Трета възраст: 90-годишен шофьор не видя 70-годишна на пешеходна пътека

Велинградчанинът не е пил, жената е в болница
12 мар 2024 17:22, Петър Бойчев
39
Трета възраст: 90-годишен шофьор не видя 70-годишна на пешеходна пътека
Снимка БГНЕС

90-годишен шофьор не видя и блъсна на пешеходна пътека преминаваща жена във Велинград, съобщи Plovdiv24.bg.

Сигнал за случилото се е получен вчера сутринта в полицейското управление на курорта. По първоначалните данни 90-годишният велинградчанин блъснал с пежото си пресичащата пътното платно негова 70-годишна съгражданка.

Жената е настанена в МБАЛ "Велинград" с травма в областта на гръдния кош, но без опасност за живота.

Възрастният шофьор е бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на алкохол е отрицателна. По случая се води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Този е в четвърта възраст.Евентуално може да му се даде колело,но далеч,много далеч от автомобил.
33
3
 
3
 
! Отговори
Боулинг преди 1 месец
Ми и аз карам,.а съм на 101, блъскам всичко наред.
32
0
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Внимавай какво говориш, че сега работят до 65 г. и се пенсионират, а докато дойде твоя ред ще стигнат годините до 75, а по твоето изказване на 60 ще ти стопират книжката. Хубаво е да имаш уважение към възрастта защо леко по-леко вървиш в тази посока. Днешните 20 годишни са утрешните 60 годишни. Старостта е дар, не е порок.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно кой коя възраст е, факт е че между 20-35 г., стават най много катастрофи, алкохол, дрога, невнимание. Липса на внимание от страна на пешеходци и шофьори, всеки пресича забол поглед в GSM,без да гледа и скача на пътя където му падне. Шофьорите трябва да знаят, че добрият шофьор е онзи, който може да кара и бавно, всичко е въпрос на правилна преценка на пътната ситуация. Безсмъртни и всичко можещи няма. Белята става веднъж, но връщане назад няма.:))
30
4
 
5
 
! Отговори
а бе,серльо преди 1 месец
Да си благодариш че дойде демокрацията,че ако още беше "гадния комунизъм" с тоя акъл ти щеше да си още в четвърти клас да узряваш бавно,неусетно почти!:)))
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По моите наблюдения възрастните шофьори спазват правилата, докато младите не дават предимство на пешеходна пътека, минава все едно няма такава и шофират доста опасно, както за себе си, така и за околните.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Старите с деменция си седят вкъщи, докато насмърканите младоци шофират, блъскат и трепят хората. Затова не с един придружител, а с двама трябва да шофират младоците.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен23_да де ама в щатите възрастните минават всяка година прегледи за очи примерно, тука баба ти сменила очилата преди 10 години, дори не знае, че и трябва по-висок диоптър
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НЯМА_да де, но по мои наблюдения предимно възрастни шофьори не дават предимство на пешеходна пътека, минава все едно няма такава... това е доста опасно
25
6
 
3
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
До 23 - не давай за пример държава(в случая САЩ) в която жертвите от катастрофи(загинали на човек от населението) са почти два пъти по-високи от тези у нас. САЩ - 131/1млн., България -79/1млн.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако му направят тест за наркотици на дядото, ще излезе положителен за няколко вещества, на тази възраст доста лекарства пият пък и никакви проверки не им се правят за дали виждат, дали диоптрите отговарят, дали са с деменция... не, само младите шофьори с придружител...
23
2
 
10
 
! Отговори
НЯМА преди 1 месец
Стар, няма млад. Номер едно къде беше като ти построих държава, та сега нашмъркан и с едноциреното си IQ си тръгнал да ръсиш дебилщината си из ефира. Законите и правилниците са еднакво валидни за всички. Подлагат ме на изпит и ти до мене също.Да те видя тогава колко ... като теб ще могат да извършат няколко операции едновременно. Процентно възрастните шоьори в случая се отнасят по-отговорно.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Щатите шофират докато мърдат и никой не поставя въпроса дали да им взимат книжките. Освен това карат всякакви таралясници, важното е да могат да се движат. Е, хайде, нали се сравняваме с хамериканците, що тъй? Или се сравняваме само, когато е удобно.
21
7
 
6
 
! Отговори
Колчо Слепеца преди 1 месец
Е с к'во да я види?!
20
1
 
16
 
! Отговори
ябадабаду преди 1 месец
Да пази Господ на никой да не се случва,а на коментиращите под мен имайте малко уважение към възрастта на шофьора и пешеходката , бъдете хора.Никой не е застрахован.
19
5
 
13
 
! Отговори
свалки преди 1 месец
Сигурно се е опитал да впечатли мацката с дрифт.
18
3
 
11
 
! Отговори
Питам преди 1 месец
А 70 годишната жена, дали е видяла колата ?В Щатите много възрастни влизат с колите през стената в магазините , но не съм чул някой да им отнема книжките. Всички имат еднакви права.
17
5
 
11
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Аз пък кът ударя 80 лазарникъ след 32 години шъ си вземъ роботче с ИИ и То шъ мъ гледъ! Шъ си лафим по цял ден, шъ мъъъ вози из градъ и по почивки, шъ си гледкаме виртуално порно в 3D, шъ ходим по паркове да забиваме 60 годишни гаджета, шъ ми готви специалитети... Кво лайфче шъ падне, да го е...!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всеки може да се случи. Във всеки случай преобладават шофьорите на средна и млада възраст, не видели и блъснали човек, не възрастните.
15
5
 
10
 
! Отговори
Знаете ли го това преди 1 месец
видео дето един дядко го питат "Ще се качите ли пак на колата?", а той казва "Ще се качвам не, ами докато ПУКHA ще се качвам! Докато пyкнa... аз ... ще се качвам на колаата." - така и аз ще правя, ако доживея

Спонсорирани публикации