Тайник с оръжия на "Хамас" се появи в България, има арести

С тях е трябвало да бъдат извършени нападения в Германия
4 апр 2024 07:13, Нели Христова
167
Тайник с оръжия на "Хамас" се появи в България, има арести
Снимка: БГНЕС

Тайник с оръжия на членове на "Хамас" е открит в България по сигнал на германската полиция след извършени арести в Берлин и Ротердам, пише германският вестник "Шпигел", цитиран от Dir. Според изданието с тях е трябвало да бъдат извършени нападения срещу еврейски религиозни сгради в Германия.

До разкритието се е стигнало, след като преди Коледа криминалисти в германската столица и нидерландския град Ротердам са задържали четирима мъже - заподозрени членове на палестинската групировка.

По време на разследването, Федералната служба на криминалната полиция (BKA) е открила снимки на няколко пистолета, пълнители и други части от оръжия в мобилния телефон на един от мъжете. Първоначално следователите подозирали, че оръжията са скрити в Полша, тъй като няколко от заподозрените пътували до централноевропейската държава многократно.

Впоследствие обаче цифровите следи в снимките са отвели разследващите до място в Южна България, където огнестрелните оръжия са били заровени в найлонов плик под дърво. Българската полиция вече е успяла да конфискува оръжията, някои от които са били ръждясали.

Според германската полиция четиримата мъже са получили заповед от военното крило на терористичната организация в Ливан да намерят подземен тайник в Европа. Разследващите от Карлсруе смятат, че задържаните е трябвало да пренесат скритите оръжия в Берлин, за да ги държат готови за евентуални атаки срещу еврейски институции.

По неофициална информация арестуваните са двама палестинци - на 41 и 45 години, като и двамата са родени в Ливан, както и 34-годишен египтянин и 56-годишен нидерландец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Общество
В зоопарка в Бургас вече има броненосци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 седмици
На дечицата дето пишат разни платени нещица ще обясня от къде идва този тайник. Още преди да се родите най-известния терорист в цял сват - Карлос Чакала идваше на почивка и тренировки в България. Той и неговата група получаваха оръжие и пари от България! На наша територия има бази на "Сивите вълци" които също се обучават, въоръжават и финансират от ДС. Да напомня, че Али Агджа беше в България на подготовка и получи именно тук пистолета с който стреля по папата! Този тайник е нищо! Има други!
112
0
 
2
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 3 седмици
И да знаете че Русия изобщо не стои зад Хамас ! ! ! Ама изобщо !
111
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Едно беше НАТО преди 11.09.2001, друго елед тази световна манипулациям, че един нещастен арабин Осама Бин Ладен е надиграл множеството служби по сигурността на САЩ. След тази знакова дата НАТО се превърна от отбранитен съюз в агресивен. С неговото участие бяха разорени редица държави и цели региони, които предимно бяха богати на нефт и природен газ. В определени случаи за да не се свърже НАТО пряко с агресията, се използваше т.н. "Съюз на желаещите".
110
2
 
1
 
! Отговори
Мразя измити мозъци преди 3 седмици
До Идеалист - алоо дрОгарьо, а да ми ядеш бахура, искаш ли? С к'во друсаш и от кой си го купуваш? НАТО било лошо... Сигурно си прав, ама за 20 г. в НАТО, нито веднъж не съм чул да трябва да ходя на манифестация, да се кланям на мумия в кутия, да ходя в трудов лагер и да ме убият там, защото мисля различно. НАТО не ми е казвало как да мисля, НАТО не е избило цвета на българската интелигенция... Виж СССР... Хм... Май те го направиха?!
109
5
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Цял ден от БНР се разнасят хвалби за НАТО, а Хамас се установил под носа на натовските войски в Южна България. Даже Тарфов бяха пуснали да пропагандира, липсваше клиптоманката, може да не е било удобно... Велико е НАТО, то ни пази и заробва, но такива са законите на диалектиката....
108
1
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 седмици
Какъв тайник,тук у нас говорим за цели галерии натъпкани с оръжия,боеприпаси и много ЕМЗ! Проверено,установено,доказано!
107
15
 
5
 
! Отговори
NATO преди 3 седмици
Това е претекст НАТО да нахлуе в България и да я прочисти от разни фалшиви президенти, прайм-министри, проКУРори и прочее мафиози.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 103 - жалкото е, че нямаме истински Политик, който да отхвърли клеветите, които ще петнят името на България
105
8
 
4
 
! Отговори
Костов преди 3 седмици
Тя простотията Българска не свършва. Питам гугъла как се съди лозе а он ми отговаря,че много ценял моите данни.Ти ли ще ми управляваш даннете ба дивак!!!! Язе сакам да бачкам а не да пиу и се биу. И селското стопанство ли стана клопка са сиромаха Ашколсун брате машшаллах!!!!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само да допълня, ако случайно някой не знае какво е наратив: Според речника на Фаулър английското понятие narrative е дадено като подробен разказ на поредица от факти и събития и установяване на някаква връзка помежду им.
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"цифровите следи в снимките са отвели разследващите", "оръжия са били заровени в найлонов плик" - това са пълни щуротии по мое мнение. Целта според мен е една - да се оцапа реномето на България с името "хамас".България да бъде вкарана в световните заглавия като част от военния наратив Израел-Хамас.
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хамас е в България от Живково време . Живков почина Хамас си остана.
101
1
 
1
 
! Отговори
българка преди 3 седмици
До Анонимен БРАВО
100
0
 
4
 
! Отговори
религиозен преди 3 седмици
да адрес и ти ги донасят до три часа
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според изданието с тях е трябвало да бъдат извършени нападения срещу еврейски религиозни сгради в Германия." - а доказателства, че точно за това са щели да използват оръжието ?!
98
2
 
14
 
! Отговори
Близкото минало преди 3 седмици
През соца Българската комунистическа партия снабдяваше с оръжие и обучаваше палестинците и другите араби под колониално робство. Алжир-1962,Либия, и много други се освободиха от колониализма с оръжие и обучение от СССР, а България беше хъб за снабдяване с оръжие.
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германия да товари всичките Руснаци/ казват че биле 3 000 000 и мигранти- натоварва ги и кой от къдей- стига толкова.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде от начало- ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В ЕДНА ХУБАВА БАЛКАНСКА ДЪРЖАВА ЕДРО ДЪРВО, НЯКОЙ МИНАЛ ПРЕЗ БГ И РЕШИЛ ДА ЗАРОВИ ПОД ДЪРВОТО НАЙЛОН А ВЪТРЕ ОРЪЖИЕ- РЪЖДЯСАЛО/В ПРИКАЗКАТА НЕ СЕ УТОЧНЯВА, ЗАЩО Е НЯМАЛО СМАЗКА- ПОНЕ С БЕБЕШКО ОЛИО ДА БЯХА ГИ ЗАЛЕЛИ/А В ДРУГИЯТ КРАЙ НА ЕВРОПА НЯКОЙ ТВЪРДИ - ДА ТАМ ИМА ЗАРОВЕНО ОРЪЖИЕ С КОЕТО НЯКОЙ ЩЕ СТРЕЛЯ ПО НАС, Я ДА ОТИДЕМ ДА ВИДИМ И О ЧУДО НАМЕРИЛИ ОРЪЖИЕТО НА ЛОШИТЕ КОИТО ТРЯБВАЛО ДА УБИВАТ ДОБРИТЕ С ТОВА РЪЖДЯСАЛО ДЖЕЛЯЗО- ЕВТИНО И ЗАШИТО С БЕЛИ КОНЦИ!
95
7
 
12
 
! Отговори
АРЕСТ за ДЕНКОФ преди 3 седмици
ТАЙНО ПОДПИСАЛ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ОПАСНИ ИСЛЯМИСТИ В БЪЛГАРИЯ
94
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който не знае как да си засекрети смартфона, така е. Гугъл ко си вре гагата абсолютно навсякъде, където е възможно. Но тази цялата история е абсолютен преразказ с елементи на разсъждение. По неистинска история...

Спонсорирани публикации