Бил ли е Нотариуса сътрудник на МВР? Стоянов мълчи

Христо Иванов си направил извод, че е бил сътрудник
51
Бил ли е Нотариуса сътрудник на МВР? Стоянов мълчи
Снимка: БГНЕС

Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР и съответно дали е злоупотребил с този статут, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов след изслушването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в закрито заседание на парламента. Според него от начина, по който се крие тази информация е станало ясно, че Нотариуса е бил сътрудник. В противен случай щеше да е лесно за министъра да каже, че Божанов не е бил сътрудник.

“Въпросът е защо министърът на вътрешните работи така усилено брани факта, че Нотариуса е бил сътрудник в МВР, какъвто извод си правя. Когато е имало злоупотреба с МВР като част от схема за търговия с власт и министерството отказва да даде на парламента информация за това, проблемът е огромен и човек като Калин Стоянов не може да носи отговорността да бъде министър”, каза депутатът от ПП-ДБ. Според него Стоянов не трябва да бъде част и от служебното правителство, защото не може да гарантира честни избори.

Лидерът на “Да, България” коментира последните действия на политическите сили в Народното събрание, което доведе до гласуването на няколко анкетни комисии и решение за ограничаване на действията на министъра на финансите Асен Василев.

“Всичко, което виждаме, са просто елементи на една безсмислена кампания, в която няма политическо послание. ГЕРБ не могат да отговорят на простия въпрос: “Защо ни изпратиха на избори”. Защо отиваме на тези избори? Случващото се в момента е опит да замажат този факт”, заяви той.

“Човекът, който без никакво съмнение оркестрира цялата тази кампания - г-н Пеевски, има всякакви качества, но чувството за мярка не е сред тях и очаквам да стигне доста далеч”, заяви Иванов. Според него за всяко управление в България е огромен проблем фактът, че санкционирано от Магнитски лице се опитва всячески да влияе отвъд правомощията си.

“Това, че г-н Пеевски получи възможност през ГЕРБ да се опитва да се намесва в процеса на управление на държавата, беше проблем, който ние констатирахме през цялото време. Опитвахме се по всякакъв начин да му противодействаме. Когато стигнахме до въпроса за попълване на регулаторите и съдебната власт, избухна скандалът и настъпи разривът именно, защото ние отказахме да споделим тази отговорност с Пеевски по начина, по който той си представя”, подчерта Иванов.

Лидерът на “Да, България” разясни, че групата на ПП-ДБ ще подкрепи правилата за избор на състав на новата Комисия за противодействие на корупцията. Иванов напомни, че неговата политическа сила многократно е призовавала за приемането на правилата за избор на комисията.

“В името на това да бъде получено следващото плащане по ПВУ, ние ще гласуваме тези правила, но е ясно, че пълноценна процедура, която да доведе до обществено убедителен резултат политически не може да се случи в тази предизборна ситуация”, заключи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Общество
БДЖ купува седем двуетажни влака
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 3 седмици
Иванов може и той да е бил част от тази схема, но се прави на ни лук ял, ни лук мирисал
46
0
 
0
 
! Отговори
ОТ преди 3 седмици
ВСИЧКИТЕ ТИЯ ГРУПИРОВЩИНИ В СЪДЕБНАТА С-*** -НЯМА ЕДИН ЧИТАВ,ДОРИ И ДА ИМА ЧИТАВИ ,ЗАЩО НЕ СА ПОДАВАНИ СИГНАЛИ,ЗНАЧИ И ТЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ- ВСИЧКИ В ЗАТВОРА
45
0
 
0
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 3 седмици
Досега такавасомисия като за Нотаркуса е нямало.Все е имало комисии,но тази е на път да излови рибата.
44
0
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
Да си разширят предмета на комисията с Пепи еврото.Там поне има отнемане на завод за асансьори.Бил е 30 години топ следовател и познава всички и те го познават.Нотариуса никой от системата не го познава.И най-вероятно с оглед многото му влюбвания някой ревнивец го е пречукал.Сътрудник или не?Освен да донася за себе си и заблудените овце броили пари,за да ги оправдаят.Едва ли е бил.
43
0
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
От тези продукти манджа няма как да се сготви.Занимават се с посредник на адвокати за набиране на клиенти с пари.Дори обвинението,което са готвели срещу него за закана е пресилено,защото не е реално изпълнимо.Заплашил съдийката с Гешев чрез племенницата и,но са я повишили.По същия начин казал в Банско,че е с колеги прокурори,но не е прокурор.И сега изслушват оплаквания от хора с настоящи проблеми със закона.Кой адвокат срещу колко щял да ги "оправи"?Голямо влияние,няма що!
42
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
ХРИСТО ИВАНОВ ,АКО ИМАШЕ "ГРАМ СРАМ" ,БИ СЕ СКРИЛ И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВАШ!!!ЖАЛКО ЗА ИДЕАЛИТЕ НА КРИСТИЯН ТАКОВ ,КОИТО ПРЕДАДЕ И ПРОДАДЕ. ТИ СИ С АТАНАС АТАНАСОВ ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ,ИЗВЪН ВЪНШНИТЕ ФАКТОРИ ,ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТОВА УНИЗИТЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ДО МОМЕНТА ,"В ПРЕГРЪДКА С МАФИЯТА" И ЗА ТОВА НАЙ- СВИРЕПОТО ,КОЕТО СЕ ЗАДАВА В МОМЕНТА .
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Правната нула Христо Бойкикев натвори такива конституционни небивалици, че самият той се опита да замаже положението "Аааа, ама аз не си спомням кой е писал този закон...." Е, как ще си спомняш Ристьо, като не си в час...???
40
1
 
4
 
! Отговори
..? преди 3 седмици
Ристьо, ако не си разбрал защо отиваме на избори, или с с оскъден умствен потенциал, или правиш другите на по-тАпи от себе си! Не може с 20% депутати, да претендираш за 100% власт! Вие просто се оляхте! И колкото и да циклиш на опорката, че ГЕРБ били виновни за новите избори ,никой няма да ви се върже! Ама вие продължавайте да си лъжете!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бил ли е мравояда глиган.
37
0
 
4
 
! Отговори
Надя преди 3 седмици
Правната 0 най- безсрамно се появи! Наглост!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички са навързани ама много яко. Така и не разбрахте каква изм*т ни управлява и на всички избори пак им давате работа. Всички служби , политици и мафия са едно.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МВР е сътрудник на Нотариуса. Но това е държавна тайна. МВР е охранявало клуба на сътрудвания. МВР - сътрудник, Нотариуса - сътрудван.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Държавна тайна, майна!
33
0
 
5
 
! Отговори
Nick преди 3 седмици
И този, и онзи *** Семерджиев са покровителствани от полицията; гледайте сега цирка как наркомана и наркоразпространителя Семерджиев ще му дадат минимална присъда, ако изобщо му дадат нещо
32
1
 
6
 
! Отговори
тТт преди 3 седмици
Всеки път като видя лицата на нашите политици се убеждавам, че през лятото на 2002 г. постъпих правилно като напуснах "Географското понятие", някои все още го наричат държава?!
31
2
 
4
 
! Отговори
Бил е де бил преди 3 седмици
Поредната издънка в МВР. След 12 години герб/дпс е така. Цецо златното ухо, офффцата бъчварова, шофьорчето на мутрите и разни други съмнителни елементи за министри.
30
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен19 преди 3 седмици
политиците май работата им е да говорят, ако са говорили какво?... а знаеш ли банкя колко пъти се е съветвал с мазното кафе?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ицето да не се е натискал той да стане сътрудник, че толкова се вълнува от това. На такъв въпрос е нормално да не се даде отговор.
28
0
 
4
 
! Отговори
Интересно! преди 3 седмици
"Герберската марионетка" Стоянов е назначен на висока позиция в системата на МВР през 2021 т. от министъра по това време Бойко Рашков!

Спонсорирани публикации