Летни температури през следващата седмица

Времето ще е сухо, до 27 градуса
4 апр 2024 11:00, Инна Ангелова
3
Летни температури през следващата седмица

Температурите навън са високи за сезона. "Събота и неделя ще бъдат много подходящи за високопланински туризъм. В неделя по Черноморието за кратко ще превали, морската вода е с температура около 12 градуса. По Средиземноморието и Бяло море температурата на водата е 18 градуса", каза синоптикът Петър Янков в "България сутрин".

В неделя следобед главно в Източна България пътните настилки ще бъдат мокри и трябва да се внимава, обърна внимание той. Няма условия за градушки, които се появяват края на април и началото на май.

В ефира на Bulgaria ON AIR синоптикът каза и че "почти през цялата следваща седмица времето ще бъде сухо. В понеделник има условия за слани в западните полета. През деня почти през цялата седмица температурите ще варират между 20 и 27 градуса. По-сериозни валежи се очакват около 12 април. Тогава може да се очакват неблагоприятни метеорологични явления".

Според Янков по-високите температури са свързани с преноса на сух и топъл въздух от юг. 

"Нормално е до нас да достигат прахови частици. Повишените температури се дължат и на наличието на прах в атмосферата. На Балканите температурите са високи, но през уикенда София ще бъде най-хладната столица с температури от 22 до 24 градуса. Много бързо преминават облачни системи, но не водят до сериозни валежи", посочи синоптикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Общество
След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оставете Средиземно море. Тук направете точна прогноза. "Сухо" досега означаваше "носи два чадъра и за ближния"
2
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
Защо посочената телевизия и тази мила муцунка изчезнаха преди месец от Ефирната цифрова телевизия!? Това е въпросът! За да останат само претенциозно обявените ,,водещи медии", ваятели на извратено обществено мнение!? Както и в интерес на частните цифрови телевизии, които почти никой не гледа, след като има интернет!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Супер :)

Спонсорирани публикации