Очакват 10-20% ръст на туристите през лятото

Ранните записвания за нашето море започнаха
Обновена: 25 мар 2024 21:58 | 25 мар 2024 21:58, Инна Ангелова
38
Очакват 10-20% ръст на туристите през лятото
Снимка: БГНЕС

Хотелиерите от Южното Черноморие споделят, че очакват около 10-20% ръст на туристите. В хотелите освен наши сънародници, се очакват гости и от Полша, Австрия, Германия и Англия. Част от базите ще работят на миналогодишните цени на нощувките.

Николай Кирилов от управата на хотелски комплекс край Созопол е с оптимистични очаквания за предстоящия туристичерски сезон. Той сподели в ефира на БНР, че комплексът там отваря на 26 април с български гости.

„На база миналия сезон очакванията са ни за между 10 и 20% ръст на туристите. Засега за ранни записвания имаме между 15-20%, което е много по-добре спрямо миналите години. Подготвяме седмицата преди Великден, организирали сме чудесни преживявания, с богата и разнообразна програма. Ние сме едни от малкото, които запазихме цените от миналата година“

Хотелски комплекси в Слънчев бряг също ще работят на цените от миналата година. Първите летовници там ще са англичани, германци и поляци. 

„Спрямо миналия сезон записвания на ранен етап са в по-голям обем, така че очакваме по-добър сезон от предходния. Разчитаме предимно на туристи от Англия и Германия, като след ковид пандемията отчитаме увеличен ръст на летовници от Полша,  Чехия и от нашата северна съседка Румъния. Вече и на българския пазар сме разпознаваеми“, казва Весела Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
А дано ама ... преди 1 месец
В последно време, на юг от Бургас, много популярна стана играта с рогата топка. Няма европеец да не иска да се включи. Говори се, че тази година руснаците увеличили популацията от рогата топка на 100%. А във Варна вещи хора от Възраждане подготвяли съдийски екипи.
14
0
 
4
 
! Отговори
Географ преди 1 месец
До ПрограмистНе е до Варна , а до гр. Девня-долината на бавната смърт.
13
0
 
14
 
! Отговори
Писимист преди 1 месец
Винаги в началото на сезона се хвалят колко много резервации имали и требвало да дигат цени и как нямало кадри. И в края на сезона ревът как били на нула и не плащат последните заплати пру уволнението на слугите в края на сезона. Добре , че ви дадоха да си внасяте оттретия свят роби, но пък тогава каква полза от туризъма за народа-данъци 0лв. и работят некви миянмарци и виетнамци. Напразно си бетонирахме морето само за да перат пари мутри и бивши политици...
12
15
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Аз тая година съм с цялото семейство в най-големия Исторически парк в света до Варна
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яко, там сме
10
4
 
13
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 месец
Товатрябва да го е казал Про100 Киро - какви туристи , какъв туризъм ? В България се установява полицейски и военен режим - Престъпниците от " Продължаваме Простотията" вкараха България във войната през задния вход ! Гответе се за военно положение , българи ! Родните политически мародери се облизват за голямо крадене - сега започва : ток , бензин , храна , всичко ще стане двойно и тройно ! Като има овце за клане, има и касапи , които ние доброволно оставихме да управляват горката България !
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Мордор колко процента ръст на туристите очакват? И те около 20% ама от ИДИЛ
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минимум 10 милиона ще дойдат и ще изхарчат 100 милиарда евро.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БГ черноморието е уникално. Дори без пари да е ваканцията, пак сте нaбутани. У-ни-кал-но!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В чакането лошо няма. хи хи хи
5
1
 
20
 
! Отговори
Dabe преди 1 месец
Сългасен съм 20% ръст ама в Гърция.
4
1
 
14
 
! Отговори
Фътьо преди 1 месец
От бангладеш ли? Или от Габон?
3
1
 
26
 
! Отговори
Кафявия преди 1 месец
Всяка година едни и същи глупости, нищо подобно няма да се случи, само по някое време ще започнете да квичите, че искате държавата да ви помогне т.е. да ви субсидира финансово въпреки, че сте на 9%, и как руснаците заради войната са се отказали, но за цените ви, които не кореспондират с услугата и хигената няма и дума да се чуе?
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кой луд ше дойде на фронтовата линия бе
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то и миналото лято пчаквахте 5-6 млн БЪЛГАРИ по мутроморието ама толкоз има ли в бг :)))