България също не е имунизирана от тероризъм

Нашата система за сигурност е относителна слаба
25 мар 2024 22:23, Александър Попов
46
България също не е имунизирана от тероризъм

Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов допуска, че Путин се е фиксирал върху войната в Украйна и това изкривява

Работата на службите за сигурност на Русия е изкривена, защото Путин се е фиксирал върху войната в Украйна, смята бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Това доведе до стратегически пробив в системата за сигурност на Русия. Страната безконтролно събира хора от рисковия контингент и ги праща на бойното поле, което създава допълнителен риск и той се проявява. Разузнавателната система се състои от много служби. Политическото ръководство не трябва да насочва службите, а да разчита на обективна информация. Русия се изолира до такава степен, че практически няма съюзници", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да си извадим ясна поука, че в условия на информационна война не отделните служби решават въпроса, а интеграцията на информация от тези служби, координацията, използване на обмен със съюзниците.

"България в това отношение може да направи много повече, защото рисковете от тероризъм само нарастват. България не е имунизирана срещу тях. Изгубихме 9 месеца. Службите са капсулирани. Рискът от терористични атаки остава. Нашата система за сигурност е относителна слаба, гаранциите за сигурността ни идват от НАТО", подчерта Шаламанов.

Според него вече се наблюдава втвърдяване на режима на Путин. Шаламанов очаква всичко "да бъде захлупено под похлупака на ескалация на войната в Украйна". А ходът на Путин да обвини Украйна за атентата в Москва бил очакван, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти май го искаш, а??? Какъв предател!
20
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Нека се пробват. Като пуснем скинарите и агитките, няма да остане здрава кост в бежанските лагери.
19
1
 
10
 
! Отговори
Бетреър преди 1 месец
Благодарение на такива като тоя сме направо разграден двор
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой се интересува от бедно Бг, тук и от война и от тероризъм няма нужда. Всички дошли, гледат да избегнат където има сносен живот.:))
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А обвиняха Живков за възродителния процес, но се оказа, че е бил прав, че са терорости.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сами си вкарваме вълка при ягнето с тия шенхене
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такива продажници като теб, които ни бутат в конфликти, от които не печелим нищо освен врагове, тероризма ни е в кърпа вързан.
14
3
 
4
 
! Отговори
Здрасти! преди 1 месец
Системата ни за сигурност никаква я няма, ама хич. Нали и там са наредени роднина-милиционер, роднина-милиционер и т.н. Сладки службици, включително и за любовници. Ако стане нещо - олеле мамо, откъде ни дойде на главите !?!?
13
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Така е! България е член на ЕС и НАТО и ЕС и участваше в създаването на ИДИЛ. 85% у нас одобряват това!
12
3
 
7
 
! Отговори
Защо слушате преди 1 месец
комунисти като този?
11
1
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Както казват старите хора: "Пу, пу, пу, цианкалий ти на езика!"
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв тероризъм тука не братче? Всички атентати са били по време когато думата "България" е значила нещо и са я знаели по целия свят. И един в Бургас в близкото минало, където до ден днешен не се разбраха причините освен, че е насочен срещу евреите. Стига плашихте хората с глупостите си.
9
4
 
1
 
! Отговори
Мит преди 1 месец
Не знам с кой акъл позволяват да ни връщат от тази *** . Утре драги ми тикви тези същите ще започнат да ви обират по улиците и да ви изнасилват . Но какво ли ви засяга това след като ще бягате по островите .
8
6
 
1
 
! Отговори
Те се случват преди 1 месец
Полицаи в град Бобов дол извършват Терористични актове, но явно щом са полиция не се води тероризъм! ДАНС и СОБТ им потулват убийствата, за Прокуратурата да не говорим пълна деградация!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой реши да прави нещо в България, кой ще го спре? Кирчо и Кокорчо ли? Тея жалки *** могат само да крадат. Тежко ни горко.
6
4
 
8
 
! Отговори
Шматка преди 1 месец
Имунизирана е грешиш, с това правителство България е най-имунизираната Държава на Земята. Кой луд ще дойде тук за да стреля по умрелия народ, та ние сме си умрели преди да се родим:-) Ако ще стрелят, дано знаят адреса на парламента.
5
5
 
5
 
! Отговори
Грешката на Сталин преди 1 месец
Остави живи много демокради.
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да. Русия е терористична държава. Не сме забравили за атентата в Светя Неделя на комунистическата партия през 1923 година...
3
2
 
8
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Вече ни го причиняват същите поръчители, но с други изпълнители в НС.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата УБО го пази като бай Тошо :)))