГНЕС

Рекламираният от бившия премиер Кирил Петков германски производител на електрически автомобили Next.e.Go Mobile SE е подал молба за банкрут.

Next.e.Go Mobile, според обещанията Петков, трябваше да строи завод в Ловеч, а след това се насочи към Тетово в съседна РСМ.

Фирмата искаше да построи три нови микрофабрики в Европа и САЩ, за да разшири производството на своите евтини, малки електрически коли за градския трафик.

Централното дъщерно дружество Next.e.Go Mobile SE е подало молба за несъстоятелност. Окръжният съд в Аахен назначи адвоката Клаус-Петер Крут, партньор на адвокатската кантора за преструктуриране AndresPartner, за временен синдик, съобщава германското издание WirtschaftsWoche.

Решението се дължи на "последните негативни развития и предизвикателства в индустрията за електрически автомобили и нестабилността на капиталовите пазари".

Кирил Петков подписа меморандума с германската компания преди три години като служебен министър на икономиката. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро че си ходи на Канада,като Тръмп стане президент
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро Фалита може само да точи държавни и европейски пари към Обръчите си от фирми.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ха ха ха цялата му работа на Киро е такава. То се е знаело, че тази фирма е пред фалит, но Киро е решил да даде едно рамо, за да я спаси. Не са му излезли правилни сметките.
84
0
 
7
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
"Просто Киро" Други думи не са необходими.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто Киро ще фалира държавата , ако още са на влас, от този не става и *** за зеле.
82
0
 
6
 
! Отговори
евроСглобка преди 1 месец
Ха ха ЕвроСглобката ще продължи за ужас на руското посолство!
81
7
 
3
 
! Отговори
радост копейки преди 1 месец
Копейките предатели се радват България да е зле!
80
15
 
3
 
! Отговори
Бъдещето преди 1 месец
е на хибридните автомобили. Намерението му е похвално. Много по- укоримо е да заробиш собствения си народ с три милиарда и да построиш руски поток, без нито една молекула газ да влиза в България и да представиш, че уж араби са строителите, а се оказва Газпром с охранители от Вагнер. И така Борисов отвори пътя за военната операция на Путин.
79
6
 
4
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
Каква е вината на Петков, като е подписал документ за намерение. Всяка фирма може да фалира. Стопанското управление е трудна работа в такава динамична среда.
78
2
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
И електричките се оказаха ала-бала.Про100то е гелосан и глуповато нахилен измамник.Добър измамник.Успя да заблуди доста избиратели,които гласуваха за Шарлатанската му сбирщина.
77
1
 
20
 
! Отговори
Валя преди 1 месец
И ПП и ДБ са големи измамници,но те не са виновни,виновни са тези които ги пращат в Парламента и им дават власт.Това важи за всички новоизлюпени партии облечени в грешката борба със статуквото и промяна.Лъжа и измама ,да се доберат до кокала с наглост и лъжи
76
2
 
22
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Кирето великан нулира за нула време всички бьлгари и ги остави голи като дьждовни червеи
75
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Измамници водят у нас измамници. Съмнявал ли се е някой в способностите на човек като Кирил Петков. Такъв индивид, ако е някъде другаде ще изгние в затвора за кражбите си и престъпленията си срещу България,
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А помните ли защо Радев излезе с юмрук Отровите спонсорирани от Божков всяка вечер замеряха безнаказано обществени сгради а телевизиите услужливо пропагандираха всичко това а този дето спря метрото даже министър го направиха
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помните ли как Рашков ходеше по селата с полиция да респектира българите да не излизат да гласуват а какво лъжеха чували с пари ядки демонстрации а в същото време парите оставени от Борисов за Хемус къде отидоха саботажи невиждани на цялата инфраструктура на държавата 3 год потъване във всяка една област но едни станаха богати
72
7
 
12
 
! Отговори
Asd преди 1 месец
Беше ясно, че харвардците са начина на Радев да излъже народа и да бутне проевропейското и успешно правителство на Герб. И Бойко Рашков уж служебен министър и от сутрин до вечер по студия и радиа да лъже и набеждава. Как лесно се вързахте.
71
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не е застрахован от фалит. Не Кирил Петков е фалирал обаче. Не виждам друга по-ярка фигура - амбицирал се да преобрази държавата в западен тип демокрация от него. Факт! Затова русофилите да има как, жив ще го изядат....
70
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро имтелигенто ,тоя има ли едно нещо което да е вярно и да е станало.
69
0
 
18
 
! Отговори
Оня с коня преди 1 месец
Тоз индивид кирчо,славуца ,коце копейката,онова нещо в президентство,бойкикев,импексова мамин делянчо и тн..са карикатура някъква гротеска която за съжаление ни управлява
68
1
 
20
 
! Отговори
киро лицемерът преди 1 месец
Тоя мало....умен катър за--- няколко месеца се научи как се управлява държава . Когато замина за Америка обеща 7 кораба с втечнен газ които щяха до Септември месец да доставят газ'та та в България. Тоя недоразвит катър не уточни коя година ?- само каза , че в Септември може би имал предвид 2050 година .

Спонсорирани публикации