Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
23
 
! Отговори
Зеленски преди 2 месеца
От 20.05 вече е нелегитимен ( не направи избори), и на никой няма да му трябва! Нелигитимен не може да подпише нито мирен договор нито капитулация защото няма да е валиден!
24
3
 
25
 
! Отговори
матрял от лошия преди 2 месеца
Путин отдавна да ви е приключил, просто ви щади месото на фронта!
23
3
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Инак, няма лошо - йе са невинни тези, които гласуват да слугуват на чужди интереси. Войната трябва да продължи до пълното превземане на украйна. После Остатъчна украйна ще плаща репарации на Донецка, Луганска, Херсонска, Харковска и Одеска републики в състава на Руската федерация.
22
29
 
9
 
! Отговори
Едно е сигурно тук! преди 2 месеца
Путин изпразни мъжкото население от затворите си, всичкото отиде в месомелачката. Само, че колкото и много да имат, и затворниците свършват, а платените войници ще искат все повече пари, освен ако не се включат корейчета!
21
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Джуджето нацапа гащите тотално! Може ли да си 168 см висок бе ,наркоманче. Та Путин е по-висок от теб . Муахахахахаа...
20
5
 
22
 
! Отговори
Троян преди 2 месеца
Със Байдън няма как да се разбереш защото е на нивото на зеленчук от градината. Ако Путин се е разбрал със някой не е деменцията. Оръжейното лоби по скоро?
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде Зельо вдигай *** килоти . Путин ще разбере ,че са били бели. Символиката е важна.
18
4
 
31
 
! Отговори
САЩ и ЕС преди 2 месеца
И Зеленски Предпочитат Украйна да загуби и бъде унищожена отколкото да признаят, че са сгрешили и да преговарят с Путин!
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски призна и друго - спестяванията му са в долари защото заплатата му е от САЩ
16
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Режимът в Киев даде 20 милиона на шефа на републиканците в Сената и те гласуваха помощта. Сега да дадат 100 милиона и на този, та и Конгресът да я гласува. Въпрос на евроатлантически ценности.
15
4
 
29
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
а, и кво стана? Украйна замина!
14
6
 
22
 
! Отговори
Дони преди 2 месеца
Дзиленски, поздравявам те с моята песен "Играта свърши"!
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ейййй тоя зелен *** забрави набързо помощта от Европа а? Сега ако спрат да му хвърлят ракети руснаците ще каже спасиха ни Америка а другите не правих нищо. Работата е че Европа(хората не политиците) се отвратиха от този и урките които щъкат и все търсят внимание като че ли са богопомазани.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не дупка по стъпка,ами скок подскок ще се оттеглите,или казано точно,за два месеца ще бъдете унищожени а ти и обкръжаващата те хунта ***!
11
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Режимът в Украйна даде 20 милиона на шефа на републиката ланците в Сената и те гласуваха помощта. Сега дадат 100 милиона на този, та и Конгресът да я гласува. Въпрос на евроатлантически ценности.
10
5
 
24
 
! Отговори
Альоо преди 2 месеца
лека корекция - не да се изтегляте а да бягате през глава
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост". Оказва се че вие нямате нищо. Ние поне малко оръжие имаме. Смешна жалка Украйна. За 24 часа Вова можеше да ви унищожи.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно ли че американските земеделски форми си прибират земята ? Не знаех че е възможно . Тръбата плодородна почва и товарят.
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оръжия най-вероятно все още има, иначе до сега да са напълно разгромени. Хора няма, а това не се поправя нито с пари, нито с още оръжия. Трябва да мислят как да преговарят загубата си, понеже ще става по-зле и по-зле.
6
3
 
33
 
! Отговори
Айде по бързо преди 2 месеца
Че Европа се разори!