Нов скандал в сливенската църква

Отец Иван приключи гладната стачка
Обновена: 25 мар 2024 16:11 | 25 мар 2024 16:11, Инна Ангелова
4
Нов скандал в сливенската църква
Снимка: БГНЕС

Днес по случай Благовещение в църквите се отслужва празнична литургия, но църквата в Сливен беше белязана от нов скандал след като отказаха причастие на протестиращия отец Иван. Той поиска да получи причастие не като свещенослужител, както е според канона, а като мирянин, а желанието му не беше прието.

В края на празничната служба Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който е начело на сливенската епархия до избора на нов митрополит, покани отец Иван за причастие в олтара като свещеник.

Йоан отказа да влезе и напусна храма с настояването да получи причастие като мирянин. Отец Иван прекрати 8-дневната си гладна стачка, но продължава протеста срещу касирането на избора за нов Сливенски митрополит и в подкрепа на един от кандидатите - епископ Йеротей.

Пред bTV отец Иван сподели, че „въпрос на време е да ми свалят расото, не знам кога ще се престрашат, но така или иначе ще го направят“. Свещеникът ще постъпи в болница, а след това се връща в храма в село Речица, където е протойерей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: църквалитургияскандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поповете са като ПП )))
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Варненския и Великопреславски митрополит Йоан .. покани отец Иван за причастие в олтара като свещеник...Йоан отказа да влезе и напусна храма с настояването да получи причастие като мирянин. ...... Четете бре ,не пишете само :))))
2
4
 
0
 
! Отговори
тренер преди 1 месец
Тука става въпрос за едни пари,няма начин да е друго.Дайте и на отец Иван бе хора и той има нужда от некой лев.Дайте му да ви е мирна главата.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Кичка и Палома от троянския манастир :)))