След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите

Петя Банкова напуснала ДАНС, защото я принуждавали да изпълнява поръчки
Обновена: 4 апр 2024 16:15 | 4 апр 2024 16:12, Петър Бойчев
184
След ареста на митничар номер 1: Парите от заловения кокаин в Бургас били за купуване на изборите
Снимка БГНЕС

Срещу началника на агенция Митници Петя Банкова има повдигнато обвинение, съобщи нейния адвокат Аделина Натина, която напусна сградата на Пето РПУ.

Обвинениято е за участие в организирана престъпна група заедно с още 3 лица. Адвокатът уточни, че Банкова не познава участниците в тази група. Банкова вероятно ще бъде задържана за 72 часа, като предстои мярката ѝ да бъде гледана в Съда, допълни адвокатът.

Служители на КПКОНПИ са споделили в неформални разговори с Натина, че днес а е бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, който подаде оставка от поста.

Според Натина повдигнатото обвинение е пълно с фактологични грешки.

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала Петя Банкова на адвокатката си Аделина Натина.

В момента г-жа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво ще се случи с нея. Има процесуални начини едно лице да бъде в определено помещение, без да бъде задържано. Това заяви адвокатът на шефката на агенция "Митници" в студиото на Би Ти Ви.

Вчера Банкова, заместникът ѝ Людмил Маринов и още петима души, сред които двама бизнесмени от Хасково и митничари, бяха отведени за разпит.

И двете не знаели кои са другите задържани и за какво става дума. Обиски както в дома, така и в офиса на Банкова е имало. Търсени са пари, но не са били намерени. "Една стотинка не е иззета", каза Аделина Натина. Взети са обаче служебни документи и лични бележки, курсовете за чужди езици на Банкова, както и договор на съпруга ѝ за потребителски кредит.

В иззетите от офиса служебни документи шефката на агенция "Митници" е имала написани лични бележки за разбиването на действащи канали за наркотици и други корупционни дейности - събиране на подкупи по гранични пунктове.

"Това е човек е с високи морални качества. Г-жа Банкова направи за себе си личен анализ. Имаше данни, които са само начални, а не са доказателства, че кокаинът, който наскоро беше иззет в много големи количества в Бургас, парите от него щели да се използват за купуване на изборите. Това са първоначални данни, но някой се погрижи тя да не си свърши работата докрай", каза още адвокатката й.

Засега Петя Банкова не е разпитана и се води свидетел. Действията вчера обаче не били съгласувани с прокуратурата на Република България, вече е докладвано и на Софийска районна прокуратура, заяви Натина.

Аз поръчки за мачкане на хора не изпълнявам. Ако има да се свърши някаква работа – ще го направя, но поръчки не изпълнявам. Това казала самата Петя Банкова на адвокатката си. По думите на Аделина Натина тези поръчки идвали от ръководството, а шефката Банкова е напуснала заради шефа на ДАНС Пламен Тончев.

От това, което тя ми сподели, когато е била служител на ДАНС, е че била принуждавана да извършва дейности, които по нейна преценка не съответстват на закона. Не ѝ е известно дали е подавала сигнали по случая. Затова било и командироването ѝ в Благоевград - защото не искала да изпълнява поръчки.

Натина определи Петя Банкова като "човекът, който винаги е имал най-силна воля и нетърпимост към корупциите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от Общество
17-годишните ще шофират само с придружител
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
слънчо преди 3 седмици
И как не ви досрамя да го напишете като приказка за лека нощ.
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С мега скандала на ГЕРБ НЕКСО какво става? И тя беше работа на ДАНС и прокуратурата....
161
4
 
8
 
! Отговори
Герб това герб онова преди 3 седмици
А фактите са, че тази е класическа калинка, която без връзките нормален работодател няма да я вземе и за чистачка. Защо е шефка на митниците е добрият въпрос
160
1
 
3
 
! Отговори
НУЖДАЕЩИТЕ СЕ преди 3 седмици
ОТ ПАРИ ЗА ИЗБОРИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ НЯКОЙ ,,УДАР,,-ИНАЧЕ ГУБЯТ.НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ,ВСИЧКИ ХОРА СА ОЩЕ ПОВЕЧЕ РАЗОЧАРОВАНИ,ПИТАМЕ СЕ -ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАШ-ЗА НИКОЙ
159
1
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 3 седмици
Цената някой трябва да плати. Нали?
158
2
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 3 седмици
ГЕРБ си пазаруват всичко пожелаят....служби, депутати, зависими и независими експерти . Любими са им министри и партиици от конкуренцията. 5 мил. със съдействието в офшорка .....и всичко е точно, това е схемата им заради която още са във власта. Няма нито един устоял на щедрото предложение. България е толкова гнила от корупция че ще ни трябват 40 г. да достигнем правова държава. Държавата има нужда от ПРЕУЧРЕДЯВАНЕ на целия държавен апарат и администрация , съд и прокуратура, МВР и митници.
157
6
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 седмици
До 141: защо мразиш българите като защитаваш Боко бе? Толкова ли мразиш собственият си народ, че лъскаш чипика на ***? Колкото до въпроса ти от къде знам: защото съм го виждал с очите си как кандидат на ГЕРБ прави яко "джамборе" в махалата срещу гласове, защото предлага пари срещу гласове, защото дори по телевизията ви дадоха. Затова българомразецо
156
7
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Петя Банкова е директор на Митниците от 20.02.2024, т.е. от 45 дни и вече стана неудобна за ГЕРБ и каналите им за контрабанда.
155
2
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 3 седмици
Жената си е милионерка повече от 10пъти,който разбрал .....разбрал.
154
1
 
20
 
! Отговори
Запознат преди 3 седмици
Аделина е ФРАШКАНА с пари, миловидната и физиономия е само фасада. Преди 15 г. имаше милиони без преувеличение ,а за сега не ми се и мисли. Там си е яма пълна с пари. Ако разследващите си свършат качествено работата ,държавата може да прибере добри пари. Ще излиза и друга информация тепърва. В ход е чистка на алчните бушони.
153
7
 
19
 
! Отговори
ПП +БСП =РОДНИНИ преди 3 седмици
РАЗВАЛИХА И. КОНТРАБАНДНИЯ КАНАЛ И СЕГА НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ГОРИВО ЗА АВТОБУСА, С КОЙТО ОБИКАЛЯХА ПРИ ИЗБОРИТЕ
152
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно много ги е заболяло боко и гела, за онзи кокаин, който хванаха
151
10
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 седмици
ППДБ изгоряха на изборите
150
3
 
10
 
! Отговори
Шанел преди 3 седмици
Ако плащат за изборите аз ще гласувам поне един път и аз да се облажа , Но зависи колко ще платят,щом няма великденски добавки поне да взема някой лев оттука да си купя лекарствата,Вчера един мъж в магазина ми каза ,,Колкото си по честен в тази държава толкова по тежко ще живееш, Между вълци трябва да се научиш да виеш като вълк иначе няма да оцелееш, И още ми каза ,,Ти ако си честна и живееш почтено или си глупава или си проста,, Та като се замислих след това си казвам,,Прав е човека .....
149
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калинката Калин прави фростотии под командата на Буц и Шиш,които го смятат за незаменяем.
148
3
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 седмици
абе щяхме да питаме Самоковеца и Доктора за КОСТОВ И контрабадните канали ама БОГ да ги прости ...
147
1
 
18
 
! Отговори
ааааааа преди 3 седмици
пречи на някой !
146
7
 
21
 
! Отговори
Лойко се активизирал преди 3 седмици
МИЗЕРИИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ и това са мизерии на най-високо политическо ниво, и всичко идва от Герб и ДПС. Не ми казвайте, че каналите за наркотици точно тази жена ги е създала. Лойко се активизирал предизборно и както винаги играе мръсно.
145
11
 
19
 
! Отговори
Герб и ДПС преди 3 седмици
МИЗЕРИИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ и това са мизерии на най-високо политическо ниво, и всичко идва от Герб и ДПС.
144
2
 
14
 
! Отговори
vs преди 3 седмици
Също като кирчо гела както поръча кмета я поръчаха и тази! кирчо гела беше възпрепятстван да построи 6 етажен блок върху друг осем етажен! Не му стигат 2 милиарда! Беден е! С.апаняк!

Спонсорирани публикации