КНСБ: Повишаването на заплатите е глътка въздух за хората с ниски доходи

269 млн. дава кабинетът "Денков" на държавните чиновници
3 апр 2024 15:42, Петър Бойчев
12
КНСБ: Повишаването на заплатите е глътка въздух за хората с ниски доходи
Снимка БГНЕС

Повишаването на заплатите в администрацията е глътка въздух за работещите с най-ниски възнаграждения. Това каза в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Повод за думите му е заявеното днес от премиера в оставка Николай Денков, че правителството ще одобри мерки за преодоляване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 милиона лева.

Димитров каза, че според изработената методика от администрацията на Министерския съвет са определени 53 000 работещи в 304 структури.

"В тях всъщност имаме увеличение на заплатите между 200 и 300 лева в зависимост от длъжността. Основните минимални начални заплати, които се увеличават по отделните длъжности, са обратно пропорционални. Най-ниските имат най-голямо увеличение. Например 18 процента е увеличението на най-ниските - на ниво специалист в съответните структури, а 12 процента са на ръководните позиции", обясни Димитров.

Той коментира и предложенията от политически формации за изплащане на великденски добавки за пенсионерите. Димитров обясни, че това трябва да бъде съобразено с критериите за социално подпомагане.

"Разбира се, че партиите преди изборите ще имат още по-екстравагантни предложения", каза още президентът на КНСБ.

В Русе Пламен Димитров постави началото на национална кампания на КНСБ в защита на правото на сдружаване и договаряне на работните заплати, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Снимка на деня
В четвъртък остава слънчево и топло, но на места ще превали следобед
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Пацо Синдика преди 3 седмици
с поредни лозунги... Айде да се пенсионираш вече безполезниЙ Плямине! От 30 години си на хранилката и подскачаш по площадите според колкото високо ти нареди Църния ЛешоRд Ваньо Костоффф,САтанишев и Сюлейман Пуситу... Пишман синдик :)
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това тук не е администрация, а огромна армия, чията цел, изглежда, е да не ти свърши работа, а да те мотае, докато се откажеш.
7
2
 
2
 
! Отговори
Ханк Ром преди 4 седмици
Аре ве. Плочкаджия в София взима междъ 10 и 14хил на месец. Шофьор на бус 5-6. Тракторист поне 5. Тия дето са бедни са мързеливи. И това дето взимат им е много.
6
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
даите парите за наука всички деиности в общините да са на компютър няма нужда оттолкова народ да се мотае с кафетата по стаите и да хока хората дошли за някаква услугаудостоверение за наследници не може да се вади от общината където е наследникаа да се ходи в общината където е живял починалия и това в 21 век и даите даувеличаваме заплатите
5
1
 
8
 
! Отговори
Ахахахахах преди 4 седмици
Масово администрацията е във вид от 1-2 работещи и 8-9 търтея покрай тях. *** като дойде дума за пари и мнозинството ревва колко е зле, че им е заболяло дупето от цъкане на пасианс и гледане в точка.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има много свободни работни места !Никой -никого не държи насила в Аминисърацията ! Въпрос на желание !
3
1
 
8
 
! Отговори
тьпи мисирки :))) преди 4 седмици
'Повишаването на заплатите B АДМИНИСТРАЦИЯТА е глътка въздух за работещите с най-ниски възнаграждения'
2
6
 
8
 
! Отговори
BASI MAMAT преди 4 седмици
Правителството категорично каза че няма да даде за Великден пари на Пенсионерите , а сега изсипва 200 000 000 на Държавните Служители - за критиците - Света е Голям , ако ти е ниска Заплатата можеш да се пробваш за по-високи доходи - аз не съм длъжен като Пенсионер да си заделям от Пенсията за да плащам на Търтеите на Държавна Работа .
1
0
 
14
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 4 седмици
Този черупинчо от КНСБ не смееше гък да каже по времето на управлението на Бойко Борисов, тишеше се като мишка, сега се отприщи...

Спонсорирани публикации